https://i.hizliresim.com/6p8lj46.jpg
THYAO'da şu anda fiyat 2 yatay destek ve direnç arasında (277,50 ve 287,25 arasında) aşağı yukarı 10 TL'lik bir marjla dalgalanıyor. (Alçalan üçgen görüntüsü bugünkü yukarı kırılımla safdışı kalmış durumda.) Malı topluyorlar mı dağıtıyorlar mı, işin bu tarafına girmeyi ve bunun hesabını yapmayı çok sevenlerden değilim, zira yanılma ihtimali her zaman masada. Takaslar çokça ilgimi çekmiyor, bizzat trend takibi yapmayı bırakıp kim almış kim satmış ile ilgilenmeyi çok da anlamlı bulmuyorum. Range trading yapacaklar için iyi bir aralık olma ihtimali mevcut. Ancak henüz ne zaman açıklanacağı ilan edilmese de Mart başında bilanço açıklanma ihtimali var, şimdiye kadar hep Mart ayının başlarında açıklanmış bilançolar. Enflasyon muhasebesine tabi olmadığı için ekstradan çok da işleri olmayacak bilanço açıklama açısından. Bu sebeple bir bilanço hareketi olabilir mi Mart başına kadar (1 haftalığına), o ihtimali değerlendirmek istiyorum açıkçası. Bilanço sonrası yukarı yönlü hareketler açısından beklentim çok da pozitif değil, her ne kadar uçuş verileri hem geçen yıldan hem de havacılığın daha önceki zirve yılı olan 2019'dan daha iyi olsa da.. Genel seçimler kadar etkisi olmasa da, ufak bir seçim etkisinin borsaya nüfuzu da ihtimal dahilinde. O sebeple al-tut yanlısı değilim THYAO'da.. Küçük periyotlarla swing trading'e devam.