Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by drselcuk Yazıyı Oku
    Mert bey biraz once bloomberg izledim. Yarin pas gecilecegini ancak nisan mayis enflasyonunun cok yuksek cikacagini ve bunun sonucu yillik yuzde 25 gibi bi oran yakalanacak dendi.haziranda fauzkerin tekrar tepe noktasina gelinecegi belirtildi. Sizin teziniz aynen onaylandi
    Mb yarını pas geçerse faturası hazirandaki ppkda çok feci çıkar. Tahvil faizleri 25-26 olur haziranda, bankalar yine mb ve tahvil faizlerinin 400 bp uzerinde faiz vermeye başlar mevduatlara, bu sefer mbnin politika faizinde çok bir hareket alanı kalmaz, mbdekilerin uzerinde bir baskı olmasa yarin 250 bp gelir.

Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Mb yarını pas geçerse faturası hazirandaki ppkda çok feci çıkar.
    Pas geçmeyip faiz arttırmasını mı , indirmesini mi bekliyorsunuz ?

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Pas geçmeyip faiz arttırmasını mı , indirmesini mi bekliyorsunuz ?
    Pas gecmeyip faiz arttirmasini bekliyorum, eger arttirmazsa onumuzdeki gunlerde artacak borclara bagli doviz talebi ve tuketimdeki uzun sureli durgunlugun ardindan tekrardan yukselis egilimi baslamasiyla haziran daki ppkda 400 baz puan arttırım yapmak zorunda kalır, bunun bankalardaki reel faizlere yansıması ise cok daha yuksek olur

Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Pas gecmeyip faiz arttirmasini bekliyorum, onumuzdeki gunlerde artacak borclara bagli doviz talebi ve tuketimdeki uzun sureli durgunlugun ardindan tekrardan yukselis egilimi baslamasiyla haziran daki ppkda 400 baz puan arttırım yapmak zorunda kalır, bunun bankalardaki reel faizlere yansıması ise cok daha yuksek olur
    Şahsen bu dediğinizi yarın yapma ihtimalleri bence yok. Faiz 24 zaten , 2 yıllık tahvil %20.92 seviyesinde, enflasyon %19.70(sanırım) merkez bu görüntüde neden faiz arttırsın ? İngiltere swap faizleri bizi zorluyordu spekülatif hareket için şuan o durumda yok ben yarın faizde değişikliğe gitmeyeceğini düşünüyorum. Gelecek ay faiz indirebilir düşüncem vardı ama bu kur seviyesiyle o da çok kolay olmayacak.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Şahsen bu dediğinizi yarın yapma ihtimalleri bence yok. Faiz 24 zaten , 2 yıllık tahvil %20.92 seviyesinde, enflasyon %19.70(sanırım) merkez bu görüntüde neden faiz arttırsın ? İngiltere swap faizleri bizi zorluyordu spekülatif hareket için şuan o durumda yok ben yarın faizde değişikliğe gitmeyeceğini düşünüyorum. Gelecek ay faiz indirebilir düşüncem vardı ama bu kur seviyesiyle o da çok kolay olmayacak.
    Sozum meclisden dışarı şu saatten sonra faiz indirmek gerçekten büyük saçmalık, bankalarin bi döviz borç stoku bu durumdayken ki birsuru sebep var bu mumkun degil, sadece rasyonel bir yonetim olsa ufak bir matematikle yarın faiz arttırması gerektiğini düşünür ve yapardı, bencede çok düşük bir ihtimal ama yarın bunun yapılmamasının sonucu ağır olacak malesef

6.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Sozum meclisden dışarı şu saatten sonra faiz indirmek gerçekten büyük saçmalık, bankalarin bi döviz borç stoku bu durumdayken ki birsuru sebep var bu mumkun degil, sadece rasyonel bir yonetim olsa ufak bir matematikle yarın faiz arttırması gerektiğini düşünür ve yapardı, bencede çok düşük bir ihtimal ama yarın bunun yapılmamasının sonucu ağır olacak malesef
    Aynen katılıyorum.Geçen Temmuzda faiz artışı yapmamasının acısını Ağustosta nasıl ödedik hep birlikte gördük.Sonrasında ağır eleştiriler almıştı MB zamanında arttırım yapmadığı için.
    Benzer bir durum yaşanabilir.Geç olmadan önlem alınmalı.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Aynen katılıyorum.Geçen Temmuzda faiz artışı yapmamasının acısını Ağustosta nasıl ödedik hep birlikte gördük.Sonrasında ağır eleştiriler almıştı MB zamanında arttırım yapmadığı için.
    Benzer bir durum yaşanabilir.Geç olmadan önlem alınmalı.
    Geçen o faizlerde yaşadığımız durumla şuan aynı değil ama.. O zaman ingiltere'ye göre faizde cazip değildik , daha önemlisi yurt içi faiz oranımız enflasyon altındaydı Kullanmadığımız bir faiz üzerinden iş yapıyorduk ısrarla inat ettiler bu yüzden o sorunları yaşamıştık. Şuan faiz arttırması için tek sebep var o da dolar/tl seviyesi, ama diğer rakamlar bu seviyedeyken sırf bunun için faiz artırılmamalı.

8.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Pas gecmeyip faiz arttirmasini bekliyorum, eger arttirmazsa onumuzdeki gunlerde artacak borclara bagli doviz talebi ve tuketimdeki uzun sureli durgunlugun ardindan tekrardan yukselis egilimi baslamasiyla haziran daki ppkda 400 baz puan arttırım yapmak zorunda kalır, bunun bankalardaki reel faizlere yansıması ise cok daha yuksek olur
    Ek sıkılaştırma metinden çıkartıldı. Hala bekliyor musunuz?

Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •