Sizin kar payı sugoasuyuda geçti o 3 senede 40 binden 220 bin dolar yaptı siz 3 ayda 70 bin dolar.kar ..neden olmasın sizinde sugosu gibi bir hikayenizRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sizin kar payı sugoasuyuda geçti o 3 senede 40 binden 220 bin dolar yaptı siz 3 ayda 70 bin dolar.kar ..neden olmasın sizinde sugosu gibi bir hikayenizRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yalnız bu saydığınız şeyler mutlak güzel şeyler değil ki? Ben böyle bir yerde asla oturmak istemem mesela.
Sürekli bi gürültü olur, karmaşa olur, otopark sorun olur, güvenlik riski yüksek olur falan...
Apartmanın altında migros var ve ben rahatsızım mesela..
Ben 100 mt çember çizdiğimde belediyenin 7 tane parkı, spor alanları falan geliyor şu an oturduğum yerde...
bir fakir benmisim yahu :drunk::drunk:
evden 10 20 mt de bahçemizden ancak çıkabiliyorum.
İzmir'de kira çarpanı 16-18 yıl olan, yeni (max 3 yıllık) 1+1 - 2+1 daire arıyorum.
Site içerisinde ve yeni olması önceliklerim.
Sevgili varsayım bana da geçtiğimiz aylarda tavsiyelerinizle çok yardımcı olmuştunuz, bu fırsat ile tekrar teşekkür edeyim. Diğer arkadaşları da bilgilendirmek adına paylaşıyorum, aynı sitede ben de yatırımlık aynı tip daireden arıyordum, Mayıs ayında 650Kye çıkmama rağmen bulamadım.
Yabancıya, Türkiye de ikamet etmeyene, gerekçesi olmadan 2., 3. 5. evini alanlara 5 yıl yasak uygulanmalı ya da şartlar zorlaştırilmalıdir Yoksa bu döngüde hicbir şekilde fiyatların önüne geçemezsiniz. Barınma ihtiyacı en temel haktır ve bu çözülmezse sosyal felaket çok yakındır.
İstanbul özelinde konuşuyorsak artık taşra denecek bir alan kalmadı. Batı'da Beylikdüzü, Esenyurt doğu da ise Tuzla, Kurtköy gibi yerlerde satılıklar milyonu, kiralar 4-5 bini bulduysa daha fazla kent çeperi aramamak gerek. Memleketin %60'dan fazlası asgari ücretli. Bu kiraların sürdürülmesi mümkün değil.
Ayrıca iş hayatında olanların %80'i merkezde çalışıyor. Ben Maltepe'de oturuyorum Levent'e gitmek için sabah 6.,30 da kalıkıyor saat 9 da işyerinde oluyorum. Eve dönüşüm ise saat 8.30 u buluyor.
Merkez dışında oturmak çözüm değil. sınırlar belli. Daha radikal çözümler gerekli.
Not: Diğer bir çözüm önerim ise; Levent, Maslak, Şişli gibi akslardaki ofisleri kent dışına taşımak. Bu da uzaktan çalışma yöntemiyle olur.
Devlet/kurumlar uzaktan çalışmayı, hatta istediğin yerden çalışmayı sürekli hale getirmek için ciddi çalışma başlatmalı.