Sayfa 238/367 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. THYAO'da şu anda fiyat 2 yatay destek ve direnç arasında (277,50 ve 287,25 arasında) aşağı yukarı 10 TL'lik bir marjla dalgalanıyor. (Alçalan üçgen görüntüsü bugünkü yukarı kırılımla safdışı kalmış durumda.) Malı topluyorlar mı dağıtıyorlar mı, işin bu tarafına girmeyi ve bunun hesabını yapmayı çok sevenlerden değilim, zira yanılma ihtimali her zaman masada. Takaslar çokça ilgimi çekmiyor, bizzat trend takibi yapmayı bırakıp kim almış kim satmış ile ilgilenmeyi çok da anlamlı bulmuyorum. Range trading yapacaklar için iyi bir aralık olma ihtimali mevcut. Ancak henüz ne zaman açıklanacağı ilan edilmese de Mart başında bilanço açıklanma ihtimali var, şimdiye kadar hep Mart ayının başlarında açıklanmış bilançolar. Enflasyon muhasebesine tabi olmadığı için ekstradan çok da işleri olmayacak bilanço açıklama açısından. Bu sebeple bir bilanço hareketi olabilir mi Mart başına kadar (1 haftalığına), o ihtimali değerlendirmek istiyorum açıkçası. Bilanço sonrası yukarı yönlü hareketler açısından beklentim çok da pozitif değil, her ne kadar uçuş verileri hem geçen yıldan hem de havacılığın daha önceki zirve yılı olan 2019'dan daha iyi olsa da.. Genel seçimler kadar etkisi olmasa da, ufak bir seçim etkisinin borsaya nüfuzu da ihtimal dahilinde. O sebeple al-tut yanlısı değilim THYAO'da.. Küçük periyotlarla swing trading'e devam.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Bugün son anda bir değişiklik yapıp, 164,00 TL kapanış fiyatından TUPRS alımı yaptım TE'de.. Marj yayını ve kapanış fiyatından işlemlerle 1,1 milyon lottan fazla eşleşme olacak gibi duruyor. Son zamanlarda EREGL, TUPRS ve THYAO tahtalarında TE'de çok ciddi miktarda lotlarla eşleşme oluyor.. Toplamda TUPRS'ta bugün 24 milyon lot civarı işlem olduğunu düşünürsek, 5 -7 dakika süren TE'de bu kadar işlem olması ilginç gelmeye başladı.. Artık birileri nasıl deli gibi mal satıp günü kapatmak istiyorsa!!
    Clausewitz

3. TUPRS'ta birkaç gündür devam eden düşüş trendini sanki kırmış gibi bir hava oluşsa da yine de çok net bir şeyler söylemek mümkün değil. Sanki biraz ateşle oynuyor gibiyiz. Hayırlısı bakalım. Yarın açılışta yukarı yönlü tatminkar bir marj verirse satmayı tercih edeceğim.
    Clausewitz

4. Ereğli ilginç bilanço açıklamış.. Vergi Öncesi Kâr çeyreklikte 2,7 Milyar TL civarı, 7,2 Milyar TL Ertelenmiş Vergi Geliri yazmış, toplamda çeyreği 7,9 Milyar TL kâr ile kapatmış. Kârın mahiyeti nasıl olursa olsun, zarardan kâra dönüş yapılmasını Ereğli açısından olumlu buluyorum.

Bu THYAO bilançosunu da ilginç hale getirdi. Malumunuz ikisi de dolar bazlı bilanço tutuyorlar, THYA'da da Ertelenmiş Vergi Geliri bonusu gelebilir.

Ereğli tutan arkadaşların bu bilanço işine yarar umarım.

YTD.
    Clausewitz

5. https://twitter.com/omerhankrm/statu...04949522964981

Ben detaylı bir şeyler yazmaya üşendim. O sebeple Ereğli hakkında en realist yorumu yapan Ömerhan Karamahmutoğlu'nun X'teki yorumunu buraya ekledim.
    Clausewitz

6. Deva jocam selo için ne diyor senin göstergeler
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

7.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Deva jocam selo için ne diyor senin göstergeler
    Dediğinizden bir şey anlamadım.
    Clausewitz

8. Haydi Aslanlar.. İyi bir sonuç bekliyoruz..
    Clausewitz

Sayfa 238/367 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •