Alımlara devam, iki yeni bir hisse ekledim portföye gubref ve deva aldım...ama x tl kadar tabii ki.
Toplam alımlarım 50x tl oldu...seçime kadar ki dibin 88-92 bin arasında oluşacağını bekliyorum...zaten 93 binler görüldü...işler beklediğim giderse seçime 60x tl hisse ile girerim.
verdiğim grafiğe göre sat sinyali devam edene kadar hedge poz devam.
Ayin 13 unde maaş yatsın da az daha alayım diye bakıyorum, hatta bir an önce temmuz 15 gelsin de hazır ucuzken onu da alayım diye hevesliyim. Iyi ki basladigimda elimde toplu para yokmuş portföyü 120.000 den bu yana yarıya indirebilirmişim.
yalnız şöyle bir şey önermem lazım..hisse alım zamanlamanız maaş yatma zamanı olmamalı...yani likit fonda belli bir miktar paranız olmalı, oradan uygun zamanlarda uygun gördüğünüz hisselerden alım yapmanız lazım.
eğer kenarda köşede böyle bir likit birikiminiz yoksa, önce böyle bir birikim yapmanız lazım..en azından hisse alımları öncesi 2 aylık hisse alım fonu gibi bir fon kenarda olmalı.
Sn cautionary hangi hisse yeterince düştü hangisi alıma uygun bunu doğru tahmin edebilecek bilgi ve tecrübe olmadığında benimki de fena bi yöntem sayılmaz. Ornegin geçen ay petkim yüzde 20 düşünce likit fonu toptan gomebilirdim petkime. Oysa maaş taktiğiyle geçen ay 5.10 dan ekledim bu ay da heralde 4.50 altin da ekleme şansım olacak. Yani özetle çok çok uzun vadeli baktigim için istatistiksel olarak o gün yüzde beş düşen hisseyi alacak likit fonun ozellile direnc destek bilmeyen grafik cizemeyen birisi icin anlamı olur mu bilmiyorum.
Portföy biraz büyüyence dediğiniz olur ama bizim gibi uzun vadeli düşünen insanlar için ekrana bakma sıklığı haftada birden fazla olmamalı diye düşünüyorum, alim içinde maaş günü gayet uygun.
şahsen benim borsaya özel bir likit birkimim falan yok uygun görürsem gram altın ve/veya dolar bozdurup girerim.
bunlarda likit diyebilirsiniz evet likitler ama varolma sebepleri borsaya kaynak olmak değil portföy olmak.
nihayetinde herkesin portföyde VOB dur SWAP tır tarzı şeyler olmuyor, hisse fon zaten en uzağı dolar ve altın alan adam endekse güvenmiyordur.
20.03 de ilk topiğe yazdığım portföyümü yaklaşık üç ay içinde aşağıdaki şekilde revize ettim :43 yaşında bir beyaz yaka olarak ilk 11'imi sizinle paylaşmak isterim . Borsaya 95 yılında İşbankası ATM'lerinde başlamıştım , sanırım aynı sene de bıraktım ve geçen seneye kadar kazandığımdan tasarruf edemedim . Geçen sene sonbahar aylarında bir arkadaşımın kanıma girmesiyle tekrar başladım . Temel analiz yapmıyorum . Teknik analizin zaten temel analizin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum . Hareketli ortalamaları takip ediyorum ve kademeli alış yapıyorum .
İlk 11'e gelirsek( ağırlıklarına göre) :
Temettücüler :
Froto
Tavhl
Trkcam
Sise
Eregl
Aksa
Enerjiciler :
Zoren
Enjsa
Genç yetenekler :
Poltk
Ozrdn
Yanlış transfer :
Iztar
Bu topiği aylardır takip eden biri olarak özellikle Sayın Cautionary ve Sayın Dudu' ya teşekkür ederim .
Herkese bol şans !
Froto
Tavhl
Trakcm
Sise
Soda
Sahol
Otkar
Portföyü çeşitlendirmek için Goldtr ve Gumustr aldım . Bunlar hatırı sayılı karlar bıraktılar .
Fakat işin en tatlı yanı XU030 satım , dolar alım , Kardemir Alım , Petkim Satış varantlarından elde ettiğim karlar oldu .
Bu sayede zarar ettiğim pay satışlarını fazlası ile kompanse edebildim .
Herkese bol şans !
Yer İmleri