Temelreisim,
Kendi hırsım ve kabahatim; geçen sene KPyi düşündüğüm yerin 2 tl altına sattım. Allah akıl vermiş ama insan ne olursa olsun etki altında kalıyor.
Geçen sene burada bol pembe rüyalar vardı. Satışlar, ihracat, dünya markası, kule , otel,bone velhasıl bol reklam ve dolduruş vardı. Bende kendi aptallığımla, ilkokul terkiz ya, kurban oldum.
Aynı süreç başlamış, basitçe ikaz ediyorum. Bilgi vermiyorsun, bilgi paylaşmıyorsun. İyi niyetle olduğuna inanmak isterim ama zarar veriyorsun.
Basit hata dediğin 70 m dolarlık yatırımın ne akibetini ne fizibilitesini bilmeden ahkam kesiyorsun. Elektrik işleri kötü. Sabancıdan Ak’a, Aksa’dan Vestel’e araştır bakalım. Yeni güneş santralında dünyada en ucuz 0.16 c fiyat verildi. Türkiye’de 0.40 c görüldü. Eski ruhsatlar 0.75’le 8 yılda dönüyor haberin var mı?
Dövizle ilgili birşeyler yazmışsın. Ne yazdığın belli değil. KP nin 29 m net dövizi mi var diyorsun? Dövizden 29 m kazanacak mı diyorsun? Anlamadım. 3. Çeyrek sonucuna göre kur farkları yazılmış durumda, aynı rapora göre kur %10 değişse 2.8 m tl artı yazacak.Bugün itibarıyla kurda .015 fark var yani yaklaşık 0.420 m kara ek var. Senin ne dediğini,kara ne kadar kur farkı beklediğini anlamadım.
KP nin 3. Çeyrek bilançosu genelde iyi. Düşündüren konular stokların çok yükselmiş olması, ana kısmı ham maddeden geliyor. Hem kur yükselmesinden, hem miktardan olabilir. Malum KP’nin hammaddesinde çok ithal girdi var.Yükselen stok, banka kredisi ile finanse edilmiş. Sanırım finans gereği büyüyor, elektrik işini sonlama nedeni bu olabilir.
KP de yüksek giderler kroniktir, yıllardır böyledir. Reklam gideri her zaman sürpriz yapabilir. Başka sürpriz giderler de geçmişte sık görüldü. O halde bu kadar değişken varken bilmeden kar tahmini falcılıktan başka bir şey değil. Örneğini geçen sene birebir yaşamana rağmen hala bunları yazman anlaşılır değil.
Benim derdim haklı çıkmak, nasıl bildim ne demek değil. Doğru ve gerçek bilgi paylaşmak, sallayanları ikaz etmek.
Kar 50 de gelir 25 de, zaten bunun için fiyat buralarda.
Yatırım tavsiyesi değildir. Temkinli olursan kardan gider, masalları dinlersen cepten.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi