Sayfa 231/1312 İlkİlk ... 1311812212292302312322332412813317311231 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Hocam emlakta kar yapılmaz, betondur vs diyenlere bende karşıyım.
    Bal gibide emlakta kar yapılır. Zarar da yapılır o ayrı konu.
    Ancak oturduğunuz ev siz satmadıkça kar sayılmaz.
    Size şuan o evin bir getirisi yok. Sadece kira ödemeyi engelliyor.
    2. Veya daha fazla eviniz olsa diğerleri için bunu konuşmak doğru olurdu.
    Neyse sizi bu konuda ikna etmek güç.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Gerçekten bu üyelerin seviyesine inmedikçe anlamazlar. Çünkü şu an yılların acısı çıkıyor ve içleri içlerini yiyor doğruyu söyleyemediklerinden. Kuduruyorlar resmen.

Neymiş oturduğun evmiş değilmiş o evden kar olmazmışmış.kardeşim bizim derdimiz 40 birme aldığın bir hisse senedi de 220 birine çıkınca nasıl kar ediyorsan bunda da aynı hesap. Ancak yatırımda ister dövizin ister evin ister başka birleyin olsun karını realize etmedikten sonra zaten mantıken kar etmiş sayılmazsın. Fakat şu gerçekki benim 220 birime çıkan yatırımım bir daha 210 a düşemeyecekken sizin misal 220 birme aldığınız hisse senedi 20 birime bile düşme ihtimali var.

Halen türkçe anlatamıyorum burada aylarca döviz bazlı karşılaştırıldı benim alımım ve dalga konusu oldu kazığın alasını yediğimi düşündükleri için. Şimdide 40.000 doları 220 bin dolar yapınca kabullenemiyorlar.

Konunun adı ne ; emlak alınması. Ben aldığımda balon patlayacak , istanbul dışı, eskort yuvası diye neler dediler beylikdüzü için. Ancak şu an istanbulda ki en elit 2-3 semtten birisi. Bunu da inkar ederler gerçi.

2. 40.000 dolara aldığı ev 220.000 dolar ediyorsa kar etmemiştir kârin babasını etmiştir. Kim ne saçmalıyor bilmem ama eğer öyle olmuşsa ve aksini iddia eden varsa sugosu haklı adam harbiden boşa yirtinmiyormus ama yeter uzatmayın ya..

Eğer durum buysa sugosu haklı gerisi sacmalamadan ibaret .

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

3.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    40.000 dolara aldığı ev 220.000 dolar ediyorsa kar etmemiştir kârin babasını etmiştir. Kim ne saçmalıyor bilmem ama eğer öyle olmuşsa ve aksini iddia eden varsa sugosu haklı adam harbiden boşa yirtinmiyormus ama yeter uzatmayın ya..

Eğer durum buysa sugosu haklı gerisi sacmalamadan ibaret .

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."
    oyle deme simdi sende bir suru kufure maruz kalacaksin.

birisi gelir evden kar mi edilir der,otekisi gelir 220 ye sattin diyelim yenisini 300 bin dolara alacaksin der..gelde anlat simdi..

4. Biri Tuborgla fotoğraf atıyor, diğeri Beylikdüzü'nü İstanbul'un en elit 2-3 semtinden biri ilan ediyor. Fakirlerin kavgası da hiç çekilmiyor.

Konuya dönersek, bence piyasa Dolar bazında doydu. Bir 5 sene konut fiyatlarında artış olacağını düşünmüyorum. Bunu derken en önemli düşüncem Fed'in enflasyonu durdurmak için faiz arttıracağı varsayımı; aksi durumda dünya ekonomisi ne olur hiç bilmiyorum zaten. Yaz başında yeterince prim yaptığını düşünerek sattığım bir daire vardı. Şimdi yerine aynı dönemden bu yana satılık olan başka bir daireyi almak istiyorum, eğer ev sahibi yüzde 15 düşerse 2 işlem ile 70 bin Dolar kar yapmış olacağım.

5. Sen savunamamissin çekil kenara izle

Şimdi insan dünyada dünyalık olarak ne için yaşar?
    Tabi ki mutlu olmak için. İnsanı en çok ne mutlu eder? Tabiki çocuklarının mutluluğu. Sayın emlakçı dediki babam sağolsun bir sürü bir şeyler bırakacak bana gibi bir seyeler yazdı. Babası ne kadar gurur duyardı bu lafları duysa...
    Şimdi sugosunun 40.000 dolarlik ev bırakması var. 65000 dolarlık ev bırakması var 160k lik ev bırakması var. 220k lik ev bırakması var.

Eger sugosu 40k$ lik evi başka yerden alıp şu an 100k$ yapması ayrı Beylikdüzü'nde alıp 220k$ yapması ayrı. Çocuklarına kaç dolarlık ev bırakmış ben ona bakarım.

Şimdi iki çocuğu varsa bu evi satıp 100k $ lik bir şey almaları ayrı 220k$ lik bir şey almaları farklı.

Madem mutlu olmak istiyoruz ve mutluluğumuz cocuklarinizsa ve aslında gerçek yatırımlarımız çocuklarımiz ve onların mutluluğu ise sugosu kesinlikle iyi bir yatırım yapmış.

Gerisi lafı guzaf

6. Ama yeter artık vallahi yeter bitirin su muhabbeti lütfen

bencede sugaso kesinlikle haklı diyip bitirelim

mezeyle

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Tercih meselesi hocam.
    "Diğer her şey" kapsamına giren o kadar çok şey var ki.
    En basitinden, sabah 8 bina ötemdeki fırından çıtır çıtır simit aldım mesela.
    Sizin evlere aynı uzaklıkta fırın yoktur diye tahmin ediyorum.
    Markete de araçla gidiyorsunuzdur.
    Oysa ki sizin dairenizle otoparkınız arasındaki mesafe, benim marketlerle olan mesafem kadardır.
    Ha tabi ki bu tercih meselesi. Herkesin idealindeki yaşam alanı ve öncelikleri farklıdır.
    Tek ve mutlak doğru yok, herkesin kendi doğrusu var.
    Merhaba djoz,
    Sizi , bu topikte ki genelde katıldığım mantıklı fikirlerinizden bilirim , galiba Çeliktepe de oturuyordunuz. Ama Beylikdüzü nü bilmiyorsunuz. Hiç tarzım değil öyle mal mülk ile övünmek.
    Şöyle ki , yalan borcum yok , sizi temin ederim ki yürüyerek 5-6 dk mesafelerde 5 ayrı fırın var . 2 tanesi 3 bina arkamda , 2 tanesi 5 veya 6 bina sağ ve solumda, 1 tanesi 10 bina sağımda. Hiç öyle 8 bina ve tek fırın olayları yok. Hepsi de gayet kalite fırın. 10 dk yürüme mesafelerde 2 migros, 1 carrefour, 3 onur, 3 veya 4 adet de Bim,A101 var. Markete araç ile gitmeyi bırak, market arabası ile oturduğum apartmana gelmişliğim , iş bitimi geri götürmüşlüğüm çok. Otopark meselesi ise , asansörle 4. kat dan giriş katına iniyorum, üstümüz sitenin tenis kortu ve çocuk parkları, yer altından 3 dk yürüyorum , 2 katlı sitenin otoparkına arabaya erişiyorum ve garajdaki araba otopark bölümü de daire tapusunda ayrıca belirtilmiş yani otopark daki araç bölümü de şahsıma tapulu.
    Beylikdüzü Yeşilkent diye geçer burası. Yüzlerce daire vardır ve hepsi de bu koşullara sahiptir.
    Sizin Çeliktepe yi az buçuk bilirim , hatta komşu semtiniz Gültepe yi iyi bilirim. 15 sene pederin bir dükkanı vardı , çook yardıma gitmişliğim var. Daha değerli olabilir dediğiniz gibi ama kendi adıma kıyas bile etmem yaşama rahatlığını , aman kalsın.
    edit. çok şükür parasal değeri çok daha fazla evler de var değişik semtlerde ama Beylikdüzü nü severim. Elbet , herkes oturduğu semti sevebilir saygı duyarım.

Sayfa 231/1312 İlkİlk ... 1311812212292302312322332412813317311231 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •