*tcmb: Hanehalkı finansal varlıkları 4.çeyrekte 1,59 trilyon tl(önceki 1,64t)
*tcmb: Hanehalkı finansal yükümlülükleri 4.çeyrekte 614 milyar tl(önceki 622mlr)
*tcmb: Hanehalkı net yükümlülüğü 4.çeyrekte 978 milyar tl(önceki 1,02t)
Printable View
*tcmb: Hanehalkı finansal varlıkları 4.çeyrekte 1,59 trilyon tl(önceki 1,64t)
*tcmb: Hanehalkı finansal yükümlülükleri 4.çeyrekte 614 milyar tl(önceki 622mlr)
*tcmb: Hanehalkı net yükümlülüğü 4.çeyrekte 978 milyar tl(önceki 1,02t)
Yeni kıdem tazminatı sisteminde, devlet işverene, "bilançonda karşılık olarak (fon) görülen tutarı benim göstereceğim yere nakden yatır bakiim" derse, işte o vakit patronlar ayağa kalkar.
Şimdi bir uzmanlık sorum var. Benim halihazırda 2 tane BES im var gönüllü girdiydim vakti zamanında. Bu ay ile 40 ay olmuş tam. Anlaşılan o ki bunlar beni birkez daha BES li yapacaklar bu kez zorunlu olanından. Şimdi bu zorunlu BES yaptıklarında diğer gönüllü olanları bununla bireştirebiliyormuyum? Yani kapatmak yerine oradaki parayı aktarabilir miyim?
Valla şöyle düşünsek daha doğru olmaz mı?
O eşeğe çalışan bir çok kişi biniyor.
Benim tanıdığım bir çok teşebbüs kurum sahibi insan "fabrikayı ya da bina ve arsasını satar faizle geçinirim çok daha verimli, garantili ve de zahmetsizce" diyerek babadan kalma fabrikalarını sattılar ya da devrettiler.
Olan emeği ile geçinene oldu.
mevduatlara uygulanan yasak kalkmış.
Damadın sunduğu pakette "kurumlar vergisi kademeli indirilecek" yaklaşımına, geleneksel sermaye ve iş adamlığı karşıtlığı ile tepki verildi.
Vay efendim nasıl olur, işçinin vergisi indirilmeli falan diye.
Oysa eğer "işsizlik" temel ekonomik ve de sosyal derdimizse, kamuda çalışan 3,5 - 4 milyon insanı çıkarırsak (https://www.dunya.com/ekonomi/kamuda...-haberi-360446) geriye kalanı özel sektör istihdam etmekte.
Bu temelde, kurumlar vergisi oranının düşürülmesi yanında, yatırım indirimini de her şirkete genel olarak % 50 oranında yararlandırmak düşünülebilir.
Ben şahsen işsizliğin yaratacağı toplumsal travmaya düşünerek, şirketlerin varlıklarını sürdürmeleri için her türlü desteğin verilmesi doğrudur diye düşünüyorum.
Kamu, israfı fuzuli harcamaları, göçmenlere subvansiyonu, yandaşlara avantaları, memurlara gereksiz harcamaları vs kontrol altına alsa, bu gelir bize yeter de artar bile.
nsa bu seviyelerden (240tl/gr) girmem ve hatta .50 kurus/lot basi almadan da eldeki hisseyi (10 tl ve uzeri/lot) cikmam fakat mundar olduysa bu secim madem dedim kendi kendime, tl durmak anlamsiz..240tl/gr giris yapildi , doviz yerine; portfoy/4 oraninda..ytd
usd/try Finansal Piyasalar, BELİRSİZLİĞİ sevmez, ve SICAK PARA ürkektir..
https://resmim.net/f/JeWQZL.png
Erey şılnay
15 Nisan Pazartesi 15:49 MALTEPE'DE KALAN SANDIKLARIN SAYIMINA DEVAM EDİLECEK -HT
15 Nisan Pazartesi 15:48 YSK MALTEPE İLÇE SEÇİM KURULLARININ TÜM OY SAYIMLARININ İPTALİ YÖNÜNDEKİ KARARI KALDIRDI
Gasteciler/muhabirler (bazıları) güzel sıkıştırıyorlar soruları ile Binaliyi...
Yandaş medya mı
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
S&p: Türkiye'nin ekonomik paketi liraya güveni yeniden inşa etmek için yeterli değil
Kedi uzanamadığı ciğere NE dermiş ? :he:
Bu iğrenç espriyi yapmak zorundayım.
Cevap: miyaav
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi üstadlara bir sorum var. Biz aile olarak maaş gelirine sahibiz ve gelirimiz son 2 yılda sürekli eridiği için artık tasarruf ve yatırım bizim için tatlı bir hayal gibi. Ben şimdi özellikle indirimlerde çocuk için 2 - 3 yıllık planlı giysi, oyuncak vs, ev için ihtiyaç malzemleri, spor ayakkabı falan biriktiriyorum.Sizin bu konuda farklı tecrübeleriniz veya tavsiyeleriniz var mı?Diyeceksiniz dolar konusunda ne alaka ama bakıyorum bundan dolardan çok artıyor parayı dolara yatırsam bu kadar kazanamam 10 TL' ye 1 yıl önce aldığım birşey şimdi indirimde 45 - 50 TL :)
Bu arada vw e bizi değil Bulgaristan ı seçmiş 44 milyar avroluk yatırım için .
İyi olurdu ülkemiz adına ama bu fırsatı da kacirdik.
Ben kampanya kovaliyorum. Geçenlerde carfursa da 300 lira alışverişe bir sonraki en az 150 TL lik alışverişe 100 TL indirim çeki vardı. Akbank kartı ile yaparsan 25 lirada chip para . Yine aynı kartin 150 liralık alışverişe 20 TL chip para kampanyası vardi.
300 liralık sürekli tukettigim ürünlerden aldım .
Sonra gittim yine 185 liralik alışveriş yaptım .
125 lira fiyattan düştüler. Bir 20 lira chip para daha kazandım. Onla da gidip mazot aldım.
Bu alışverişlerde de kampanyada olan ürünleri tercih ettim sek tereyağı, sırma ayçiçek yağı , doğadan filiz çayı vb. gibi.
İyice mutsuz ev hanımı gibi oldum.
İşte o yüzden mecburen alıyoruz 3 yaşında büyüyor ve eskiler olmuyor. Bende yaklaşık büyüme periyodunu göz önünde bulundurarak büyük boyları alıyorum.Birde lego stoğu yapmıştım iyiki yapmışım :)
Shell'den 20 TL akaryakıtta vardı o kampanyada :)
Onu bunu bilmem 44 milyar avro yatırım .
Bir çok kişi ekmek yerdi bundan .
İran ambargosu sonrası bir çok firmada bize gelirdi ama o trende kaçtı.
Son 20 yılda ekonomik olarak kaçan fırsatların haddi hesabı yok ne yazık ki.
Sorun erkek olmam:))
Hanım bana bıraktı gibi bu işleri.
Ulan ne hallere düştük be.
Ekrem, Binaliyi iyi sallıyor şu anda TV de ...Sokup çıkarıyor çukura...Çok büyük oynuyor...
İstanbula bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti/ederiz...:he: