Hemen atama yapacaklarını düşünmüyorum, bir geçiş dönemi olacaktır. Belki bir müddet sonra atama yapabilirler. Ama hemen yapmayacaklarının da bir garantisi yok.
Printable View
Doğrudan sorunuza cevap vereyim. eğer pandemi olmasaydı sizin onayınız olmadan ücretsiz izne çıkaramazdı. ancak pandemi dolayısı ile işler biraz karışık. mevcut durumda işten çıkarma yasağı 17 kasım tarihine kadar uzatıldı. yani 17 kasımda işe dönmeniz gerekir tabi bu tarih uzatılabilir de. Eğer bir mavi yaka çalışan olsaydınız işyerinde diğer işçiler çalışırken sizin ücretsiz izne çıkarılmanız kötü niyet olarak algına bilirdi ancak üst düzey yöneticiler için kanun farklı işliyor. Şirket imza yetkiniz var ise (tek şart imza yetkisi değil ama imza yetkisi olması çok belirleyici oluyor) işçi değil işveren vekili olarak değerlendirilirsiniz ve haklarınız çok kısıtlanır.
son olarak tecrübelerime dayanarak şunu söyleyeyim, büyük şirketler bu tür kötü niyetli işveren davranışı göstermezler, anlaşma yoluna gidin her iki taraf için de anlaşarak ayrılmak daha makuldür.
Değerli üstadım, bugün altın fiyatındaki 100 dolarlık düşüşü nasıl yorumluyorsunuz? Son 3 aydır önemli destek olan 1850 dolar seviyelerinde geziniyor. Sanki 3 aydır Mart senaryosuna hazırlanıyor gibi..Tabi kısa vade için, yoksa uzun vadede çok yükselecek gibi..
Valla 1800-1900 arası kritik bölge...umarım 1800 altına inmez. Gerçi piyasalar benim mantık sınırlarımı zorluyor son zamanlarda. Aşı çalışmaları 50 kez alındı, ama bugün yine deli gibi hisse aldılar. Hisse neyse de, ons niye satıyorsun
Bakalım, bu iş nereye varacak. Sonuçta piyasa dediğiniz şey de, büyük para babalarının pozisyonlarına göre bir yöne sürülüyor işte.
bugun gramda 50 lirayi oldugu gibi aldim iceri.
deva ile otokar vardi elimde yuzde 7 8 prime kadar gorduk. endekse baktim bahar heryer yemyesil ulan bunlari tavana vururlar cikmayayim dedim 7 8 den eksiye gectiler.
vay arkadas nasil bir gundu ya tam ters koseye yattim.
Aynı durumdayız.
Bu sene altın overall portföyde yüzümü güldürse de, aktif olarak yönettiğim portföy kötü...ilk iki sene çok güzel kazançlar vardı, her yıl öyle gitmez diyordum, bu yıl cepten yemiş olduk.
pandemi borsalar gibi benim de dengemi bozdu...bir türlü senkron olmadık pandemi ile...önce kaale almadılar, ben olmaz böyle dedim..sonra çok abarttılar, ben bu kadarı fazla dedim..sonra tepki dedik, tepkiyi abarttılar...vsvs.
artık 2021 e bakacağız:)
Arkadaşlar pek bu işlerden anladığım dan değil ama, Enerjisa nerdeyse halka arz olduğundan beri bu fiyatlarda dolanıyor, benim elektrik faturası bu süreçte 3 katına çıktı. İncelemeye değerlendirmeye değer bulursanız görüşlerinizi almak isterim.
Enerjisa dağıtım tarafında
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet sn cahilcuhela dagitimdan yüzde alarak para kazanıyor diye biliyorum ben de.. Faturalar arttıkça gelirler artıyor yani. Gelirleri dövize bağlı, pandemi kriz vs gibi durumlardan kısmi etkileniyor ve dönemsel değil, bence ortak olmaya değer bir şirket.
Altını 1850'nin aşağısına salmayacaklar gibi duruyor. Elimde gram altın olduğu için ons'a değil daha çok dolara dikkat eder oldum. Elimdeki altının %25'ini 520'den verdim dün. 470-480 aralıgında alırım. Yoksa orta-uzun vade beklemeye devam. Aşı haberine gereksiz tepki verdi bence. Sanki piyasaların Biden'e hoşgeldin partisi gibi oldu. Biden geldi, aşı bulundu, umut oldu biden piyasaya gibi bir algı yaratıldı diye düşünüyorum. Zira, hep Trump piyasa yanlısı gibi algılanırdı, Biden de öyle imajı mı verdiler acaba? (Sesli düşünüyorum)
Bizim tarafta 1240'ları aşacak mıyız? Yoksa buradan geri mi dönüş olacak (Daha önce 2-3 defa oldugu gibi) ? Herkesin merk ettiği soru bu.
İstikamet 1300. Devam.
selamlar
2036 ve 2042 yillarina kadar istanbul anadolu, ankarave cevresi ve toroslarda dagitim haklari var. benim bir miktar pozisyonum var sirkette. kabaca 6fk ile bana makul geliyor fiyati, gelirleri de son 5 yilda dolar bazli cok dalgalanmiyor. borcluluk yaklasik piyasa degeri kadar ve yuksek ama net yabanci para pozisyonunda sorun yok, karlilik da iyi oldugu icin borc servisi rahat. yabanci blok ortak da oldugu icin cautionary'nin ima ettigi SAbanci sirketi olma hususunda cok endiselenmiyorum.
siz sanirim gecende de TBORG sormustunuz, guzel sirketlerde ilgileniyorsunuz bence.
Biraz geç olacak ama ben de bu düşünce ile ARSAN aldim iştirakleri gaz ve elektrik dağıtımı yapıyor, 1.80 lerden beri topluyorum buraya da çok yazdım umarım faydalanan olmuştur.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler ve tebrikler ben burada denilince iincelemiştim küçük şirketlere pek bakmıyorum normalde çok düşünce de 2.70lerden niyetlenecektim mart sonu gibi o zaman kahramanmaraşta mı üretimi mi ne durdurmuslardı.d
Tercihimi pre covid öncesi aldığım ismenin maliyetini azaltmaktan yana kullanmıştım ozaman.
YTD
Yan tahtalardan çok sert olmasa da çıkış var. Endeks döneceği zaman sert satış yiyeceklerini düşünüyorum.
Ama şu an 30 hisselerinde güzel bir trent başlangıcı havası var. Bankacılar, havacılar, Tüpraş vs. de hızlanırsa 130 bin ulaşılır bir hedef.
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet aslında tekstil işi şu an gayet küçük kalıyor holding olması gereken bir şirket. Küçük ortak Serdar bilgili nin avukatı genel kurullarda çok sert eleştiriler yapiyor okuması keyifli, muhtemelen bu kadar ucuz kalmasinda ortaklar arasi bu sıkıntının da payı var buradan kimseye tavsiye etmem benim pozum olduğu için ve zaten az lot olup maliyeti sıfırın altında kaldığı için taşıyorum yanlış anlaşılma olmasın.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ARSAN benim de ilk olarak bu yılın başlarında 4,70 lerden girip 5,60 lardan satıp sonra neden olduğunu anlayamasam da bir anda (1 gün sonra) tekrar 5 lere düşünce ilk aldığımın 2 katı aldığım arada birkaç karlı sat ve al yaptığım ve temel rasyolarını beğendiğim için hala tuttuğum bir hisse.
O hissenin konu başlığına da zaman zaman yazıyorum. Şirketin tanınırlığı maalesef düşük. Şirketin faaliyet raporlarına bakarsanız gelirlerinin %90 ve üstü elektrik ve doğalgaz dağıtım- satış gelirlerinden oluşuyor.
Konuyu daha önce SPK ya dahi ilettim. Şirketin esas faaliyet gelirleri elektirik ve doğalgazdan satışlarından kaynaklanıyor. Ancak şirket BİST in tekstil endeksinde yer alıyor. Yatırımcılar yanıltılıyor. Şirketin tekstil endeksinden çıkarılıp elektrik endeksine alınması lazım diye.. Bana verdikleri cevapda "Biz burada şirketlerden/patronlardan gelen beyanı esas alıyoruz "oldu. Mantığa bakın:havayolları şirketi sahibi ben yazılım şirketiyim dese kabul edecek o sektöre alacaklar..Bu durum şirketlerin inisiyatifine bırakılmamalı dedim ama bir sonuç olmadı tabii..
Sayın Kirk7 ve sn nosfecagri bilgilendirme için teşekkürler.. Elden geldiğince kar eden ve karını arttıran şirketleri seçmeye ve onlardan bahsetmeye çalışıyorum.. Malesef bazıları Tüpraş gibi biktirabilirken bazıları egeen vesbe gibi 3-4 katlik muhteşem performans gösterebiliyor..Burda mümkün mertebe sn cautionary nin de defaatle bahsettiği kriterleri karşılayan kağıtlardan bahsetmeye çalışıyorum. Enerjisa yi ilk alırken finansal rasyolarindan ziyade Peter lynch tarzı şirketi gorerek ,verdiği hizmeti beğenerek almıştım.. Keşke ABD deki gibi bizde de böyle alınacak şirketler olsa da alsak..
Kim salmayacak ?
Asi haberiyle, fed bilançosunda tekrar küçülme ve faizde artış olursa altın bu seviyeleri bi daha hiç göremez. Bu para bolluğunda bi türlü gidemedi borsaya karşı hedge dediler olmadı. Ne zaman sp500 çakılsa altın da çakıldı.
Ben açıkçası bundan sonra hedge amaçlı altın tutmayacağım eurobond daha mantıklı geliyor.
Mal en iyi destekte verilir :)Evet , 1850 ons dolar destektir.
Ben trent takip ediyorum. Uzun vadede yön hala yukarı ama yükselen kanalı aşağı kırdı.
2 gündür 100 günlük ort.üstünde kapatamıyor. 1874 üstü kapanışlar gelmeden bana göre sıkıntılı.
Nacizane fikrimdir.
Günlük görünüm.
https://www.tradingview.com/x/8YJxNLg9/
Değerli arkadaşlar, ikamet amaçlı gayrimenkul alımım için Cuma günü euro olarak borç alacağım. Ödemeyi Cuma günü yapmak zorundayım. Kredi ve BES'i bozduruncaya kadar viopta hedge etmeyi tavsiye edermisiniz? Haliyle elimdeki hisse senedi birikimim yetmiyor. Daha önce hiç viopta alım yapmadım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
6 aylık ilk 15 hissenin performansları
1
http://pixurl.net/image.php?di=8FFZ
2
http://pixurl.net/image.php?di=UX01
listelenmiştir.
bizim foruma bakınca 100 puandan 1000 puana kadar beklenti var.:whistling:
ecnebiler ortlam 400 500 bekliyor sanırım.
Enflasyon oranında olabileceği konuşma içerisine de sıkıştırıldı.
Ama istenen 500 puan.
Olacağını ben düşünmüyorum. Olmazsa bankalar önceliğinde endekste kar satışı gelebilir. Ytd.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
300-400 puan olduğunda, enflasyonu(doları) düşüreceğiz vurgusunu güçlü yapması da önemli. bir sonraki toplantıda da faiz arttırabiliriz söylemi dolarda baskıyı sürdürür, borsa için olumlu hava sürer. henüz ky dandik hisselerden umudunu kesmiş değil. bu hisselerden bıkıp, büyük hisselere yönelinceye dek , banka ve holdinglerde, kısaca borsada yükseliş sürer diye düşünürüm.
İki konu benim için anlaşılmaktan uzak görünüyor.
Oy oranı ülkenin büyümesine endeksli bir parti için büyümeden vazgeçmek oldukça iddalı geliyor.
İkinci olarak faizle borsa en sonra ters korelasyona sahipti ne ara düze döndü onuda çözemedim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
400'de belki 300 gelirse piyasa cezalandırır.
Saygılar
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Korelasyon dediğin şeyin, en önemli parametresi periyottur...Yani günlükte korele hareket eden şey, haftalık ya da aylıkta ters hareket edebilir.
Bir de hangi faiz demek lazım...Genelde borsanın ters korelasyona sahip olduğu faiz piyasa faizidir...yani serbest piyasada belirlenen faiz..öyle mb nin indirdim, kaldırdım dediği faizin borsayla korelasyonu çok azdır.
Piyasa faizleri, mb nin tabela faizleri artacak dendiği günden bu yana düşüyor zaten...dolayısıyla borsa ve faiz ilişkisinde bu açıdan bir tuhaflık yok.
Faiz artışı, büyüme konusu da bir denge meselesi...finansal bir türbülansta büyüme olumsuz etkilenir, mb faizi düşük olsa da...çok artarsa, bu sefer kredi kanalları tıkanır..döviz düşük olsa bile.
sonuç olarak, benim ülke için en ideal gördüğüm durum 200-300 puan arası bir artış...mb ve diğer karar alıcılar umarım piyasanın gazına gelip yüksek bir artış yapmazlar...ağrı kesicinin dozunu yükseltirsen, hastalığı unutur ve ilerlemesine sebep olursun...bir daha ki sefere ağrı kesici de kurtarmaz, kolu bacağı kesmek zorunda kalırsın.
Olmayacak şeyleri konuşmak abesle iştigal olur...bence şu anda bunu konuşmak, hatta düşünmek abesle iştigal olur.
Eğer kastettiğin, ileride bu seviyelere inmesi ise...diğer parametrelerin durumu önemli olur..ona göre konuşmak lazım.
Şu ortamda, faizlere dokunmaması, yani her şeyi aynı bırakması durumunda, dolartl 9 üzerine atar bence...bu benim görüşüm tabi...temel olarak bazı düzelmeler oldu, bu nedenle 8 lerin üstüne atmaz diyen de çıkabilir belki.