çaycıyı iyi tanıyorsunuz sevgili arpaci55.
Printable View
Genel kurul a elektronik ortamda katılacaksan e imza şart. Fakat uygunsan toplantı salonuna da gidip soru sorabilirsin. Zaten kimin ne hissesi var MKK sistemi üzerinden o listede görünüyor. Sadece imza atacaksın.
Çaycı Bu sene %15 in yetersizliğini bedelsi ile kapatıyor. Ya da bedelsiz vereceği için %15 size çok bile dedi. Miras yedicilere sus payı.
İsa bey Ömrüm çaycıyı analiz etmekle geçti. Bu gece yatarken ne düşünüyor onu bile hesaplıyorum. Kademeleri nasıl doldurur aracı kurumlara ne tavsiye eder hepsini düşğnmek gerek. Yolda bulmadık onda bir veli varsa biz de de üç veli var.
2 senedir takip ederim zaman zamanda al sat yaptım 2 sene önce 2.8 tl civarı idi şuan 6 tl yi geçmiş 2 kere temettü ödemiş getirisi %150 civarı hisse daha ne yapsin istiyorsunuz
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herşey göreceli tamam son iki senedir memnun etti. Bende açıkcası memnunum fiyattan, ama fazlasını hak etmiyor mu, hak ediyor. Bu fiyatı beğenen verir arpacı ya yada çaycı ya malını o bekler başında :) çift hane görmeli :) ama şimdi bölecekler sarı kızı çift hane için %100 den aşağı patlatmak yetmez bize, bende bir 10 TL ekranda görmeden satmak istemiyorum. Tabi bu olur olmaz demiyorum. Ben öyle hiç bir hissede ucuk fiyatlar beklemem ve beklemedim. Kademeli satar trade den kazanır trade yapacak temeli sağlam hisse kovalarım. Ama bu başka bunda baştan beri dedim ki şu kadar miktar sarky de duracak 3 te olsa 5 te olsa 8 de olsa duracak. Ha 20 olur insan evladıyız dayanamaz satar yeriz.
Sayın arpacı, çaycı da sizi analiz ediyor mu acaba sonuçta yıllardır redd oyu kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla, bol kazançlar :)
Ben bu kağıtta virgül hatası var o düzelmeden satmam. Çaycı düşünsün...
Sayın melih bey
Kaç bin lot çaycıyı iyice bir sallar
Tahminin nedir
Bizim mobil imza yetişmiyor
Vekalet sıkıntı
Ytd dir
Saygı gerektirir...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
JÇaycının %10 kendinin, %20 kilimcilerin ve tahminim vekalet veren %40-50 mirasyedilerin olmak üzere toplam %80 yakın bir desteği var. Şu anda onu kimse sallayamaz. Bu şartlarda Ancak yanlışları ortaya konularak vekalet verenlerin zorlaması ile bir miktar hizaya getirilebilir.
Sayın arpaci55 son yönetim kurulu kararını kağıdın hareketi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sallarız sallarız da hala 5 yıl önceki olduğumuz yerdeyiz
O gün geldiğinde ky nin adı değişecek inşaallah.
......
Hem o yeistir ki, yüksek ahlâkımızı öldürmüş, menfaat-i umumiyeyi bırakıp menfaat-i şahsiyeye nazarımızı hasrettirmiş.
.....
Madem bu derece bu hastalık bize bu zulmü etmiş, bizi öldürüyor; biz de o kàtilimizden kısâsımızı alıp öldüreceğiz.
.....
İnanıyorum ki bir gün başaracağız olacak.
inşaallah
Şimdilik şahsı gayrete devam...
....
Ytd dir
Arkadaşlar ne oldu % 50 bedelsizden vazmı geçtiler ,bilen arkadaşlar cevap yazarsa memnun olurum .
Genel kurul tutanağını okudum kahroldum. Maalesef ben katılamadım biri çalmış biri oynamış hesabı olmus. Ne soru soran ne görüş veren kimse yok. Sadece 1 hisse (100 oy) red oyu vermiş.
Temettunun yarısını kesmiş.%8 olmuş.
%50 bedelsiz duruyor. Ama ne Hanönü den ne ABD den ne Bulgaristan dan bilgi yok.
Ah ah katılamadım ve elimden kaçırdım.
Kabul edenler kabul etmeyenler kabul edilmiştir... Oh ne ala
Yersen yersin yemezsen yemezsin ortada tatsız tuzsuz bir şey işte
Afiyet olsun..
Sayın barbi@ öyle diyorsunuzda KAP taki bilgilerde genel kurul sonrası kar payı dağıtım işlemelerine ait bilgilerde bedelsiz verilmeyecek diye belirtiliyor valla kafam karıştı bir başka arkadaşta vaz geçilmediğini yazmış ,peki neden öyle açıklama yaptılar ,doğrusunu isterseniz halen kafamda netleşmedi yinede paylaşımınız için teşekkürler.
16. Gündemin 16. Maddesinin görüşülmesine geçildi. Söz alan olmadı. Bakanlık temsilcisi söz alarak alınan kararlara, toplantı müzakerelerine ve usulüne ilişkin herhangi bir itiraz olup olmadığını genel kurula sordu. İtiraz eden veya söz alan olmadı. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hayrettin ÇAYCI söz aldı, şirketimizde %50 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapıyoruz, hissemiz itibar görmektedir, gidişatı iyi gözükmekte, değer kazanmaktadır, inşallah böyle devam eder diyerek tüm haziruna teşekkür konuşması yaptı. Toplantıya Toplantı Başkanı tarafından saat:16:18'de son verildi. İşbu tutanak toplantı mahalinde bilgisayar ortamında 6 suret olarak düzenlenmiş ve imza altına alınmıştır.
Sonuç!
Bakır fiyatlları çıldırdı.Bugün "bakır fiyatları son on yılın en iyi çeyreklik performansına hazırlanıyor" diye haber bile var.
Yani şu an zayıf olan ekonomilere rağmen...
Yönetim kurulunun kestiği 7 kuruşun önemi yok.Sonuçta şirkette kaldı.Para yine bizim.Yoksa 15 krş temettü en çok Çaycı'nın işine gelirdi ama gerçekçi karar almışlar.Bravo!
Kurların bu yüksek seviyesinde istikrara kavuşması ve dahi kredi faizlerinin müthiş derecede düşmesi bundan sonra Sarkuysan'ın finansal giderlerini oldukça azaltacak ve çok dah fazla karlar yazacaktır diye düşünmek yanlış olmaz.
Bugünkü mevduat faizlerinin enflasyona göre negatif olması ve dahi başkaca hiçbir gelir kapısı,para kazanacak hiçbir enstrüman kalmaması çok sayıda küçük yatırımcının borsaya dönmesini sağladı.Önümüzdeki yıl Sarkuysan'ın altın yılı olacağına ekonomik veriler doğrultusunda inanıyorum.
Bu şartlarda Sarkuysan'da yola devam etmekten başka bir yol bilen lütfen söylesin.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne alıcılı başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +560 puan, ortalama tahmin ise +514 puan oldu.
Foreks'in 31 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +1230 puan olurken, en düşük beklenti -633 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 31 analistin 30'u pozitif, 1'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dünü 1174,80 puan artışla 115843,01 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(30/06/2020 - 09:19:28)
Bazı arkadaşların sanırım okuma yazması yok şirket % 50 bedelsiz kararı aldı ve spk ya başvurdu bu çok net belli hala diyorlar burada bazı arkadaşlar bedelsiz yok filan kardeşim okuma özürlümüsünüz öyle bir şey yok temettüye gelince 1000 lota 150 Tl vereceğine 90 lira verse ne olur bir şey değişmez bakırın emtia fiyatı yükselmeye devam ediyor ekonomierin açılması ve çinden gelen talep oldukça olumlu olabilir ... Bu yazdıklarımda kesinlikle yatırım tavsiyesi değidir .
Çin'de demir cevheri ve çelik vadeli işlemleri, yumuşak talep nedeniyle düştü. Shanghai'de bakır, Şili'de tedarik riski nedeniyle 5 ayın zirvesini geçti
Çin'de demirli metaller vadeli işlemleri, korona virüs ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ana sanayi metalleri için cansız talep görünümü sonucu resmi tatilden sonra borsaların yeniden açılmasıyla düşüşle başladı.
Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, % 2,2 kadar düşerek 749 yuan/tona (106 dolar) indi. Kontrat Londra saatiyle 02.15'te % 1,4 düşüşle 754 yuan/tondan işlem gördü.
Analistler, çelik hammaddesinin fiyatlarının sıcak ve yağmurlu hava nedeniyle çeliğe talebin gevşemesi sonucu düştüğünü, bu arada Pekin'in yeni bir enfeksiyon dalgası ile mücadele ederken talep görünümün belirsiz olmaya devam ettiğini belirtiyor.
Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli inşaat demiri, % 1,1 düşerek 3.577 yuan/tona, HRC % 0,7 düşerek 3.581 yuan/tona geriledi.
Shanghai'de bakır, Şili'de tedarik riski nedeniyle 5 ayın zirvesini geçti
Shanghai'de bakır fiyatları, dünyanın en büyük bakır üreticisi Şili'de tedarik riskleri nedeniyle beş ayın zirvesini geçti, Londra'da ise zayıf dolar nedeniyle fiyatları yukarı çıktı.
Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda (ShFE) Ağustos vadeli bakır kontratı, % 1,7 artarak 48.570 yuan/ton (6.862 dolar) ile 22 Ocak'tan beri en yüksek seviyesine çıktı.
Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, Londra saatiyle 03.59'da % 0,3 artarak 5.976,50 dolar/tondan işlem gördü.
Bir emtia brokerı konuyla ilgili yaptığı yorumda, bakırın gözünün hala ana tetikçi kurlarda olduğunu belirterek, Şili'de sendikaların çalışma koşullarına dair seslerini yükseltmelerinin tedarik sorunları riskini beraberinde getirdiğini ifade etti.
LME'de alüminyum % 0,4 artarak 1.608 dolar/tondan, nikel % 0,3 düşerek 12.645 doalr/tondan işlem gördü.
Malezya Kuala Lumpur'da kalay fiyatı yükseldi
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur piyasasında kalay fiyatı yükseldi. Peşin işlemli kalay 100 dolar/ton artışla 16.800 dolar/ton seviyesinden kapandı. Piyasada 17 ton kalay işlemi yapıldı. Haber bugünun haber kaynak borsa gündem
Temettüyü 7 krş kesmeleri ve beklentinin de gerçekleşmesiyle bugün senedi alaşağı yaptılar ince bir hesapla.
8 krş temettü çıktıktan ve %50 bedelsizin bugün 6,80 fiyatla gerçekleştiğini düşünelim;senet fiyatı 4.48 olur.Ucuz mu pahalı mı? haydi bakalım!
Behzat abi çaycı genel kurul bildirgesinde hissenin yükselişinin devam edeceği yönünde temennide bulunmuştu fakat kendine yakışır bir şekilde yine ters köşe yaptı. Bu arada bakır fiyatlarının artması hammadde maliyetini artırmaz mı? Son olarak ta bölünme bu hafta gerçekleşir mi? Aslında her bedelsizden sonra hisse cabuk yukarı toplanıyordu geçmişte umarım süründürmez.
Bu arada bedelsizden sonra DEMISAS ,SARKUSYAN'dan pahalı olacak.
Siz benden daha tecrübelisiniz Behzat abim, ama hissenin çok da alaşağı olduğunu düşünmüyorum. tekniğini bozmadıktan sonra bu fiyatlarda dinlenmesi güç toplaması gayet normal. bugün kötü kapamış yapmayacak sanki, satışlar karşılandı. bedelsiz e kadar 7 tl üstünde tutacaklar muhtemelen.
Değerli Cover13; normalde senedin yukarı yapması gerekirdi.Ancak,bugün 6,70'i bile göstermeleri elbet göstermelikti.Piyasalar gerçek anlamda bozulmadıktan sonra elbette tam anlamıyla alaşağı yapamazlar. Negatif faizler dolayısıyla artık mal taşıma maliyeti yok denecek kadar azaldı.Bu durumda senet tutmayı şahsen mahzurlu görmüyorum.Ben de bu seviyelerden çok aşağısını beklemiyor ve yorumunuza katılıyorum.
Her sene en çok iki tavan yapardı bu sene onu da yapamadı. Tek tavan ile çaycı bizi uyuttu...
temettü var mı var... bedelsiz var mı var.. borsa coşmuş, bakır coşmuş.. yerli oto var.. piyasa değerinin 4-5 katı ciro var. yatırımlardan dolayı saklanan veya olamayan gerçek kar rakkamları var mı var... gider mi bu kağıt.. gitmez tabii ki... :)
bu ARADA demisaş da 5 tl yi geçti.. :)
İkinci çeyrek güzel bilanço olabilir mi acaba?
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi normalde Sarky'nın olması gereken fiyat bu mu? değil elbet.Peki,fiyatı piyasa belirleyemediğine göre kim belirliyor?Elbette Çaycı ve avanesi.
Tamam da,fiyatı neden piyasa belirleyemiyor? çünkü senede yeterince yönelen ky yok.
Yakın zamana kadar twitter'de derin hisse rumuzlu bir vatandaş vardı.En son yüzbin takipçisi vardı.Muazzam bir prestij edinmiş ve hangi senedi söylese senet yukarı gidiyordu.Peki ama neden gidiyordu? çünkü takipçilerinin sadece%1'i tavsiye ettiği senedi alsalar 1000 kişi yapar ve gerçekten de senet uçar.Nitekim uçuyordu.
Şimdi bizim Sarkuysan'a bin kişi yönelse ve hepsi biner lot alsa bir milyon lot yapar. Peki bu senette bir milyon lot verecek babayiğit var mı?
Görüldüğü gibi tahta bir çöl gibi.Bazen bir kervan geçiyor o kadar.
sarkıusan hem temettü hem bedelsiz verecek boşa telaş yada yorum yazıyorsunuz az sabırlı olun büyük pastayı alırsınız bende tek lot yok ama borsada hem bedelsiz hemde temettü bir arada veren yok uyanık olun .yatırım tavsiyesi değildir