Tcd yaktın bizi, spekülatif hisselere girmişler sanırım. Dün bir sürü taban yapan hisse vardı
Printable View
Tcd yaktın bizi, spekülatif hisselere girmişler sanırım. Dün bir sürü taban yapan hisse vardı
Tte 1 gunde verdigi kadar dustu tcdnin suan iyi yandan bakilacak bir tarafi kalmadı malesef
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun, fon degeri kaynanamin dogalgaz faturasi kadar eksi yazdi.
Onu odesem bare hayirli damat konumuna gecerdik.
Neyse uzulmeyelim guzel gunler tekrar gelecektir..
bir ara tüm tahtalar yeşildi, garan, asels, eregl gibi tahtalar eksi yazardı, bist yataydı ama bizim fonlar sağlam getirirdi.
şimdi tam tahtalar kırmızı, garan, asels, eregl gibi tahtalar yeşil, bist yine yatay ama bizim fonlar çöküşte.
bist 30 hisselerine yatırım yapan fonlara geçme zamanı galiba. var mıdır önerisi olan ? :)
Arkadaşlar merhaba,
TPF neden çok düştü? Son haftalarda ya eksi,yada sıfıra yakın getiri,bilen varsa bir yorum lütfen..
Teşekkürler
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
VIOP -0.62 Bugün de satışlar devam
en sağlam değişken fon HSA çıktı net!
Bugün de kırmızı, hay böyle işe var ya
Dolar bu sefer 5.98i kıracak gibi, artik 6larda takılacak sanırm
Aynen ben virüs haberlerini ilk attığımda oda neymiş diye gülüp geçenleri yoruma davet ediyoruz.
Yada 117 uzun vadeli görebiliriz diyince tersi şeyleri söyleyenleri bekliyoruz.
Geçen yazmıştım bu sözü tekrar edeyim
Piyasa param var ama sağlığım yok ne edeyim havasında zaten bizim borsa da satış için yer arıyordu fırsatı buldu.
Tpf içinde %8 kadar tcd+tkf fonu var bu fonlar artı yazarsa tpfde artı yazıyor, eksi yazarlarsa eksi yazıyor ya da sıfıra yakın bitiriyor günü, ben geçen hafta bu sebepten sattım tpfyi bu fonlar olmasa tutmaya devam ederdim, şimdilik Te3 fonuna geçtim. Örneğin bugün tcd ve tkf ortalama %3 eksi getirmişler toplamda bu da yarınki tpf fiyatına yaklaşık -0.10 yansıyacak demektir. Borsanın 105 bin civarlarına gelmesi durumunda hisse yoğun fonlara geçeceğim onun haricinde değişken veya ppf fonlarında hisse ağırlığı az fonlarda devam. SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pörtföylerde değişikliğe başlamanın zamanı geldi,
GPG de geçirilen defansif periyodu bitirip, oyunu konratağa çevirmeye başlayacağım.
ufak yüzdelerle alım zamanı,
TCD bugünden itibaren daha bir çekici hale gelmeye başladı,
masaya daha yeni oturuyoruz...masadan kalkanlar umarım karlarını realize edip çıkarlar.
Bozulma bir müddet daha devam edeceğe benziyor, 115k civarı test edilebilir bu sebeple bugün öğlene kadar takip edip, %5 -%10 mertebesinde alımlara başlamayı düşünüyorum.
Not: bist-100 122k direncini kırıp 125k lar civarında kapanışlar yapmaya başlayınca tekrar defansa döneceğim.Defans oyuncum ise şimdilik GPG gibi görünüyor.
vaka sayısı 7700 ölen sayısı 170 kartopu çoğalıyor
Günaydın arkadaşlar!
Ufak ufak tümü hisse olan fonlardan almayı düşünüyorum...
Özelden veya buraya tavsiye edebileceğiniz iyi yönetilen bir fon söylerseniz çok duacı olurum.
ACC -0,77%
EID -1,60%
MAC -0,23%
TKF -0,56%
GMR -0,98%
GL1 -0,97%
FPH -0,76%
TCD -1,73%
tcd'de durdo-arena-dardanel etkisi devam ediyor,benim için hala alımdan uzaklar.
Bist-100 110k gelemez diyemem ama ciddi bir negatif ayrışma olması beklenir.
113k-115k bariyeri bu indikatör olup, ciddi alım fırsatı doğabilir.
şu an için masada duran oyun şu:
nerede dip yapacak, dibi görüp alım yapmak şansına güvenmek olur ve fazlaca iyimser bir tavır olup sıklıkla kaçar.
bu sebeple hedef 115k-117k deyip ufak ufak alım yaparım.
ikinci mesele ise nerede masadan çıkacağındır, 122k bariyerini kırıp 125k ların test edileceği 1-2 kapanış sonrasında satıp çıkarım.
Ben Tcd dustukce parca parca topluyorum.bugün alım verecegim
119 aşağı geçilmesi hoş olmasada, bugün diğer günlerin tersi olabilir.Akşam kapanışa bakmak lazım.Kapanış 119 üzeri olursa halen sıkıntı yok. 119- 117 bandı artık benim için son nokta..
kimi alım fırsatı diyor kimi satıp kaçıyor elinde patlayanlar da ne ileri ne geri gara gara düşünüyor :vk:
neresinden tutsak...neresi dip...kafayı yukarı kaldırır mı... kafalar karışık...
TCD de kol kesme vakti geldi benim için bugün olacak eksi getiri beni totalde eksiye geçirecek, var mı benim gibi su ana kadar çıkmamış olan
Dolar ve Altın yatırımı yapanlar masadan ne zaman kalkacaklarını düşünmeye başlamadı mı? Yoksa evlendik biz, yıllarca bağlandık ayrılamayız havasında bekleyecekler mi?
BES fonumdaki Altın oranımı artık azaltıyorum. Dolarım ise yok, olsa 6 yı test ettiği bu seviyeden satardım.
Tcd -2.05 . Hisseleri fena ekside. Barış Pınar harekatinda -5 i görmüştük.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TCD dediğiniz Tacirler P. Değişken fon mu
Şimdi inceledim biraz bu fon fena yönetilmiyor.Merak ettiğim şu Tacirler şirketi batınca hisse senedi gibi bizim fon payları da batıyor mu
Yoksa mevduat gibi devlet garantisi var mı
Herkese selam, şu an izlemede kalma zamanı açık olmak gerekirse ben TL de beklemeyi tercih ediyorum bu durumda. Virüs olayı beklentimin üzerinde piyasalara etki yapacak gibi duruyor. 117 olan geri çekilme hedefimi bugün 118500 altını kırmasıyla beraber 115 olarak revize ediyorum. Umarım ufak hasarlarla atlatılır bu dönem.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir..