dolar 5.72
Printable View
dolar 5.72
Özgür Demirtaş
@ProfDemirtas
·
24d
Suudi Arabistan’a yapılan saldırı, petrol çıktısının yarısını etkiliyor. Bu inanılmaz bir oran. Petrol fiyatlarında FECİ zıplamaya hazır olun. Eğer kuyular tekrar aktif olursa fiyat normalleşir. Aksi halde PANİK fiyat hareketlerine hazır olun. İran hedef tahtasına konacaktır.
Bugun Izmir e geldim. Ilk defa geldim bu yere.
Oyle ovuldugu kadar guzel bir memleket olmadigini soylemeliyim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarin brent in ne olacagini cok merak ediyorum. Bizim cari dengemizi direk ve olumsuz etkileyecegi icin dolarda yukari fiyatlanma olacaktir. Thy ve pegasus ne olacak bakalim
Dun Sirinceye gittim. Begendim. 10 tane sarap aldim. 3 beyaz 3 kirmizi 1 rose 2 meyve ve 1 sangria. Adamlar eve gonderecekler. Romantik kis aksamlari baslasin vesselam.
Teb hosgeldin faizi yuzde 1.25. Basvurdum bana 1.43 ten verdiler. Ziraat de maas musterileri icin 1.25 e dusurmus. Sanirim vakifbankta dusurur ya da dusurmustur takip edemedim.
100 birim uretimin 5 biriminin eksik olmasi arz talebini ciddi sekilde olumsuz etkiler. Az bir oran degil. 20 de 1
Ayni zamanda boyle bir olayin vuku bulmasi onemli olan ve bunun bir kivilcim yaratma ihtimali yatirimciyi urkutur. Sonucta piyasalar beklentiler dahilinde olusuyor.
üni için istanbul'a gelene kadar izmir'de yaşadım, sonradan 1-2 sene gibi periyodlarla yine izmir'de yaşadım, kalan hep istanbul.. iki şehri de çok iyi bilirim.. izmir'de martılar asla insanlara yanaşmaz, istanbul martılar pencereler kadar gelir.. en büyük fark budur
[IMG]https://i.hizliresim.com/QPGBOr.jpg[/IMG]
bugün döviz saat 10 dan sonra devamlı işlem görüyor ?
normalde gece 01:00 'den sonra devamlı işlem görüyordu
85- 15 oranı başka bi datayı hatırlattı- giyim/kuşam harcamalarıın dağılımı : kadın %65, çocuk %20, erkek %15 imiş küresel dağılım .. çocuğun kararının da anne tarafından varsayarsak 85-15 olur, hatta erkek giyim payındaki kararlar için bile ağırlık kimin kararıdır- tartışılır
yani kapitilazmin temel motoru olan tüketim talebi özünde kadınvari bir nitelik taşır, normalde 1 birimle varolabilecek standart 7 birim tüketene kadar zorlanıyor - ve böylece "kaynakların sınırlı olduğu ama insan arzularının sonsuz olduğu.. falan filan bi algı düzlemi meşruluk kazanıyor.. 'kadının beyanı esastır' tarzı liberal diktelerin temelinde bu yatıyor gibi.. kapitalist sistemin motorunu çalıştıran talep- kadınlarla alakalı bir rekabet duygusu
Yeni zelanda ve avusturalya 12 den once acilir. Asil fiyatlama gece 2 den sonra tokyoda baslar. Sabah 9 da kamu bankalari satisa gecer [emoji3]
Gozlemledigim kadariyla Turkiye de apart otel olayi cok zayif. Ev sahipleri kucuk detaylari dusunmuyorlar ve bu olumsuz. Benden cok iyi bir isletmeci olurdu
Genelde apart otellerde kaldim. Ne havlu ne tuvalet kagidi ne de temizlik malzemeleri buldum. Bir kac gece kalacagim yere kusura bakmasinlar 10 lu tivalet kagidi 5 li bulasik sungeri alamam.
Camasir makinesi varsa insan 2 tane ariel 3 u bir arada koyar, bulasik makinesi varsa 2 tane tablet koyar.
Mesela apartlarda ben olsam mutlaka zeytinyagi koyarim, adam 2 gun geliyor gidip 1 lt zeytinyagi almaz.
Caydanlik koymussub zahmet olmazsa 3 5 tane demlik cay koy
Vesaire
Bunlarin maliyeti cok dusuk, oyle ki hizmet bedeli klarak fiyati guncelleyebilirsin. Ama bu ulkenin insani hep boyle kucuk dusunuyor. Verimlilik sifir.
Bu ulkeden bir bok olmaz
500 lira ya aldim hepsini. Iclerinde bir tane 13 yillik sarap vardi o zaten 100 lira idi. Fiyatlar makuldu. Migrosta bile 50 lira altina sarap yok. Hepsini de tattim.
fed'in oyununa gelen global kumarbazlar ve yerel kumarbazlar iyice batışa geçti.özellikle yerel kumarbazların faiz kararlarından sonra yaptığı manipülasyon kendi ellerini açık etti. bunlar gün kurtarmaya çalışan ahmak kumarbazlar. DTH lar bu kafayla çözülmez haa,aksine daha da artar ve siz olmayan doları satmak zorunda kalırsınız. piyasada dolar satıcısı tek el,ama alıcısı bol.bu durumun iki sonu var. 1.si şok deval, 2. si kambiyo sınırlaması. üçüncü bir yol yok.
Beyler şuan itibariyle USD/TRY %0.9 civarında prim yaptı. Yarın bir mevzu olma "ihtimali" var. Merakla Türkiye aeans saatini beklemekteyim.
Yaklaşıyor yaklaşmakta olan.Sıkı tutunun....
Brent petrol yuzde 19 arti acti ancak Trump in twiti sonrasinda kazanclarinin yarisini verdi.
Bugün ve bu hafta hareketli geçecek gibi duruyor.
Boylece Brent 1991 Irak Savasi sonrasi en buyuk gunluk kazancini gormus oldu.
Ureticilerin toplam uretme kapasitesi gunluk 35 milyon varil ams Opec kisintilari ile bu rakam 29 30 milyon varile dusuyor. Bunun icinde ambargoya dahil olan Iran da var
O yuzden 5 milyon varil gunluk kayip cok buyuk rakam.
Trump bir çözüm bulacaktır dolar da hedef 5 10
Suudi Arabistan’ın hava savunma sistemi yok mu?
Varsa hangisi? S-400 mü yoksa patriot mu?
Savunma için milyar dolarlar harcayan bir Suudi Arabistan, bu saldırılar ile ilgili nasıl bir açıklama yapacak?
Yok artik lebron james
Türkiye'deki milyonerlerin döviz hesapları ilk 7 ayda 83.4 milyar TL arttı
Bu yılın temmuz sonu itibarıyla Türkiyede hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan 180 bin 48 kişi bulunuyor.
Bankalardaki toplam mevduatı ise 1 trilyon 112 milyar 20 milyon lira düzeyinde.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e..._TL_artti.html
Tanzim satışlar başladı , fırsatı kaçırmayınız...
[emoji15]
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
1 Ocak kur: 5.28
31 Temmuz :5.58 Kur artışı %5.6 Kur artışından gelen miktar (belirtilen 1.112 Trilyon TL miktarda dövizmevduatı için) 62.5 milyar TL
Elde edilen döviz faizi 6 ay için kabaca net %1.5 , 16.8milyar TL
62.5 + 16.8 = 79,3 milyar TL sadece kur ve döviz faizi gelirinden gelmiş.
Yani aslında zenginler neredeyse hiç yeni döviz almamışlar, döviz pozisyonlarında çok büyükbir değişiklik olmamış.
Gazeteler bunu neden bu şekilde okumaz da zenginler 83.4 milyar TL'lik döviz aldı der?
Kaba hesaba göre pek bir döviz almamışlar , var olan durmuş üzerine de 6 ayda %1.5 net döviz faizi kazanmışlar.
CDS 385 düzeyinde
Bu hesap doğru değil Çünkü BDDK aynı baza getirmek için 31 Temmuz itibariyle döviz tevdiat hesaplarındaki dolarları o günün merkez bankası kurundan TL'ye çevirerek mukayese ediyor.
Doğrusu, gerçek kişilerin döviz tevdiat hesabı yılbaşından 6 Eylül tarihine kadar 21.146 milyar dolar artmıştır(Ağustos ayındaki değişimi göz ardı ettim).Bunu da aşağıdaki merkez bankası linkinden görebilirsiniz(Tablo 8):
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...138560-mQBfc8E
Temmuz sonu itibariyle 1usd=5.5326 olduğu için 180 bin milyonerin döviz tevdiat hesabında 635 .909/5.5326=114.938 milyar dolar yabancı para tuttuğunu hesaplıyoruz.Bu da gerçek kişilerin 6 Eylül itibariyle banka döviz tevdiat hesabında tuttukları 117.686 milyar dolar dövizin %97.66'sını oluşturuyor.Yani döviz tevdiat hesaplarında tutulan paranın çok büyük ölçüde 180 bin milyonere ait olduğunu söyleyebiliriz.
Bu kadar terbiyezsizlik olmaz olamaz...
Çok sinirlendim yaw...
Neye mi?
Çarpık çurpuk işsizlik oranına
Açıklayayım efendim...
İşsizlik oranını İşgücü/İşsiz Sayısı olarak buluyoruz...
İşsiz sayısıda=İşgücü-İstihdam Sayısı
İşgücü 15 yaş üzeri çalışmaya hazır ve isteklileri ifade ediyor
Buraya kadar sıkıntı yok...
Ancak burdan sonra Tüik nasıl ediyor,nasıl beceriyorsa İşgücünü arttırmıyor...
İşgücünü arttırmayınca işgücü-istihdam sayısından hareketle işsiz sayısını da düşük gösteriyor
Dolayısıyla oran/orantıda işsizlik oranı düşük çıkıyor...
Bizim normalde nufusumuz her yıl ort 1 milyon artıyor...
1 milyonun da genelde %84-85 i işgücüne dönüşür...
Yani 15 yaşına kadar ölen/göç eden, bedelli askerlik,çalışmak istemeyenleri düşünce bu rakamlar 850.000 e düşer...
Yani her yıl ort 850.000 kişi artması lazım işgücümüz...
Tüik işgücümüzü geçen seneden bugüne ne kadar arttırdı biliyormusunuz?
137.000 kişi...
Pehhhh
850-137=713.000 kişi Tüik in anketine ben çalışmak istemiyorum demiş...
O zaman 150 kişinin alınacağı işe neden 10 binler başvuruyor?
Eğer Tüik delikanlı gibi doğru/dürüst açıklasaydı bu oranı;
Normalde işgücümüz geçen seneden bugüne 850.000 kişi artmış olsaydı işgücümüz toplam 33.479.000 kişi olacaktı (Tüik:32.766.000)
İşsiz sayımız=33.479.000-28.512.000=4.967.000 kişi olacaktı (Tüik:4.253.000 kişi)
Bu durumda İşsizlik Oranımız:33.479/4.967=%14,83 (Tüik:%13)
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/apZxYJ.png
Toplam DTH miktarı
1.1.2019: 630 milyar TL , O günkü kur ile (5,27) 119.5milyar dolar
6.9.2019: 781 milyar TL , O günkü kur ile (5.70) 137 milyar dolar
Toplam artış, TL ile kabaca 99 milyar TL
1 milyon TL üstü mudiye ait artış (kurdan arındırılmış) 83.4 milyar TL.
Evet haberdeki rakam kur etkisinden arındırılmış veriyi işaret ediyor.
Düzeltme için @deniz43 'e teşekkürler.
Youtube kanallları sokaktaki yurttaşa sorsalar 2001 mi 2019 mu daha acılı...
bu petrol kuyusunun vurulması konusu ciddi bir konu ! çok şeylere gebe olabilir