Bedelli açıklasa misalen; Oran en fazla ne olur 1000 lotun var ise o oran üzerinde ne kadar para yatırmak gerekir
Printable View
Bedelli açıklasa misalen; Oran en fazla ne olur 1000 lotun var ise o oran üzerinde ne kadar para yatırmak gerekir
Yine birileri tecavüz ediyor Tire ye
halka açıklık oranı oldukça düşük ben yapacağını zannetmiyorum. olası bir artırımda paranın % 80'ini patron koyacak kasaya
bu ortamda neden koysun?? yani artırılacak 200 milyon sermayenin 160 milyonunu patron koymak durumunda 40 milyonluk kısmı diğer ortaklardan tahsil edilecek.
ha bu şartlarda
MONDI CORRUGATED BV. % 100 sermaye artırımı yapacak ve kasaya 160 milyon koyacaksa bende katılırım bu bedelliye
bedelli konusu nerden açıldı bilemiyorum? kısa vadeli borcun yüksek olmasımı bunu düşündüren? Geçmiş dönemlere baktım hemen her dönem (son 3 - 4 çeyrek) bu seviyedeymiş.
bencede yapmaz ama bunların işi belli olmaz millet girmesin diye yapabilirde.parası olmayan ne etcek satcak senetleri başka ne edebilirki.bunlarda para var sen merak etme
yok ben herhangi birşey merak etmiyorum sn denizfeneri3434;
bknz ihlas grubunda halka açıklık oranları %80-90 seviyelerinde
oralarda sıksık bedelli yapılır neden? Artırılacak 100 birimin 10-20 birimini patron koyuyo 80-90 birimini ky koyuyo
tire de durum farklı artırılacak 100 birimin 80 birimi patrondan çıkacak
bu şirkette mantıkmı arıyorsunuz hala şuan bu senetin en az 7 lira olması lazım mantığa bakarsanız.ama sahipleri aç gözlü pislik olduğu için maalesef yatırımcıyı soyuyorlar bırakın yatırımcıyı devleti soyuyorlar devlet uyuyor malesef
Senin gibi mondi nin gelmişini geçmişini seveyim!.... Endeks tepkisinde tuvalet, düşüşünde ×2 endeks kağıdı... Tabi yersen... Her daim hırsızlıkları alenen yapıyor soysuz Avusturya lı lar...
Tahtayı resmen manipüle eden,piyasa bozucu işlemler yapan ,gerek ilgili kuruluşlar ve gerekse aracı kurumları tarafından göz yumulan ve şirketimizce rahatsızlık duyulmayan işlemleri gerçekleştiren çok değerli yatırımcılar..
https://resmim.net/f/3DQf7k.png
Son 2 dk 145 den ala ala tahtayi 145 den kapadim :)))
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya yapmayın etmeyin, doğru olamaz bu, zorla almak ne demek? Benim bütün planım hisseyi kesinlikle satmamak üzerine kurulu, 14-15 lira olmadığı takdirde asla satmamam lazım, 11 senede yok oldu tüm param, enflasyona, dolara göre zararımın tarifi mümkün değil, eğer rızam dışında 11 senelik yatırımcısını ortaklıktan atarsa mevzuat filan anlamam ben, olay çıkarırım..
OLAY:Ortaya çıkan, oluşan durum, ilgi çeken veya çekebilecek nitelikte olan her türlü iş, hadise, vaka :)
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post3459253
saygılar/başarılar
Yani olay dedim çünkü kalan her türlü söylem tehdit suçunu oluşturur diye yazamadım yoksa altı baya dolu ve dediğim olay medyanın da ilgisini çeker. Sen geleceksin tire gibi şirkete konacaksın bedavaya, ödediğin parayı iki bedelliyle geri alacaksın, senelerce zarar açıklayacaksın, kendinden önce sürekli temettü veren şirketin canını çıkarmışsın, yönetim gideriyle hortumlamışsın, hammaddelerini kendi şirketinden almış örtülü kar transferi yapmışsın. Hisseyi geberik fiyattan %30 daha toplamışsın, yetmemiş endeksin her düşüşünden 1 koymuş 5 nemalanmışsın, ülkenin boğazına oturmuşsun devletin vergilerini kaçırmışsın, bir de gelip 11 senedir sebat ettiğim hisselerimi yok hakim ortakmış, kottan çıkacakmış, ortaklıktan çıkarcakmış mevzuatmış, mış ta mış diye iptal ettirip yok paradan elimden alacakmış, yok öyle şey, her şeyin bir istihab haddi var. :)
Kottan çıkmak yatırımcı lehine zorlaştırıldı.
Yüzde 98'ini toplaması mümkün değil, fiyat çok yukarıda oluşur denese bile.
