kesinlikle...
Printable View
Üye önermiş pirim yapıyor diye sonrada satmış artık ne hikmetse. Hem al diye tüyo veriyorum diyor hemde sattım diyor. Yani hikayeyi anlayın, neyse tüyosunun birini inceleyelim:
Sarıyer panorama 2014 yılı m2 fiyatı:6500TL. 3000usd/m2 (haber tarihi 2014: Panorama Life, 7 ay gibi kısa bir dönemde yüzde 40 prim yapması ile dikkat çekti. 2013 yılı Eylül ayında 4.500 TL metrekare fiyatı ile satışa çıkan proje yüzde 40 prim yaparak 6.500 TL metrekare satış fiyatına ulaşarak yatırımcısının yüzünü güldürdü).
Şu anki sahibinden.com'daki m2 satış fiyatı: 8600TL 1390USD/m2
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...72913283/detay
Pazarlığını dahi dikkate almıyorum dolar bazlı kayıp: %55
Hadi geçmiş olsun.
Her zaman derim buranın en güzel yanı ret listesi.
EMLAKÇI DEĞİLİM diye belirtmiştim...
610 K ile alınan evin 1000-1500 kira getireceğini yazarak insanları yanlış yönlendirmesini eleştiriyorum.
Her ev ev değildir ve her ev kıstas değildir.
Bu tip örneklerde var bilin diye söyledim.
400-450 binlik evin 2000 bin tl kira getirisi olduğunu bilin istedim hepsi bu..
olmaz imkansız diyenlere kendi örneğimi verdim.
Amaç onu aldım bunu sattım değil yardımcı olmak
Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın
İhtiyacım vardı sattım.. Siz dolara yatırım yaptıysanız ne mutlu size.. helal olsun...
Şuan döviz karşısında değer kaybetmeyen birşey kaldı mı? Kur bu derece artmadan önceki rakamlarla yani doların 3-3,5 bandında olduğu rakamlarla hesaplarsanız daha net bir sonuç çıkar...
Şunu en azından gönül rahatlığıyla belirtebilirim mevduat faizin daha yüksek kazanç getirdi. Allaha şükür 1+0 bir ev 3+1 evin kirasını karşıladı 3 yıl... daha ne ister insan?
Herkesin yatırım tarzı başkadır...ben gidip ev alın parayı betona gömün demiyorum ama 600 K rakama aldığınız ev 1000TL kira getirmezz! Eğer öyleyse güzel kucağa düşmüşsünüz demektir.
Ek olarak 1+0 satılık fiyatı
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...85461317/detay
1+0 kiralık fiyatı
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...05420974/detay
Krizde nakit kraldır , 2001 ve 2008 de evler ne fiyatlara gitti. Çekini odeyemeyip işyerini kaybetme tehlikesiyle geçirenler yeri geldi yarı fiyatına satamadiko evlerini.
Suanki krizin adı üstünde likidite krizi nakit şuan altın oldu piyasada, hele betoncu lar üç kuruşa muhtaç şuan bırakın surunsunler aciyipda bunlara şu verenin de ne diyim.
Meselemiz benim dolar alıp almamam değil. Betonun dolara karşı(ek olarak enflasyona karşı)kaybettirdiğidir.
Malum dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz.
Ayrıca kiranın gelir vergisi vardır, emlak vergisi vardır, geçen yıl için senelik 70binTL kazancın üstünde net kiranın %30 unu gelir vergisi olarak ödersiniz. 110binTL üstünde istisnayı düşemezsiniz. Artık %30-40 enflasyonumuz mevcut bu enflasyonun yarısı kadar kaybınız olur aylık kirada. Kafadan %20 çarpan ekleyin.
Konuştuğumuz bölge öğrenci bölgesi, eşyalı kira çarpanı bürüt 200, 70 bin tl üzeri geliriniz varsa verdiğiniz örnekte net çarpan 330'ları bulur. Öğrencinin eve ve eşyalara verdiği zarar dışında kiracınız okul bittiğinde çıkarsa 2-3 ay boş kalır vs. aidat size kalır, kira elde edemezsiniz.
Beton işi ne zaman 120 çarpana geriler ha o zaman bakarız. Değerlendiririz.
Tüyo dediniz de o yüzden ayrıntıya girdim.
Satıp kurtulmuşsunuz.
Şöyle yazılar yazmayın ağrıma gidiyor.
Mayıs ayında zorunlu olarak 20 yıllık evimi satıp, oturmak amaçlı 215k ya yeni bir ev aldım.(110k tl si kredi)
Tek tesellim bu günkü şartlara göre krediyi o gün 0,98 den kullandım.
Bugün itibariyle 100k üzerinde faizden karım var.
Zaten o gün evi alamasaydım, evide satmistim hayatımda ilk defa kiralık eve çıkacaktım.
Evi alamasaydım ne olacaktı eski evin parasını döviz yapacaktım.dovizden kazanacaktim.
Ama aylık 800-1000 arası kira verecektim.
Yani direksiyonu ne tarafa dondurursen dondur sarampole yuvarlanan kişi biz oluyoruz.
bugün 300 al 6ay sonra 400 devri bitti artık çarklar tam tersine işleyecek her dönem bir sektör kral olur sonra o kral lık herzaman yerini degişmeyen gercek kral nakite bırakır dönem dönem sektörel yatırımlar çok kazandırır vaktinde çıkmasını bilirsen
Evet dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz, konuyu açan da ben değildim sadece yine söylüyorum 600 K lık bir evin 1.000TL gibi komik bir rakam getirilmesine inanan arkadaşa cevaben yazdığım bir cevaptı.
Siz konuları yok dolar alsaydın söyle olurdu şunu yapsaydın böyle olurdu.
Tuvalet kağıdına yatırım yapsaydım dolardan fazla kar yapardım ee nolcak şimdi?
Bu doların yatırım yapılamaz olduğu anlamına mı gelirdi?
Yok kiracısı çıkarmış, boş kalırmış yok vergisi algısı varmışâ€¦
3 sene boyunca 3 kiracı değiştirdim 1 gün boş kalmadı…
Her kiracı çıktığında da evi baştan aşağı boyatıp yeniletip çıkardım…
Sözleşmem sağlam, eşyalar için 10 bin TL senet imzalattım!
Tek kuruş vergi de vermedim kiracıydım aynı zamanda sonuçta…
250 ye aldım 450 ye sattım.
36*2250 (ortalama kira) 81.000 TL
281.000 TL net kar bana yeter oldu mu rahatladın mı?
Benim yaşadıklarım bunlar, kime al demişim sat demişim?
610 K ile 1000 TL kirası olan bir evi almayın diyorum aksine..
Herkes kendi işine baksın…
Evet dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz, konuyu açan da ben değildim sadece yine söylüyorum 600 K lık bir evin 1.000TL gibi komik bir rakam getirilmesine inanan arkadaşa cevaben yazdığım bir cevaptı.
Siz konuları yok dolar alsaydın söyle olurdu şunu yapsaydın böyle olurdu.
Tuvalet kağıdına yatırım yapsaydım dolardan fazla kar yapardım ee nolcak şimdi?
Bu doların yatırım yapılamaz olduğu anlamına mı gelirdi?
Yok kiracısı çıkarmış, boş kalırmış yok vergisi algısı varmışâ€¦
3 sene boyunca 3 kiracı değiştirdim 1 gün boş kalmadı…
Her kiracı çıktığında da evi baştan aşağı boyatıp yeniletip çıkardım…
Sözleşmem sağlam, eşyalar için 10 bin TL senet imzalattım!
Tek kuruş vergi de vermedim kiracıydım aynı zamanda sonuçta…
250 ye aldım 450 ye sattım.
36*2250 (ortalama kira) 81.000 TL
281.000 TL net kar bana yeter oldu mu rahatladın mı?
Benim yaşadıklarım bunlar, kime al demişim sat demişim?
610 K ile 1000 TL kirası olan bir evi almayın diyorum aksine..
Herkes kendi işine baksın!
İnşaat işi kendi mecrasında bırakılsa peşin para ile alan alabilse evleri mesele yok.Ama sistem cebinden 5 kuruş koymayanların kat karşılığı inşaata başlayıp ona buna daire vererek inşaatı tamamladığı ve bu tamamlanan inşaatı da borçla bankadan para çeken insanlara satılması şeklinde olunca insan haliyle kıllanıyor.Bu sisteme daha fazla bel bağlamak para akıtmak mantıklı mı.Devlet malı mülkü satıp dövizi ve faizi baskılayınca millete git parayı emlağa göm demiş oldu.E sanayicisi de,esnafı da ,otomotivcisi de inşaatçı oldu çıktı. Herkes işi gücü bırakıp bu ponzi sisteminden beslenir oldu.Devlette bu ponzi sisteminden beslenince o da giderek gözünü karartarak eli büyüttü,gele gele bu işin herhalde saçmalıkta zirvesi olan kanal istanbula kadar geldi iş.O kadar arazi pazarlandı,millet o arazileri topladı falan,ama gözüken o ki olmayacak olmamalı bu proje.Zaten olursa ben oturduğum evi bile satıp altına geçmeyi düşünürüm.Neticede kira versem de zarar edeceğimi sanmam,üç beş yıla baya kazanırım.:))))))))))) Yani hala inanamıyorum bu ortamda bu projenin ciddi ciddi tartışılması bile bana kara mizah geliyor.
Şimdi devlet istiyor ki dolar artmasın,faizler düşük olsun.Bankalar dışardan borçlansın paralar getirsin borç olarak,o borçları da vatandaş 20 yıl vadeli kredi çeksin o 150 bine mal olmuş evi 600 bine alsın 20 yıl boyunca bu sistemi finanse etsin.Ya dünya nereye gidiyor bizim hükümet ne planlarda. Korumacılık almış yürümüş,trump her gün uluslararası ticarete çakıyor,FED faizleri artırırım ben başka yol yok diyor,doları da her ay ekim ayından itibaren 40 mı 50 mi herneyse o kadar milyar dolar piyasadan çekerim diyor.Dünyada para kıtlaşıyor,faizler artıyor,biz çözümü kanalda ararsak.Ben evi satar altınımı alır kiraya çıkarım.:))))))))
Dolar şimdilik mecrasından çıkınca, meydan gayrımenkulculara kaldı..Başlık da emlak başlığına döndü.
Mesele nedir biliyor musunuz?
Geçmişte yapılan emlak yatırımlarının doğruluğu yanlışlığı bir yana, içinde bulunduğumuz dönemde ve yakın gelecekte emlak alımının akılcı ve karlı olup olmayacağı...
Bunu unutmadan tartışmak gerek.
Bir de bu emlak konusunda, adam bir emlak reklamı veriyor...
% 30 indirim demekte...
Nereden indirim acaba?
Maliyeti, makul satış fiyatı nedir o dairenin kimse söylememekte...
Aynen alışveriş sitelerinde bir ürününü üzerine 1000 lira yazıp üstünü çizerek 400 liraya etiket konması gibi...
İki gün önce yaşadığım bir örnek...
İşbankası internet sitesinde bir işlem yapmak üzere girdi.
Sitede banka müşterilerine "Goldmasterhome" sitesinden yapacakları alışverişte % 45 indirim için kupon veriyorlardı.
Hazır girmişken bir tane aldım ve Goldmasterhome sitesine girdim.
El feneri ihtiyacımız vardı.
Philips 4000 marka bir el fenerini beğendim.
203 lira etiketi var.
% 45 indirim alırsam güzel olur diye düşündüm.
Sonra bir anda şimşek çaktı.
Goldmaster sitesindeki el fenerinin marka ve tipini kopyalayıp gugulladım.
Gitti gidiyorda fiyatı 61 lira...
:)
İşbankası müşteri hizmetlerine durumu şikayet dilekçesi haline getirdim ve banka olarak müşterilerini bu üç kağıtçılara peşkeş çekmesinin doğru olmadığını lisanı münasiple bildirdim.
Neticesi olumlu.
Ama biz tüketiciler hemen her konuda kandırılabiliyoruz.
Devletin emlakçileri düşük faizle kollaması da İşbankasının durumuna benziyor aynen.
TL bazında üstüne koyar dolar bazında düşmez işine gelen alır... Kimsenin aman düştü aman söyle oldu derdi yok alan alır almayan almaz pazarlık %1 bilmedin %2...
Balonu zaten değerli olmayan yerlerde lüks ve markalı konut projesi yapan firmaların projelerinde arayın.
Gidip referans güneşliden ev aldıysanız örneğin bekleyin ki müşteri gelsin
Ancak sarıyer gibi bölgelerde konutlar reşat altın değerindedir 10 kuruş eksiğine satuyorum dediğiniz an ham ederler :)
Yatırım yapmak bilgi ve tecrübe eşliğinde değerli olur...
Şimdi ev Almanın tam zamanı . Kredi işine bulaşmayacaksan yatırımlık da alınır. Kesinlikle Sahibinden fiyatlarını baz almayınız. Piyasada inanılmaz düşük fiyatlar var. Bu arada yanlış yere atmış olduk. Ksr bakmayın [emoji16]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çorbalı evlerin linkini ataydın eyiydi..
Hiç vergi verilmeyen, 3 kiracı değişiminde boş 1 gün dahi kalmayan, şu anda 2000TL istenen yerden(kendiniz linki verdiniz) son 3 yıl içinde ortalama 2250TL kira elde edilen, 3 yıl sonra bilmem kaçyüzbin TL karla satıp hiç değer artış vergisi verilmeyen vergi kaçakçısı konumunda olduğunuz yatırımlarınızla sizi başbaşa bırakayım ben en iyisi.
Düzenleme1: Vergiye tabi hasılata isabet eden indirilebilecek gider kısmı (İndirilebilecek Gider=Toplam Gider X Vergiye Tabi Hasılat/Toplam Hasılat) formülü kullanılarak hesaplanır. Yani ödediğiniz kiranızın tümünü katiyetle indiremezsiniz.
Beyanname dahi vermemişsiniz ki, verseniz bilirdiniz, bir çok yönden ispatlamaya çalıştığım şey hayal ürünü yatırımınızdır. Birde tüyo vermişsiniz, betona yönlendirme niyeti apaçık. Burada yemez bunu kimse.
Sn BORA YAŞAR bu dediğiniz bence devletin inşaatçılara yaptığı kıyaklarla kıyaslanırsa çok ama çok masum kalır.Misal suryapı finansman sıkıntısı çektiği belli.O şirketten ev alanların eski yaptığı sitelerde çoğunda tapu verilemiyor.Yani aynı inanların durumunda.Evleri teminat gösterip ipotek çekmiş.Evleri de satmış banka da haliyle ipoteği parasını almadan kaldırmıyor yani çok ama çok sıkıntılı bir durum.Ve antalya belediyesi kepezaltı santral projesini ortaya attı.Önce o mahalle kentsel dönüşüme sokuldu.Riskli alan ilan edildi.3900 hak sahibi evleri yıkılacağı için bir yol bulunmaya zorlandı.E oranın imar planını yap haksahiplerine ver di mi.Yok öyle yapılmadı.Menderes türel topladı milleti evinizi verin sıfır ev verelim dedi.Taşınma parası,kira yardımı falan hepsi var.Ne güzel di mi.İşin püf noktası ne.Orada 19 000 ev yapılacak arsa sahiplerine 3900 ev verilecek.Yapılacak ticari alanlar ve dev alışveriş merkezinden ise elbette pay falan yok.Bu oranla arsanın verilmesi ve ticari alanlardan pay verilmemesi konusunu inşaattan anlayan arkadaşların yorumuna bırakıyorum.Benim gözümde o proje suryapının kurtarılması projesiydi.Hep böyle alengirli işler işte.Ondan akp inşaattan vazgeçemiyor.Ama neyse ki dünyanın durumu bu işlere artık izin vermeyecek.Para kalmadı,inşaat paydos:))))))))
Bende amacın sadece Rant olduğu konusunda aynı fikirdeyim...Lakin o kadar büyük rantı Araplara satarak baştan ayarlayabileceklerini sanmıyorum...ciddi bir ön çalışma ve fon kurularak ayarlanabilir o da yıllar alır ve şu siyasi dengesizlikler de en az bir 5-10 yıldan önce zor
Bunlar detay . Büyük kıymeti Harbiyesi yok , dünyanın her yeri kişisel beceriksizliklerle dolu. Bi bundan ne çıkar
Ancak coookkkk Kocaman devasa ama hiç bi işe yaramayan procelerlen dolu etraf
Yapılmış bitmiş çok para kazandiracagi umid edilmiş
Ancak Dağ fare doğurdu misali proceler
Mesela bi Örnek verirmisin derseler ;
Veremem
Serbest piyasa 2 ye verende var 2,5 verende var... ben size min verebileceğiniz kirayı yazdım. Uniye verdiğinde kendi de kiralama yaptığı iin 3000 e kadar verebiliyorsunuz. Siz böyle ince hesapları bırakın... hem benim yazım size değildi üstünüze siz aldınız... Benim ödediğim vergi kimseyi ilgilendirmez sen rahat ol
Siz gene de ben kendi evimden bahsetmedim arkadaşın eviydi yanlış anlamışsınız deyin geçin .Vergi işleri bizde sıkıntılıdır.Vergi dairesi 5 yıl bekler son yıl bak sen şundan aldın şundan sattın şu kadar vergi vermen lazımdı.Misal 50 bin olsun 50 bin de ceza yazdım,5 yıllık faizide 40 bin ver bakalım 140 bini der çıkar.Derdinizi anlatmanız pek de mümkün olmaz valla :)))))))
Teşekkürler biraz yüreğime şu serptiniz.
