*tcmb: Hanehalkı finansal varlıkları 4.çeyrekte 1,59 trilyon tl(önceki 1,64t)
*tcmb: Hanehalkı finansal yükümlülükleri 4.çeyrekte 614 milyar tl(önceki 622mlr)
*tcmb: Hanehalkı net yükümlülüğü 4.çeyrekte 978 milyar tl(önceki 1,02t)
*tcmb: Hanehalkı finansal varlıkları 4.çeyrekte 1,59 trilyon tl(önceki 1,64t)
*tcmb: Hanehalkı finansal yükümlülükleri 4.çeyrekte 614 milyar tl(önceki 622mlr)
*tcmb: Hanehalkı net yükümlülüğü 4.çeyrekte 978 milyar tl(önceki 1,02t)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yeni kıdem tazminatı sisteminde, devlet işverene, "bilançonda karşılık olarak (fon) görülen tutarı benim göstereceğim yere nakden yatır bakiim" derse, işte o vakit patronlar ayağa kalkar.
Şimdi bir uzmanlık sorum var. Benim halihazırda 2 tane BES im var gönüllü girdiydim vakti zamanında. Bu ay ile 40 ay olmuş tam. Anlaşılan o ki bunlar beni birkez daha BES li yapacaklar bu kez zorunlu olanından. Şimdi bu zorunlu BES yaptıklarında diğer gönüllü olanları bununla bireştirebiliyormuyum? Yani kapatmak yerine oradaki parayı aktarabilir miyim?
Valla şöyle düşünsek daha doğru olmaz mı?
O eşeğe çalışan bir çok kişi biniyor.
Benim tanıdığım bir çok teşebbüs kurum sahibi insan "fabrikayı ya da bina ve arsasını satar faizle geçinirim çok daha verimli, garantili ve de zahmetsizce" diyerek babadan kalma fabrikalarını sattılar ya da devrettiler.
Olan emeği ile geçinene oldu.
mevduatlara uygulanan yasak kalkmış.
Damadın sunduğu pakette "kurumlar vergisi kademeli indirilecek" yaklaşımına, geleneksel sermaye ve iş adamlığı karşıtlığı ile tepki verildi.
Vay efendim nasıl olur, işçinin vergisi indirilmeli falan diye.
Oysa eğer "işsizlik" temel ekonomik ve de sosyal derdimizse, kamuda çalışan 3,5 - 4 milyon insanı çıkarırsak (https://www.dunya.com/ekonomi/kamuda...-haberi-360446) geriye kalanı özel sektör istihdam etmekte.
Bu temelde, kurumlar vergisi oranının düşürülmesi yanında, yatırım indirimini de her şirkete genel olarak % 50 oranında yararlandırmak düşünülebilir.
Ben şahsen işsizliğin yaratacağı toplumsal travmaya düşünerek, şirketlerin varlıklarını sürdürmeleri için her türlü desteğin verilmesi doğrudur diye düşünüyorum.
Yer İmleri