Originally Posted by
Cautionary
Biraz cesaret olsun, biraz da ne zaman alım yapılır konusuna örnek olsun diye alımlarımı yazıyorum..belki para kaybeden, ya da morali genel gidişat nedeniyle bozuk olan arkadaşlar kızıyorlar.
Nazara inanan biriyim, ne kadar başarılıyım gibi bir derdim yok...hatta yazdığım işlemlerden genelde aleyhime gelişmeler oluyor...hatta geçen gün endeks düşerken portföyüm düşmedi dedim, ikinci seans endeks kadar düştü portföy:)
yani, aslında hem zaman ayırıp, hem de şu hisseyi aldım, bunu alıyorum vs yazmak fedakarlık oluyor benim için...kimse bu kadar portföyünü ve yaptığı işlemleri açık açık yazmaz.
bu tür zamanlarda korkmadan işlem yapabilmek önemli, hem buna örnek olsun diye böyle kötü zamanalrda işlemlerimi yazıyorum...hem de borsanın hiç tepki vermeyecek, sonsuza kadar düşecek gibi gözükdüğü böyle zamanlarda pasiflerden çok güzel alımlar gerçekleşebiliyor...kademeler boş zaten, panikle satış yapanlar olabiliyor...bu şekilde %5 aşağıdan alım yaptığım hissenin, günü artıda kapadığı bile oldu.
sonuçta, ilk koşul, her ne şart ve koşulda olursa olsun portföye ve dolayısıyla hisselerine güvenmek...alındıladığım esajı yazarken kan gövdeyi görütüyordu, endeks %3 yakın eksideydi, şu an ner3deyse artıya geçecek.