Vallaha bazen acaba yanlismi yaptım diye karamsarlığa kapılıyorum.
Günün koşulları neyse insan ona göre hareket ediyor.
Mesela hazirandan sonra doların böyle kısa vadede 90 derece dikine hareketini bir çok ekonomist dahi bilememisken bizlerin tahmin etmesi kumar olurdu.
Benim için o günkü koşullarda uygun olan ve hissettiklerim neydi.
1) faizlerin aşırı yukselecegi.
(Çalıştığım bankanın müdürü söylemişti) 0,98 faizin geçici bir fırsat olduğunu bilmem avantajdi.
2) Eski evimin eski olması ve üst katimda oturanin banyosunun akması ve sorunlu olması.
3) Eski evin caddede olması ve araç park sorunu yaşamam gibi nedenler.
4) Çok rahat oduyebilecegim kredi taksidiyle sıfır garajli site içinde bir ev sahibi oldum.
3-5 sene sonra bu enflasyon ortamında taksitlerim sakız parası olur zaten.
Bora Bey cafe de yazmıştım,değerli arkadaşlar cevaplamış,siz hesap uzmanısınız ,hazır vergiyle ilgili konu açılmışken size de danışayım istedim;(Bora Bey in pm i kapalı,verdiğim rahatsızlık için özür dilerim)
bir konuda değerli bilgilerinize ihtiyacım var,bulunduğum ilçede ısrarla pos cihazı ve yeni nesil poslu yazar kasa kullanmayıp,sadece peşin parayla çalışan bir eczane var,ayrıca istemezseniz fişte kesmiyor,normal zamanlarda bu şahsa kesinlikle gitmem ancak nedense ,hafta sonları,milli dini bayramlar gibi günlerde nöb. eczane bu oluyor,bu devirde simitçide bile pos cihazı varken genelde acil ilaç lazım olan dar gelirli insanlar ,ay sonu vb zamanlarda nakiti nereden bulacak,bu şahsı nereye şikayet edebilirim?(vergi dairesine şikayette;istenildiğinde fiş vermezse diye saçma bir ibare var,sanki keyfi olarak fiş kesmek zorundaymış gibi,ayrıca bulunduğumuz ilçedeki herkesi tanıyan biri,vergi memuru gelince fiş kesecektir)böyle çakal birini nasıl şikayet etmeliyim?
Siz 610 a ev alıp 1000 TL ye kiraya verin arkadaşlar :party:
Kimseye iyilik yapmamam gerektiğini bugün tekrar anladım...
20 arkadaşıma benzer projelerden ev aldırdım bugun keşke dolara koysaydım diyende oldu Allah razı olsun diyende...
Dolar koysaydım diyen canımı acıttı, kiracım 3 gün geç ödüyor diyen canımı sıktı...200 bin kar yapan ya bu az kar yaptı dedi canımı sıktı..
Hadi sizi geçtim de amcama al dediğimde ne yapim g.t kadar daireyi dedi 340 bindi (başka proje) şuan 680 bin... bak dedim keşke alsaydın vs sen çok yapan bişe olsa bana söylemezsin demişti o da canımı yakmıştı..
Tövbe artık..
610 luk daire süpermiş 1.000 TL harca harca bitmez.... Süper :halay:
Sn boschyatırım o güne geri dönseniz gene aynı işi yapardınız demek ki yapacak hiç bir şey yok.Hepimiz kararlarımızın bedelini ödüyoruz ya karlı çıkıyoruz ya da zararlı.Geleceği daha doğru görebilen göz doğadaki gibi o yeteneğinin kaymağını yiyor.Mesele kendini geliştirip hep daha doğru kararlar alabilmekte.Finansal kararlar çok ama çok önemli,çünkü para için zamanımızı satıyoruz o parayı harcadığımız her şeyde emeğimiz zamanımız var(Yani genel çoğunluk için konuşuyorum ,kolay para kazananlar,baba parası yiyenler,miras kalanlar falan var tabi).Ben artık finansal işleri masada oyun oynuyorum gibi görüyorum.Bir el kaybettim mi bir el de kazanmaya bakıyorum yanlış el oynamayayım diye çaba harcıyorum.Bu ara emlak yanlış oynamak ,altın ve dolar doğru gibi geliyor.Bu düşüncemin cezasını veya ödülünü yakında görürüm elbet.Oturacağın ev kısmına gelince kesinlikle kirada oturmamak için az bişi kazık yemek herhalde kazıkların en bağışlanır olanıdır.:))))))))