bugün döviz saat 10 dan sonra devamlı işlem görüyor ?
normalde gece 01:00 'den sonra devamlı işlem görüyordu
85- 15 oranı başka bi datayı hatırlattı- giyim/kuşam harcamalarıın dağılımı : kadın %65, çocuk %20, erkek %15 imiş küresel dağılım .. çocuğun kararının da anne tarafından varsayarsak 85-15 olur, hatta erkek giyim payındaki kararlar için bile ağırlık kimin kararıdır- tartışılır
yani kapitilazmin temel motoru olan tüketim talebi özünde kadınvari bir nitelik taşır, normalde 1 birimle varolabilecek standart 7 birim tüketene kadar zorlanıyor - ve böylece "kaynakların sınırlı olduğu ama insan arzularının sonsuz olduğu.. falan filan bi algı düzlemi meşruluk kazanıyor.. 'kadının beyanı esastır' tarzı liberal diktelerin temelinde bu yatıyor gibi.. kapitalist sistemin motorunu çalıştıran talep- kadınlarla alakalı bir rekabet duygusu
Yeni zelanda ve avusturalya 12 den once acilir. Asil fiyatlama gece 2 den sonra tokyoda baslar. Sabah 9 da kamu bankalari satisa gecer [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa hikayeleri; içimizden biri ... https://www.hisse.net/eforum/showthread.php?t=58673
Gozlemledigim kadariyla Turkiye de apart otel olayi cok zayif. Ev sahipleri kucuk detaylari dusunmuyorlar ve bu olumsuz. Benden cok iyi bir isletmeci olurdu
Genelde apart otellerde kaldim. Ne havlu ne tuvalet kagidi ne de temizlik malzemeleri buldum. Bir kac gece kalacagim yere kusura bakmasinlar 10 lu tivalet kagidi 5 li bulasik sungeri alamam.
Camasir makinesi varsa insan 2 tane ariel 3 u bir arada koyar, bulasik makinesi varsa 2 tane tablet koyar.
Mesela apartlarda ben olsam mutlaka zeytinyagi koyarim, adam 2 gun geliyor gidip 1 lt zeytinyagi almaz.
Caydanlik koymussub zahmet olmazsa 3 5 tane demlik cay koy
Vesaire
Bunlarin maliyeti cok dusuk, oyle ki hizmet bedeli klarak fiyati guncelleyebilirsin. Ama bu ulkenin insani hep boyle kucuk dusunuyor. Verimlilik sifir.
Bu ulkeden bir bok olmaz
500 lira ya aldim hepsini. Iclerinde bir tane 13 yillik sarap vardi o zaten 100 lira idi. Fiyatlar makuldu. Migrosta bile 50 lira altina sarap yok. Hepsini de tattim.
Yer İmleri