Ben yalan desem lane bana
Sen dogru soylemezsen bin lanet sana yonetici kardes:)
Printable View
En üst bant limit 12 TL onun üstü teknik olarak bende yok.
12 TL nin altında 9 ve 8.36 var normali krizde maksimum 8.36 yada sapmalarda çok az üstünü görüp oradan orta vade konsolide olup tekrar 6 TL ye gevşemesi gerekiyor ancak hani oldu ki işler cidden büyüdü dolar uçtu gitti, net sınır olan 12 TL nin üstü Bull piyasasına bağlar, rsi, cci, yok bollinger, yok bilmemne indikatörü vs hiçbiri işlemez hani arjantin falan iyimser kalır
ABD’nin Türkiye’ye, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımından vazgeçerek ABD yapımı Patriot sistemlerinin alımı yönünde karar vermesi için 2 HAFTALIK SÜRE verdiği belirtildi.
CNBC, bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, “Türkiye, ilk haftanın sonunda Rusya’yla milyarlarca dolarlık anlaşmayı iptal etmeli ve bunun yerine ABD’de Raytheon şirketi tarafından üretilen Patriot füze savunma sistemini almalı, yoksa Lockheed Martin’in F-35 programından ihraç edilme, vaat edilen 100 adet F-35’i kaybetme, yaptırım uygulama ve NATO’nun olası tepkisi ile karşılaşacak” ifadelerine yer verdi.
Kaynaklar, bunun “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın son teklifi” olduğunu aktardı.
Tsk ederim sayin stonhand cevapladiginiz icin.
Geçmişe bakın , nezaman ki ülkemizin yüklü dış borç ödemesi var, o tarihte dolar 10 kuruş yukarı atmış.Ödeme haftasına giriyoruz.
İçeriden yükşü bir satış gelirse dengeler, aksi halde 20 bandına yaklaşır.
ABD nin haziranın ilk haftası için bize tanıdığı s400 süresinin biteceğinide unutmadan geçmeyelim.
bakalım rte seçimleri daha önemsiyor yoksa yaptırımlarımı. :)
Son dakika haberi
s-400 iptali için 2 hafta süre verilmiş.
https://tr.sputniknews.com/abd/20190...cin-iki-hafta/
Bu adam niye boyle bu ulkenin basina surekli dert aciyor yetti yemin ederim ya kendini yakan gencler ac yatan cocuklar ne gunlere kaldik akilli birisi ne zaman gelicek su ulkenin basina.
ABD, Türkiye'ye 31 Mayıs'a kadar S-400'lerden vazgeçip Patriot almaya karar vermesi için süre vermiş. Kaynak: CNBC
En son ağustos krizinde çarşambaya kadar Türkiye'ye süre verildi diye haberler çıkmıştı. O çarşambadan sonra 3 iş gününde dolar 5,20'lerden 7,20'ye gitmişti.
Bu dolara ne oldu tinlamadi bile
Yaptirim gelse 6.10 fln olur gibi :)
Ben gecen agustos verilen 3 gun sonunda R geldi diye hatirliyorum
Yani R fiyatlamasi once baslamisti
Sure verilmesi zirve yaptirmadi sanki
Dolara taktılar kafayı, çünkü bizim millet basit düşünür.
Dolar çıkmıyorsa kriz yok, çıkıyorsa kriz var gibi mesela.
Faiz bütün kötülüklerin anasıdır deyip doların anasına kafayı takmış durumdalar.
Yarın yine mermiler sıkılacaktır malum kurumlardan fakat jarjör boşalmışsa bilemem.
S-400 konusu Türkiyenin haklı davasıdır ama maalesef ekonomimiz ABD den gelecek çok ağır yaptırımları kaldıramıyacak kadar hafif siklete düşmüş durumdadır.
Şimdi RTE seçimlerden önce karar vermek istemiyor çünkü vazgeçme durumunda İstanbulu kaybedebilir , istanbul giderse sürprizler görürüz. iktidar sorgulanır, genel seçimler sorgulanır. rant kaybedilir vs vs vs..
Abd ye baş kaldıracak bir gücümüz yok, çıkıp biz s400 leri genede alacaz demek akıl geriliği.
Peki önümüzdeki günlerde s400den vazgeçtik diyelim , baya bir tepki alınacak vatandaştan seçimlere etkisi yüksek olacak, peki aklımda kalmasın? uçuk bir soru!
23 haziran seçimlerinin iptalini isteme ihtimali yüzde kaç :)
iyi geceler.
Rahibi sal, s400 alma, fetöbaşını iade etme , askerin başına geçirilen çuvala ses etme vs vs
Taviz tavizi doğurur diye boşuna dememişler.
Madem ekonomik olarak Türk tarihinin en yüksek dış borcu ile karşı karşıyayız s400 ü alalım . Battı balık yan gider.
Rahmetli Ecevit Kıbrıs çıkartmasını yaptı diye yediğimiz ambargonun benzerini yiyelim.
Bakalım 60 yaş üstü ne diyecek bu duruma?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kur yine 20 günlükten destek aldı, fakat 10 günlüğü aşamadı. Son birkaç seansı teknikçiler açısından oldukça rahat.
https://i.hizliresim.com/RgLbgY.png
Reis aşıkları coşmuş, o S-400 ler gelmeli gelecek yorumları var. Yoksa reis gözümüzden düşer diyorlar.
Reis-i zor bir karar bekliyor, bir yanda seçmeni ve beka sorunu, diğer yandan ABD ve olası yaptırımlar.
Ben bu saatten sonra S-400 lerden vaz geçilemez diye düşünüyorum.
Zira ekonomik durum zaten ortada, yıkarız sarı kafanın üstüne olur biter.
Yorumlara göz atın lütfen.
https://twitter.com/abdullahciftcib/...118899713?s=21
Medyamız işine geleni haber yapıyor.
Bu CNBC haberiyle ilgili tek haber yok bizim medyada.
Niye çünkü cnbc reuters sputnik vs bunların hepsi dış güçler. :)
Haziranın ilk haftasının sonuna kadar süre tanınıyor ve biz bayramdayız.Ne tesadüf :)
Duruma birde başka açıdan bakalım.
rte , trumpa güveniyor ama trumpın müdahale edebileceği bir durumda yok.
trump ticaret adamı, rte neyi vaat ettiyse aylardır tweette atmıyor :)
Abd nin s400 icin uygulayacagi yaptirim sadece askeri ekipman ve parcalarini kapsiyor ve bu satin alindi gibi,
Aselsanda kibris ambargosu sonucunda dogmustu,belkide uzun vadede bu yaptirim ulkemize avantaj saglayabilir yeni aselsanlar dogabilir belkide...
İlk haftası diyor yanlız 2 hafta süre vermiş fakat ilk haftasında vazgeçtik iptal ettik denilecek diyor ben mi yanlış anladım üstatlar bilgi verebilir mi sevgili kardeşinize :)
Bence bu sorunun cevabını 7 milyar insandan ancak 50 tanesi biliyordur.Bütün herşey güllük gülistanlık dahi olsa,dolar endeksi olsun,altın olsun,pariteler hepsi doların bir %10 daha gitmesini desteklerdi.Gitmediğine göre daha farklı anlaşmalar,taahütler var,yok swaptı,yok Katar sermayesiydi hikayelerinin ötesinde bir kesim dış güçlerin desteği var.Anca diğer kesim dış güçler bize destek olan dış güçleri baskılarsa bir kırılma yaşanabilir.Kuantum fiziği gibi bir bilmece,birşeyler var, ne olduğunu bilmiyoruz ama etkilerini farkedip,birşeyler olduğunu tahmin ediyoruz.Pi çisim aynı anda hem orada hem burada,tabi hepsi komplo teorisi,ben aslında yoğum.
benim korkduğum 99 ,00 yıllarında olduğu gibi emekli olacakların ikramiye ile dövize yüklenmesi
o yıllarda dolar mark çok artacak fısıltısı vardı 1 yılı geçmedi kriz oldu
öfkeli ihtiyarlar bu ara çok emekli olmaya başladı bakalım ne olacak
efenim bu dövize baskılama nereye kadar gider merkezde para bitti o oldu bu bitti bıla bıla
bu işin finali s 400 ler le beraber gelir patlak lastik zaten yama tutmuyor
iş sarı kafaya yıkılır biz çok iyi gidiyorduk dolarla bizi vurdular ama bekamıza göz dikenlere diz çökmedik
magdur edebiyatıyla mazlum olarak seçime gidilir
olabilirmi burası türkiye herşey olabilir çünki imamogluna karşı bir care bulamadılar bu şekilde giderse imamoglu başkan
S400 projesinden vaz geçilme ihtimali yüksek oranda olsaydı şu an yabancı alttan alttan hisse topluyor olurdu ama yabancı satmaya devam ediyor. Gerçi bu hükümete bende güvenmiyorum, rahip olayı vs ortada ama yabancı hareketlerini takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Bir anda borsa atak yaparsa şu iki hafta içinde S400 olayı bitti derim
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD'de "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası"(CAATSA)(Countering America's Adversaries Through Sanctions Act), diye bir yasa var.ABD Kongresinin çıkardığı yasaya göre Rusya'dan S-400 almamız durumunda ,bu yasa otomatikman devreye giriyor.Bu tür yaptırımları koordine eden ABD Hazinesi'nin OFAC (Office of Foreign Assets Control) birimi .
"ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası" Türkiye'ye yönelik devreye sokulduğunda 12 adet yaptırım çeşidi var ve Başkandan bunlar arasından en azından 5 tanesini mutlaka uygulaması zorunlu tutuluyor.Yasanın 231 ve 235'inci bölümleri Başkan'a çok kapsamlı ekonomik yaptırım gücünü veriyor.Yani yaptırımın kapsamı askeri ekipmanla sınırlı değil ,tam tersine -örneğin Türkiye'ye verilen kredilerin durdurulması gibi-çok büyük ölçüde ekonomik yaptırımları içeriyor.
Yasanın linkini de vereyim:
https://www.congress.gov/115/plaws/p...-115publ44.pdf
Ülke ihya dönemi yaşıyor buradakiler bozgunculuk pesinde
Rahip Brunson olayı neydi ne oldu ? Rusya uçak olayı neydi ne oldu ? Esad eset oldu tekrar esat olabilir. Sayın -teröristbaşı-sayın ..
her an her şey olabilir . Bence .
Demikrasi beşiği yüce dost! ABD, PKK/ypg'ye Türk uçaklarını vursun diye Stinger veriyor ama Hizbullah'a İsrail uçaklarını vursun diye Stinger vermiyor. Bu demektir ki İsrail hava sahasını Patriotlarla DemirKubbe yapabilir, Türkiye S400'lerle DemirKubbe yapabilir. Patriot'larla ancak TülÇadır yaparız. Beleş deseler bile teşekkür edip almamalıyız. ABD DışBorç çevirmemize izin verecek diye ülke güvenliğini feda etmemeli..
S-400 konusunda ABD ile bir ortayol bulunabilir mi acaba?
S-400 leri alırız, sonra bir depoya koyarız, depoyu kilitleyip anahtarını da ABD’ye veririz.
S-400 leri aldık mı aldık. Ahali nereden bilecek bunlar depoda mı yoksa sınır bölgesine aktif bir şekilde konuşlandırıldı mı diye.
Saçmalamış olma ihtimalim yüksek.
S400 den bisey beklemiyorum ben R yapilacak ya da anlasma olacak kullanilmayacak