Pas geçmeyip faiz arttırmasını mı , indirmesini mi bekliyorsunuz ?
Printable View
Pas gecmeyip faiz arttirmasini bekliyorum, eger arttirmazsa onumuzdeki gunlerde artacak borclara bagli doviz talebi ve tuketimdeki uzun sureli durgunlugun ardindan tekrardan yukselis egilimi baslamasiyla haziran daki ppkda 400 baz puan arttırım yapmak zorunda kalır, bunun bankalardaki reel faizlere yansıması ise cok daha yuksek olur
Şahsen bu dediğinizi yarın yapma ihtimalleri bence yok. Faiz 24 zaten , 2 yıllık tahvil %20.92 seviyesinde, enflasyon %19.70(sanırım) merkez bu görüntüde neden faiz arttırsın ? İngiltere swap faizleri bizi zorluyordu spekülatif hareket için şuan o durumda yok ben yarın faizde değişikliğe gitmeyeceğini düşünüyorum. Gelecek ay faiz indirebilir düşüncem vardı ama bu kur seviyesiyle o da çok kolay olmayacak.
Hayır konu o değil.
Ziraat'in şu ürününe yasal dayanak olması için yapıldı bu düzenleme.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...eksli-hesaplar
Sozum meclisden dışarı şu saatten sonra faiz indirmek gerçekten büyük saçmalık, bankalarin bi döviz borç stoku bu durumdayken ki birsuru sebep var bu mumkun degil, sadece rasyonel bir yonetim olsa ufak bir matematikle yarın faiz arttırması gerektiğini düşünür ve yapardı, bencede çok düşük bir ihtimal ama yarın bunun yapılmamasının sonucu ağır olacak malesef