Sayfa 116/946 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 7566 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

*tcmb: Hanehalkı finansal varlıkları 4.çeyrekte 1,59 trilyon tl(önceki 1,64t)

*tcmb: Hanehalkı finansal yükümlülükleri 4.çeyrekte 614 milyar tl(önceki 622mlr)

*tcmb: Hanehalkı net yükümlülüğü 4.çeyrekte 978 milyar tl(önceki 1,02t)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yeni kıdem tazminatı sisteminde, devlet işverene, "bilançonda karşılık olarak (fon) görülen tutarı benim göstereceğim yere nakden yatır bakiim" derse, işte o vakit patronlar ayağa kalkar.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Yeni kıdem tazminatı sisteminde, devlet işverene, "bilançonda karşılık olarak (fon) görülen tutarı benim göstereceğim yere yatır bakiim" derse, işte o vakit patronlar ayağa kalkar.
    Koca devlet abi. Öpmeyeceği eşeğe biner mi heç))

Şimdi bir uzmanlık sorum var. Benim halihazırda 2 tane BES im var gönüllü girdiydim vakti zamanında. Bu ay ile 40 ay olmuş tam. Anlaşılan o ki bunlar beni birkez daha BES li yapacaklar bu kez zorunlu olanından. Şimdi bu zorunlu BES yaptıklarında diğer gönüllü olanları bununla bireştirebiliyormuyum? Yani kapatmak yerine oradaki parayı aktarabilir miyim?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Koca devlet abi. Öpmeyeceği eşeğe biner mi heç))
    Valla şöyle düşünsek daha doğru olmaz mı?

O eşeğe çalışan bir çok kişi biniyor.

Benim tanıdığım bir çok teşebbüs kurum sahibi insan "fabrikayı ya da bina ve arsasını satar faizle geçinirim çok daha verimli, garantili ve de zahmetsizce" diyerek babadan kalma fabrikalarını sattılar ya da devrettiler.

Olan emeği ile geçinene oldu.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Valla şöyle düşünsek daha doğru olmaz mı?

O eşeğe çalışan bir çok kişi biniyor.

Benim tanıdığım bir çok teşebbüs kurum sahibi insan "fabrikayı ya da bina ve arsasını satar faizle geçinirim çok daha verimli, garantili ve de zahmetsiz geçinirim" diyerek babadan kalma fabrikalarını sattılar ya da devrettiler.

Olan emeği ile geçinene oldu.
    Abi işler rayından çıkmış kayış atmış artık. Devlet kendi bütçesini, güvence olduğu KGF kredilerini ve müteahhit abilerimizi kurtarmaktan başka hiçbir şeye odaklanmıyor.

7. mevduatlara uygulanan yasak kalkmış.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Abi işler rayından çıkmış kayış atmış artık. Devlet kendi bütçesini, güvence olduğu KGF kredilerini ve müteahhit abilerimizi kurtarmaktan başka hiçbir şeye odaklanmıyor.
    Damadın sunduğu pakette "kurumlar vergisi kademeli indirilecek" yaklaşımına, geleneksel sermaye ve iş adamlığı karşıtlığı ile tepki verildi.

Vay efendim nasıl olur, işçinin vergisi indirilmeli falan diye.

Oysa eğer "işsizlik" temel ekonomik ve de sosyal derdimizse, kamuda çalışan 3,5 - 4 milyon insanı çıkarırsak (https://www.dunya.com/ekonomi/kamuda...-haberi-360446) geriye kalanı özel sektör istihdam etmekte.

Bu temelde, kurumlar vergisi oranının düşürülmesi yanında, yatırım indirimini de her şirkete genel olarak % 50 oranında yararlandırmak düşünülebilir.

Ben şahsen işsizliğin yaratacağı toplumsal travmaya düşünerek, şirketlerin varlıklarını sürdürmeleri için her türlü desteğin verilmesi doğrudur diye düşünüyorum.

Sayfa 116/946 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •