Sn.Cautionary Hocam
Ben 34 yasýnda evli kamuda çalýþan elektrik elektronik mühendisiyim. Sizin tabirinizle beyaz yakalý kesimin üyesiyim. Kýsýr döngü sarmalýndan kurtulmak için bende neler yapabilirim diye çok düþündüm. Gayrimenkul al-satý yapýlabilir lakin bir memurun kendi evini almaktan baþka bir al-sat yapacaðý parasý olamayacaðý için bu seçenek kafadan elenmiþti. Arsa alsam deðerli olanlarý alamayýz, deðeri olmayanlar için gelecek tam bir zar atýþý olur. Bir ara arkadaþlarým bitcoinden bahsettiler. Biraz araþtýrma yaptýðýmda, bitcoinin tamamen temelsiz kumar olduðunu anlamam çok uzun sürmedi. Arkadaþlarýma bitcoin almamalarý gerektiðini ne kadar çok anlatsam da onlarda yükseldikçe bak þu kadar yükseldi bak þu olacak diye bana serzeniþte bulunuyorlardý. Burada insanýmýzýn emeksiz kazanç sevdasýnýn kurbaný olmaya ne kadar meyilli olduðuda ne yazýkki ortaya çýkýyor. Sonra ne mi oldu? kaçýnýlmaz son. Bitcoin ciddi düþüþ sergiledi ve bana bitcoin serzeniþini eden arkadaþýmda otomatikman kalmadý.
Ben ne yaptým tabiki dolar ve gram altýn al-sat yaptým. Kýsmi olarak parada kazandým ama Bu al-satlar sonucunda, dolar al-sat yapmanýn kýsa vadede kazanç olarak görülse de, sistemsel olmamasý ve dolarýn artýþlarýnýn cebimin gider kalemlerini de artýrmasý sebebiyle, para birimi olan dolarýn aslýnda kýsmi bir yatýrým aracý olduðunu anladým. Altýn ise her zaman belli oranda portföyde olmasý, çeþitliliði saðlamak adýna önem arz etmekte birlikte, altýnýnda tek baþýna yatýrým aracý olmadýðýný anlamýþ oldum ve tekrar arayýþa baþladým.
Bu arada, Al-sat kararlarýmda forum donanýmdan climanjero ustamýn hakký bende çoktur. Deðerli insana saygý ve sevgilerimi burdan kendisine gönderiyorum.
Neler yapabilirim diye araþtýrma yaparken, temeli saðlam olan büyüme potansiyeli olan þirketlere borsa aracýlý ile ortak olmamýn uzun vadede faydalý olacaðýný düþünüyorum.
Benim için en önemli öncelik þu anda, Bilanço ve finansal dipnotlarý en ince ayrýntýsýna kadar öðrenmek, TEMEL ANALÝZ bilgimi artýrmak olacak, anlayacaðýnýz üzere daha yolun baþýndayým. Kurumsal destek anlamýnda borfinden de faydalanmayý da düþünüyorum. Borfin kullanan arkadaþlarým borfinin mali analiz programý hakkýndaki görüþlerini belirtirseler sevinirim.
Sessiz çoðunluktan birisi olarak sürekli takip ettiðim

bu baþlýk altýnda, kýsýr döngünün içinde kaybolan bizler için farkýndalýk yarattýðýnýz için baþta siz ve dudu hocam olmak üzere tüm arkadaþlarýma teþekkürü bir borç bilirim.
Batuhan
Yer Ýmleri