İnşallah 1764 görür :):):)
Printable View
İzmirde kapanmayla birlikte yaz geldi... Hava çok güzel!!!
https://i.hizliresim.com/b3ynsm.jpg
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selim bey burası saklı cennet mi?
Burada mi koşu yapiyorsunuz? Çokkkk güzelmiş. Yasiyorsunuz bu hayati :yes:
Cok rahatlatıcı ya resme bakınca bile..
Bugün herkes geziyor ben evde işe boğuldum son gün diye:) Kankam da bensiz bisiklete binmeye gitti sahile.
Ama sabahın köründe bir kucuk İstanbul turu yaptim ben de herkes uyurken. Çok güzeldi. :kalp:
Evet o resimdeki yer koşu parkuru... Bu kadar güzel olması bulunduğum muhitte herkesi koşu yapmaya itiyor :)
Tam kapanma gelmeden bence siz de bi çıkıp dolaşın. Ben veri açıklanmadan çıkıp geleyim dedim. Bu Coniler gerçekten üçkağıtçı. Önemli hareketlerde hep ters tarafa bi gidiyor önce.
İşallah düşmelere doymaz...
Satıs cok hizli ve sert.. Bu dusus 1764 de durmaz bence. Hala kapatmadim 1764 den tam kapaticam hepsini:yes:
Eurusud düşüyor görüntüsü veriyor. Kandırıkçı eurusd:)
Bugünkü zirvesini gecmesini bekliyorum tekrar. 1.2150 :yes:
Pozisyonum yok bu enstrumanda.
Altinda yukarida 1830 harici hicbir sinyal kalmadi bende ama asagida bir sürü var. 1757-1721-1701 ve 1677
Teknik açıdan bence artık 1700 altına inmeli..
1757 de tamam :yes:
Ayyy cok heyecanlı.. :kalp:
Evde kaldım diye sizi darlıcam bugün:):)
US10Y-Yield ve USDJPY ile FULL ters korele, DXY ile de kismi ters korele.
Bu ikisini/kismi olarak 3 ünü de analizinizin içine dahil ederseniz daha sağlikli sonuç elde eder, daha az stres yapar diye düşünüyorum...
FED önceki 6 saat ve ertesi gün ABD piyasalarının açilişina kadar olan süreyi iyi analiz etmek lazım...
Yarın da AYLIK kapanişlar gelecek.
Ufaktan aylik barlara bakmak lazım şimdiden...
Saygılarımla...
Sn Kurt73 profesyonel yorumunuz ve tavsiyeniz için tesekkur ederim:cck:
Az önce usdjpy grafigine baktim. Diyor ki 31 Martta gördüğü zirvesini tekrarlayacak. 10.96 yani. Su an 108.90 da fiyati.
31 Mart hemen Altına baktim ne göreyim. 1677 ile dip yapmis. Inanilmaz.. Biri zirve diğeri dip. %100 ters korele.
Usdjpy boga piyasasında oldugu ve boga sinyallerini piyasanın hemen gerçekleştirdiğini düşündüğüm için bence usdjyp çıkıp altin düşecek.
Pozisyonum yok izlemedeyim.
Bol kazanclar.:)
Cok aşırı heyecan yapıyorum di mi. Duygusal iniş çıkışlarım pozisyonlarima da yansıyor. Daha sakin yazmaya çalışacağım.. :yes:
Sifir pozisyon ile biraz dinlenme moduna geçeyim.
Sevgiler:)
FED önceki 6 saat ve ertesi gün ABD piyasalarının açilişina kadar olan süreyi iyi analiz etmek lazım..
Yalnız bu cok can alıcı bir yorum oldu. Eger dogru anladıysam. Hic bu şekilde bakmamıştım barlara.
Tesekkur ederim:)
Vallahi helal olsun...
Ben koltuğun üstünde uyuyakalmışım, uyandığımda geri gelmişti bile. İnşallah sizin de dediğiniz gibi tekrar 1780 e geri gelmez [emoji846]
Benim tp 1748
Bekle babam bekle [emoji3525]
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usdjpy inceledim biraz daha. Bugun harika bir sinyal oluşturmuş zirvede.
109.20 hedefli toplamaya başladım. Dustukce kademeli alis giriyorum.
Maliyet 108.85 su an --- Kar Al hedefi 109.20
Bozuk saat ....
Şöyle bir korkum var, Altında bu haftanın böyle yani bu civarda tamamlanması durumunda, gelecek hafta aşağı yönlü trend olma ihtimali artar (benim bakış açımdan)...
Ama ne yalan söyleyeyim 10 Mayıs 1860 konusunda emindim.
Eğer hakikaten fiyat 1860 lira gidecek ise, Bu haftayı allem edip kallem edip açılış fiyatının üzerinde kapatması gerekir, yani 1780 lerde... Diğer bir deyişle, yarın vijjjt diye fiyatı toparlayıp yukarı alma ihtimalleri moralimi şimdiden bozuyor...
Allah sonumuzu hayır etsin...
Dediğim gibi yarın gün kapanışının dolayısıyla da hafta kapanışının buralarda olması demek önümüzdeki günlerde satış trendinin baskın olacağı anlamına geliyor..ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altin 1780 e gidiyor cok bariz. Takıntısı var oraya. Ben alacağımı aldım ama iki gündür yaptığı hareketlerden çıkaracağımız sonuc su bence.
Karını al ve çekilip kenara izle.
Biseyler olacak bu ara. Dedigim gibi asagida cok sinyali var yukarida sadece 1830. Belki de temel analiz olarak bilemediğim şeyler var.
Dow 34 bin oldu gibi. Ve bana guzel bir sinyal vermedi henuz. 34 bin uzerinde bekliyor olucam.
Bir enstrumanda isleme girdiğinde saglam duracaksın. Zarara girsen bile. Asagi yukari surekli sarsıyorlar. Ama kara gectigin anda ise affetmeyeceksin. Fx in net kuralı.:one:
Portföyü %70 artırmışım 26 Nisandan beri. Altınlarımı 1764 den kapatınca.
Karların hepsini çektim sanal cüzdana. Ana parayla yola devam. Ne kadar az para o kadar kurtarılabilir risk. Bu hoşuma gitti.
Gunaydin:)
Kapanma dediler. Zorunlu olarak dışarıdayım ama herkes dışarıda. Bu nasil kapanma ya:)
Eurusd h4 de 1.2250 hedefli bayrak yapıyor sanki.
1.170X dibinden geliş 5w/13swing.
Her an aşaği 1,1900/1950 bölgesine düzeltme hareketi başlayabilir.
Az daha çikiyim dese 1,219X kale gibi bekler yukarida.
R/R yukari için iyi bir rasyoda değil.
Bugün aysonu, özellikle EU kapaniş US açiliş saatlerinde Dolara talep gelme ihtimali yüksek.
US10Y-Yield da 1,60 civarından/hemen altından 2,0 bölgesine Mayis başi çikacak görünüyor. Bu esnada UJ çok iyi takip edilmeli/108,00/108,40. Dipten çikiş 5w ve sert yukari yapma ihtimali yüksek.
DXY düşüşünü/EURUSD çikişini en azından düzeltme hareketi yapacak kisa zamanda. BENCE.
Merhaba:)
Sn Kurt73 sizin yüzünüzden vobelit sayfasını okumaya başladım bugün :) Teşekkür ederim bilgi dolu yorumlarınız için.
Az önce baktım nete. 10 yıllıklar ile altın ters korele. Çıkması demek altın ve euronun da düşmesi demek.
Ben genelde teknikle işlem yaptığım için önceliğimi grafiklere veriyorum. Eurusd benim de 1.19 çok güçlü bir sinyalim var ki bu sinyal max 1 ay içinde gerçekleşmiştir önceki gözlediğim enstrümanlarda. 1.19 konusunda hemfikiriz sizinle:yes:
Ama dünkü harekette de güzel bir sinyal oluşturdu 1.2150 tekrar görecek diyor. Hep diyorum boğa sinyallerini genelde önce yapıyorlar. Bu yüzden bir yükseliş bekliyorum ilk etapta. Nereye kadar çıkar bilmiyorum ama herhalde max 1.2250 ler olur. Ki siz de 1.2190 set var demişsiniz.
Usdjpy artık takibimde. Dün dediğim gibi alış girdim. 111 bekliyorum orda güçlü bir sinyal oluşmuş. Ama ben 109.20 den vedalaşıcam. Zirvelerden long diplerden short açmak prensibim değil çünkü.
Bir iki bişey daha yazıcam müsait olunca.
Teşekkür ederim:)
Altında teknik açıdan ben yükseliş için bir sebep göremiyorum. Sistemimde. Neden hala 1700 altına düşmediğini anlayamıyorum açıkçası. Çıktıkça short yapıcam. Sinyal oluşursa tabi. Haftaya tdi var. Belki bir 1800 denemesi yaparlar.
%100.00 teknik analiz sonucu tüm paylaşimlarim.
Hatta yaklaşik 1 ay öncesindede 1,70/75 te iken 1,50/55 e düşer oradan 2,00 lara çikar analizini/EW sayımını da atmiştim Vobelit'e.
Sn. Deniz43 Hocamı da eksik kaldiğim hiç takip etmediğim Temel Analiz konusunda mevcut durum hakkında bilgi edinmek ve eksiğimi tamamlamak için takip ederim. TR'de gördüğüm görebileceğim en iyisi.
Sanırım o ve topiği olmasa bu siteye google aramalari dişinda girmeme de gerek kalmaz.
Piyasa alan satanların arenasi. Bazi gerekçelerle alinir diğer gerekçelerle satilir ki işlem olsun.
EU için 5w/13swing e ilave olarak, dipten çikiş 21 TD gerçekleşmiş. 21 bir fibo sayisidir, piyasa sever fibo sayilarinda tepe/dip yapmayi, yada gideceği yön öncesinde soluklanmayı.
Saygılarımla...
Bende de benzer yorum var - yukarısı engellerle dolu. Ultra Mega bir olay ve ortamda tek seferde o engeli aşarsa amenna...ama öyle bir ortam yok ki, var mı yoksa?
İçimden beni gıcık etmeyen içsesim "Sen satışta bekliyorsun diye düşmüyor" deyip çekirdek çitliyor
Normalde aynen sizin dediğiniz gibi düşmeli, ve ilk duracağı bölge de 1741-1723 arası (D1 Grafik). Diğer bir deyişle, 1741 'e kadar fiyata kış diyen olmaması gerek. Keşke dün 1763 altında kapanış yapsaydı...
Selamlar
Teknik ve temeli iyi harmanlamissiniz o halde. Dow ile ilgili bana yazdığınız ilk yorum ve akabinde öngörünüzün gerceklesmesi temelde altyapınızin varoldugu izlenimi oluşturmuştu bende. Sonraki yorumlarınız da destekler nitelikteydi. Aslinda simdi tekrar baktim ilk yoruma teknik. Oyle bir hava yaratmışsınız bende ama.:)
Yine de araya serpistiriyorsunuz birkac bilgi.
Selim bey ya bekledikleri bir haber var bizim bilmediğimiz ya da çıkış fake:)
Sizin pozisyonunuzla bir ilgisi yok. Kendinizi suçlamayın. Bence dogru yondesiniz.
Ama size şunu söylemek istiyorum. Eğer hesabiniz reel olsaydı ve dün 1757 den kar al yapmasaydınız size gercekten kızabilirdim:)
Simdi gelelim buna. Sn Kurt73 dediğiniz aralıklara baktim ve şöyle bir çıkarım yaptım. Doğru mu bilemem.
Fed e kadar spot ve vadeli satmış. Düşüş yaşanmış. Ve hatta fed den sonra bile.
Akabinde spot kapanınca vadeli düşüşten toparlayıp çıkışa geçmiş. Ta ki ertesi gün spot açılana kadar. Sonra tekrar düşüş ve yine satis.
Burdan anladığım spot piyasa satmak istiyor vadeli direniyor. Ama vadeli ona mecbur uyacak. Yani dow da satis gelecek?
Yanlis mi yorumladım acaba?
Ben para piyasalarını şöyle özetliyorum.
Temel analiz yön verir gerçeğini asla yadsiyamayiz.
Evet reel gerçek, lakin o yönün karar alicisi olmadiğimiz/olamayacağimiz için
KY olarak elimizdeki tek reel enstüman teknik analiz.
Teknik analiz konusunda açik kaynaklardaki bilgi debi derya.
Yeterki gelişmek iyileşmek iste TA konusunda.
O yüzden teknik analizde ne kadar iyi olursak başari yüzdemiz o kadar yüksek olur...
Bence son 2 senenin verisine baksaydiniz daha iyi olurdu.
Ben öyle yapmaya çalişiyorum.
Söyledikleriniz ve gördüğünüz ki çok doğru, son 2 haftanın tam tersi olan yapıda.
Hatta dün gece vadeli tekrar satmaya başladi.
Olayın özeti;
ABD bilanço dönemi başladi 2 hafta önce
Bu pazartesi ve perşembe seans kapanişlari ile triyon dolarlik 6 büyük ABD şirketi
Apple/Amazon/Facebook/Alphabet-Google/Microsoft/Tesla bilanço açikladi
Microsoft ve Tesla hariç hepsi mükemmel geldi bilançolar.
bunlar alindi satildi piyasa dengede ve hafif yukari tutuldu...
FED öncesi ve sonrasi derken EW sel hangi dalganın neresindeyiz, ne kaldi çikacak düşecek görüp
Gereğini yapmak anlamında idi.
EU 1,21 civarı satacak gibi idi mesela...
Yani bir enstrümanda işlem yapacan ama FED yakınlarındasin, FED görmekte fayda var her zaman.
QE başlangici/sonu-artması/azaltilmazi gibi makro olaylar dişinda
Yeni dalga genelde başlamaz.
Az daha yukari az daha aşaği gibi gibi...