Siyasi ve ekonomik sıkıntılar bir yana, bu dönemki zarar, dövizdeki dalgalanmadan kaynaklanıyor.
Yüksek kurdan aldığı hammaddeyi ürüne dönüştürdüğünde, düşük kurdan satmış oldu.
Önümüzdeki bilanço tersi olacak, düşük kurdan aldığı hammaddeyi yüksek kurdan satmış olacak.
Her turlu yanindayiz yokmu bunlara bu alicengiz oyununa dur diyecek bir kurum yazini tweeterda paylasabilirmiyim
ben herzaman diyorum kimin küçük yatırımcının parasında gözü varsa 7 den 77 sinin nanagihodiiii
Günaydın arkadaşlar. Inşallah güzel bir gün olur en azından düşmemesi babında.
Ky parasinda gozu olanin gozunu cumle alem....
Evettt
Anketimiz açıldı...
31 Mart seçimlerini pek çok ilde doğru tahmin etmişdi Hisse.Net anketimiz...
Sizlerin katkıları ile gene aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum...
Anketimiz de oy kullanmanız için İstanbul da yaşıyor olmanıza gerek yok
Oy kullanmadan ve sonuçlara bakmadan geçmeyin derim...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35425
saygılar/başarılar
http://www.haberler.com/unlu-is-adam...053292-haberi/
Spk ya filan yazın patron oyunu var
Bu haberin Tire ile ne alakası var
anlıcak bunlara gelen saydırıyo giden saydırıyor.bunlardan biri okumazmı buraları.insan bi merak eder kim ne demiş hakkında şirket hakkında. bunların mezhepleri geniş valla ne koyarsan gider yeterki bunlara para ver
Beni ne ile itham ettiniz anlayamadım açarsanız sevirim.
Ben kendi hissemlerimi elimdem alamazlar zorla alamazlar dediğimde tiyatro mu oynamış oluyorum ?
Kime tiyatro oynamış oldum ki ben şimdi? Bunu söleyince hissesi elinde olan arkadaşlar da benden yüreklenecekler ve satmayacaklar mı ondan mı? Siz onlar satsın mı istiyorsunuz da benim bu şekilde tepki göstermem sizi rahatsız etti?
Ne demem lazım gelsinler emeğimi çalsınlar mallarımı yok parasına mı alsınlar demeliydim ben anlamadım ki siz ne demeye çalışıyorsunuz...
İflas eden Ceylan Tekstili satın aldıktan sonra ismini Kervansaray Yatırım Holding olarak değiştiren Selim Sayılgan, grubun elinde bulunan 7 oteli halka açık şirket ile birleştirip yeni şirketin sermayesini 588 milyon liraya yükseltmişti. Daha sonra da 588 milyon adet hisseyi borsada satmaya başlamıştı. Bu hisseleri satarken de otellerden birini İranlı yatırımcıya satacağını kamuoyuna açıklamıştı. O tarihte İranlı ortaklık bahanesiyle hisse satışına zemin oluşturulduğunu haberleştirmişti. Daha sonra da İran ve Türkiye büyükelçiliklerine, DEİK başta olmak üzere İran ile ilgili bilgi alınabilecek birçok kanaldan İranlı işadamı Mirahmed Shoseu ile ilgili bilgi talebinde bulunmuştu. Türkiyede 300 milyon liraya yakın yatırım yapacak kişinin İranda tanınmadığı ortaya çıkmıştı.
Daha sonra da SPK, Selim Sayılgan hakkında manipülasyon suçlamasında bulunmuştu. Savcılık tarafından iş adamı Sayılgan hakkında, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet suçundan dava açılmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama sonrası Sayılgan, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın eylemini zincirleme işlemesini de dikkate alarak cezayı arttırdı, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 125 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. İyi hal indirimi uygulanan Selim Sayılgana verilen hapis cezası 2 yıl 7 ay 7 gün hapis ve 104 gün karşılığı idari para cezası olarak belirlendi.
Mahkeme, ceza miktarını dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılması, erteleme ve seçenek yaptırımların uygulanmamasına karar verdi. Sayılgan mahkeme kararı sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sayılganın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen birden fazla ceza yargılaması ve soruşturması devam ediyor.
.......... her zaman papaz pilav yemiyor ...belki tavan olur :-)
Bu dolandırıcılığı nasıl ortaya çıkarmışlar, Spk suç duyurusunda bulundu deniyor ama acaba yatırımcılar mı söylemiştir, Spk heralde kendi kendine bulmadı bunu. Biz de o zaman özellikle şu kendi şirketinden hammadde satın alımı yapması ile örtülü kar transferi işini yazabiliriz, incelesinler yani.