Sayfa 120/243 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon
Arama sonucu : 1943 madde; 953 - 960 arası.

Konu: Fx blıtz trade (dow gold usd bıtcoın)

Altında teknik açıdan ben yükseliş için bir sebep göremiyorum. Sistemimde. Neden hala 1700 altına düşmediğini anlayamıyorum açıkçası. Çıktıkça short yapıcam. Sinyal oluşursa tabi. Haftaya tdi var. Belki bir 1800 denemesi yaparlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Merhaba

Sn Kurt73 sizin yüzünüzden vobelit sayfasını okumaya başladım bugün Teşekkür ederim bilgi dolu yorumlarınız için.
    Az önce baktım nete. 10 yıllıklar ile altın ters korele. Çıkması demek altın ve euronun da düşmesi demek.

Ben genelde teknikle işlem yaptığım için önceliğimi grafiklere veriyorum.
    Eurusd benim de 1.19 çok güçlü bir sinyalim var ki bu sinyal max 1 ay içinde gerçekleşmiştir önceki gözlediğim enstrümanlarda. 1.19 konusunda hemfikiriz sizinle

Ama dünkü harekette de güzel bir sinyal oluşturdu 1.2150 tekrar görecek diyor. Hep diyorum boğa sinyallerini genelde önce yapıyorlar. Bu yüzden bir yükseliş bekliyorum ilk etapta. Nereye kadar çıkar bilmiyorum ama herhalde max 1.2250 ler olur. Ki siz de 1.2190 set var demişsiniz.

Usdjpy artık takibimde. Dün dediğim gibi alış girdim. 111 bekliyorum orda güçlü bir sinyal oluşmuş. Ama ben 109.20 den vedalaşıcam. Zirvelerden long diplerden short açmak prensibim değil çünkü.

Bir iki bişey daha yazıcam müsait olunca.

Teşekkür ederim
    %100.00 teknik analiz sonucu tüm paylaşimlarim.
    Hatta yaklaşik 1 ay öncesindede 1,70/75 te iken 1,50/55 e düşer oradan 2,00 lara çikar analizini/EW sayımını da atmiştim Vobelit'e.

Sn. Deniz43 Hocamı da eksik kaldiğim hiç takip etmediğim Temel Analiz konusunda mevcut durum hakkında bilgi edinmek ve eksiğimi tamamlamak için takip ederim. TR'de gördüğüm görebileceğim en iyisi.

Sanırım o ve topiği olmasa bu siteye google aramalari dişinda girmeme de gerek kalmaz.

Piyasa alan satanların arenasi. Bazi gerekçelerle alinir diğer gerekçelerle satilir ki işlem olsun.

EU için 5w/13swing e ilave olarak, dipten çikiş 21 TD gerçekleşmiş. 21 bir fibo sayisidir, piyasa sever fibo sayilarinda tepe/dip yapmayi, yada gideceği yön öncesinde soluklanmayı.

Saygılarımla...

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Altında teknik açıdan ben yükseliş için bir sebep göremiyorum. Sistemimde. Neden hala 1700 altına düşmediğini anlayamıyorum açıkçası. Çıktıkça short yapıcam. Sinyal oluşursa tabi. Haftaya tdi var. Belki bir 1800 denemesi yaparlar.
    Bende de benzer yorum var - yukarısı engellerle dolu. Ultra Mega bir olay ve ortamda tek seferde o engeli aşarsa amenna...ama öyle bir ortam yok ki, var mı yoksa?

İçimden beni gıcık etmeyen içsesim "Sen satışta bekliyorsun diye düşmüyor" deyip çekirdek çitliyor

Normalde aynen sizin dediğiniz gibi düşmeli, ve ilk duracağı bölge de 1741-1723 arası (D1 Grafik). Diğer bir deyişle, 1741 'e kadar fiyata kış diyen olmaması gerek. Keşke dün 1763 altında kapanış yapsaydı...

Selamlar
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Alıntı Originally Posted by Kurt73 Yazıyı Oku
    %100.00 teknik analiz sonucu tüm paylaşimlarim.
    Hatta yaklaşik 1 ay öncesindede 1,70/75 te iken 1,50/55 e düşer oradan 2,00 lara çikar analizini/EW sayımını da atmiştim Vobelit'e.

Sn. Deniz43 Hocamı da eksik kaldiğim hiç takip etmediğim Temel Analiz konusunda mevcut durum hakkında bilgi edinmek ve eksiğimi tamamlamak için takip ederim. TR'de gördüğüm görebileceğim en iyisi.

Sanırım o ve topiği olmasa bu siteye google aramalari dişinda girmeme de gerek kalmaz.

Piyasa alan satanların arenasi. Bazi gerekçelerle alinir diğer gerekçelerle satilir ki işlem olsun.

EU için 5w/13swing e ilave olarak, dipten çikiş 21 TD gerçekleşmiş. 21 bir fibo sayisidir, piyasa sever fibo sayilarinda tepe/dip yapmayi, yada gideceği yön öncesinde soluklanmayı.

Saygılarımla...
    Teknik ve temeli iyi harmanlamissiniz o halde. Dow ile ilgili bana yazdığınız ilk yorum ve akabinde öngörünüzün gerceklesmesi temelde altyapınızin varoldugu izlenimi oluşturmuştu bende. Sonraki yorumlarınız da destekler nitelikteydi. Aslinda simdi tekrar baktim ilk yoruma teknik. Oyle bir hava yaratmışsınız bende ama.

Yine de araya serpistiriyorsunuz birkac bilgi.

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Bende de benzer yorum var - yukarısı engellerle dolu. Ultra Mega bir olay ve ortamda tek seferde o engeli aşarsa amenna...ama öyle bir ortam yok ki, var mı yoksa?

İçimden beni gıcık etmeyen içsesim "Sen satışta bekliyorsun diye düşmüyor" deyip çekirdek çitliyor

Normalde aynen sizin dediğiniz gibi düşmeli, ve ilk duracağı bölge de 1741-1723 arası (D1 Grafik). Diğer bir deyişle, 1741 'e kadar fiyata kış diyen olmaması gerek. Keşke dün 1763 altında kapanış yapsaydı...

Selamlar
    Selim bey ya bekledikleri bir haber var bizim bilmediğimiz ya da çıkış fake

Sizin pozisyonunuzla bir ilgisi yok. Kendinizi suçlamayın. Bence dogru yondesiniz.
    Ama size şunu söylemek istiyorum. Eğer hesabiniz reel olsaydı ve dün 1757 den kar al yapmasaydınız size gercekten kızabilirdim

Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    FED önceki 6 saat ve ertesi gün ABD piyasalarının açilişina kadar olan süreyi iyi analiz etmek lazım..

Yalnız bu cok can alıcı bir yorum oldu. Eger dogru anladıysam. Hic bu şekilde bakmamıştım barlara.
    Tesekkur ederim
    Simdi gelelim buna. Sn Kurt73 dediğiniz aralıklara baktim ve şöyle bir çıkarım yaptım. Doğru mu bilemem.

Fed e kadar spot ve vadeli satmış. Düşüş yaşanmış. Ve hatta fed den sonra bile.

Akabinde spot kapanınca vadeli düşüşten toparlayıp çıkışa geçmiş. Ta ki ertesi gün spot açılana kadar. Sonra tekrar düşüş ve yine satis.

Burdan anladığım spot piyasa satmak istiyor vadeli direniyor. Ama vadeli ona mecbur uyacak. Yani dow da satis gelecek?

Yanlis mi yorumladım acaba?

7.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Teknik ve temeli iyi harmanlamissiniz o halde. Dow ile ilgili bana yazdığınız ilk yorum ve akabinde öngörünüzün gerceklesmesi temelde altyapınızin varoldugu izlenimi oluşturmuştu bende. Sonraki yorumlarınız da destekler nitelikteydi. Aslinda simdi tekrar baktim ilk yoruma teknik. Oyle bir hava yaratmışsınız bende ama.

Yine de araya serpistiriyorsunuz birkac bilgi.
    Ben para piyasalarını şöyle özetliyorum.

Temel analiz yön verir gerçeğini asla yadsiyamayiz.
    Evet reel gerçek, lakin o yönün karar alicisi olmadiğimiz/olamayacağimiz için

KY olarak elimizdeki tek reel enstüman teknik analiz.
    Teknik analiz konusunda açik kaynaklardaki bilgi debi derya.
    Yeterki gelişmek iyileşmek iste TA konusunda.

O yüzden teknik analizde ne kadar iyi olursak başari yüzdemiz o kadar yüksek olur...

8.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Simdi gelelim buna. Sn Kurt73 dediğiniz aralıklara baktim ve şöyle bir çıkarım yaptım. Doğru mu bilemem.

Fed e kadar spot ve vadeli satmış. Düşüş yaşanmış. Ve hatta fed den sonra bile.

Akabinde spot kapanınca vadeli düşüşten toparlayıp çıkışa geçmiş. Ta ki ertesi gün spot açılana kadar. Sonra tekrar düşüş ve yine satis.

Burdan anladığım spot piyasa satmak istiyor vadeli direniyor. Ama vadeli ona mecbur uyacak. Yani dow da satis gelecek?

Yanlis mi yorumladım acaba?
    Bence son 2 senenin verisine baksaydiniz daha iyi olurdu.
    Ben öyle yapmaya çalişiyorum.

Söyledikleriniz ve gördüğünüz ki çok doğru, son 2 haftanın tam tersi olan yapıda.

Hatta dün gece vadeli tekrar satmaya başladi.

Olayın özeti;
    ABD bilanço dönemi başladi 2 hafta önce
    Bu pazartesi ve perşembe seans kapanişlari ile triyon dolarlik 6 büyük ABD şirketi
    Apple/Amazon/Facebook/Alphabet-Google/Microsoft/Tesla bilanço açikladi
    Microsoft ve Tesla hariç hepsi mükemmel geldi bilançolar.
    bunlar alindi satildi piyasa dengede ve hafif yukari tutuldu...

FED öncesi ve sonrasi derken EW sel hangi dalganın neresindeyiz, ne kaldi çikacak düşecek görüp
    Gereğini yapmak anlamında idi.
    EU 1,21 civarı satacak gibi idi mesela...

Yani bir enstrümanda işlem yapacan ama FED yakınlarındasin, FED görmekte fayda var her zaman.

QE başlangici/sonu-artması/azaltilmazi gibi makro olaylar dişinda
    Yeni dalga genelde başlamaz.

Az daha yukari az daha aşaği gibi gibi...

Sayfa 120/243 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •