Altında teknik açıdan ben yükseliş için bir sebep göremiyorum. Sistemimde. Neden hala 1700 altına düşmediğini anlayamıyorum açıkçası. Çıktıkça short yapıcam. Sinyal oluşursa tabi. Haftaya tdi var. Belki bir 1800 denemesi yaparlar.
Altında teknik açıdan ben yükseliş için bir sebep göremiyorum. Sistemimde. Neden hala 1700 altına düşmediğini anlayamıyorum açıkçası. Çıktıkça short yapıcam. Sinyal oluşursa tabi. Haftaya tdi var. Belki bir 1800 denemesi yaparlar.
%100.00 teknik analiz sonucu tüm paylaşimlarim.
Hatta yaklaşik 1 ay öncesindede 1,70/75 te iken 1,50/55 e düşer oradan 2,00 lara çikar analizini/EW sayımını da atmiştim Vobelit'e.
Sn. Deniz43 Hocamı da eksik kaldiğim hiç takip etmediğim Temel Analiz konusunda mevcut durum hakkında bilgi edinmek ve eksiğimi tamamlamak için takip ederim. TR'de gördüğüm görebileceğim en iyisi.
Sanırım o ve topiği olmasa bu siteye google aramalari dişinda girmeme de gerek kalmaz.
Piyasa alan satanların arenasi. Bazi gerekçelerle alinir diğer gerekçelerle satilir ki işlem olsun.
EU için 5w/13swing e ilave olarak, dipten çikiş 21 TD gerçekleşmiş. 21 bir fibo sayisidir, piyasa sever fibo sayilarinda tepe/dip yapmayi, yada gideceği yön öncesinde soluklanmayı.
Saygılarımla...
Bende de benzer yorum var - yukarısı engellerle dolu. Ultra Mega bir olay ve ortamda tek seferde o engeli aşarsa amenna...ama öyle bir ortam yok ki, var mı yoksa?
İçimden beni gıcık etmeyen içsesim "Sen satışta bekliyorsun diye düşmüyor" deyip çekirdek çitliyor
Normalde aynen sizin dediğiniz gibi düşmeli, ve ilk duracağı bölge de 1741-1723 arası (D1 Grafik). Diğer bir deyişle, 1741 'e kadar fiyata kış diyen olmaması gerek. Keşke dün 1763 altında kapanış yapsaydı...
Selamlar
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Teknik ve temeli iyi harmanlamissiniz o halde. Dow ile ilgili bana yazdığınız ilk yorum ve akabinde öngörünüzün gerceklesmesi temelde altyapınızin varoldugu izlenimi oluşturmuştu bende. Sonraki yorumlarınız da destekler nitelikteydi. Aslinda simdi tekrar baktim ilk yoruma teknik. Oyle bir hava yaratmışsınız bende ama.
Yine de araya serpistiriyorsunuz birkac bilgi.
Selim bey ya bekledikleri bir haber var bizim bilmediğimiz ya da çıkış fake
Sizin pozisyonunuzla bir ilgisi yok. Kendinizi suçlamayın. Bence dogru yondesiniz.
Ama size şunu söylemek istiyorum. Eğer hesabiniz reel olsaydı ve dün 1757 den kar al yapmasaydınız size gercekten kızabilirdim![]()
Simdi gelelim buna. Sn Kurt73 dediğiniz aralıklara baktim ve şöyle bir çıkarım yaptım. Doğru mu bilemem.
Fed e kadar spot ve vadeli satmış. Düşüş yaşanmış. Ve hatta fed den sonra bile.
Akabinde spot kapanınca vadeli düşüşten toparlayıp çıkışa geçmiş. Ta ki ertesi gün spot açılana kadar. Sonra tekrar düşüş ve yine satis.
Burdan anladığım spot piyasa satmak istiyor vadeli direniyor. Ama vadeli ona mecbur uyacak. Yani dow da satis gelecek?
Yanlis mi yorumladım acaba?
Ben para piyasalarını şöyle özetliyorum.
Temel analiz yön verir gerçeğini asla yadsiyamayiz.
Evet reel gerçek, lakin o yönün karar alicisi olmadiğimiz/olamayacağimiz için
KY olarak elimizdeki tek reel enstüman teknik analiz.
Teknik analiz konusunda açik kaynaklardaki bilgi debi derya.
Yeterki gelişmek iyileşmek iste TA konusunda.
O yüzden teknik analizde ne kadar iyi olursak başari yüzdemiz o kadar yüksek olur...
Bence son 2 senenin verisine baksaydiniz daha iyi olurdu.
Ben öyle yapmaya çalişiyorum.
Söyledikleriniz ve gördüğünüz ki çok doğru, son 2 haftanın tam tersi olan yapıda.
Hatta dün gece vadeli tekrar satmaya başladi.
Olayın özeti;
ABD bilanço dönemi başladi 2 hafta önce
Bu pazartesi ve perşembe seans kapanişlari ile triyon dolarlik 6 büyük ABD şirketi
Apple/Amazon/Facebook/Alphabet-Google/Microsoft/Tesla bilanço açikladi
Microsoft ve Tesla hariç hepsi mükemmel geldi bilançolar.
bunlar alindi satildi piyasa dengede ve hafif yukari tutuldu...
FED öncesi ve sonrasi derken EW sel hangi dalganın neresindeyiz, ne kaldi çikacak düşecek görüp
Gereğini yapmak anlamında idi.
EU 1,21 civarı satacak gibi idi mesela...
Yani bir enstrümanda işlem yapacan ama FED yakınlarındasin, FED görmekte fayda var her zaman.
QE başlangici/sonu-artması/azaltilmazi gibi makro olaylar dişinda
Yeni dalga genelde başlamaz.
Az daha yukari az daha aşaği gibi gibi...
Yer İmleri