Yabancı piyasalar ile ilgili know-how'ı , derinliği, bilgi birikimi, kadrosu ve aktif yönetim kapasitesi en çok Ünlü'de var. Sık sık mail atıp baskı yapıp, yabancı hisse fonu, etf fonu çıkarsanıza diyorum.
Printable View
Yabancı piyasalar ile ilgili know-how'ı , derinliği, bilgi birikimi, kadrosu ve aktif yönetim kapasitesi en çok Ünlü'de var. Sık sık mail atıp baskı yapıp, yabancı hisse fonu, etf fonu çıkarsanıza diyorum.
Nnf 0,42 %
çok büyük reklâmlarla yola çık, ilk ay endeksi dörde beşe katlayıp bu başarıyı da kullanarak twitter'de hisse pazarlar gibi fonu pazarla, yatırımcıyı bu zamana kadar görülmemiş ölçüde başarılı bir fon kurulduğuna ikna edip bir ayda 300 milyon topla, sonra da bu ayki rallide belli başlı fonlar adeta uçarken bırak başarıyı, basit bir endeks fonunun dahi yarısı kadar zor getiri sağla. böyle yazdığım için bana istediğinizi söyleyin sorun yok. ama açık söyleyeyim böyle fon olmaz.
kat50'nin 2.15, sözüm ona çok etkilendiği xtumy'nin 1.33 yükseldiği günü çok büyük lütuf buyurarak 0.31 pirimle kapatan mps'mizi de unutmayalım. ona da sonsuz saygı ve teşekkürler. garanti portföy anlayışı, nasıl da çabuk etkisini göstermiş. aslında bist30 endeks fonu çıkardıklarında ne oluyor deyip daha erken satmak varmış mps'yi. işin özeti, ne kadar uzun vadeli de düşünsek fonları iyi takip edip yağmur duası gibi inşallah bir gün düzelir diye duaya çıkmak yerine hemen başarılı fona geçiş yapmak lazım. kuru kuru dua etmektense sebeplere sarılıp başarılı fonlara geçiş yapmak, en mantıklısı.
Tam birşeyler yazacaktım nnf için, baktım Hayrani yazmış zaten aklımdan geçeni. İnanılır gibi değil gerçekten. Hadi geçen ay en iyiyken bu ay ortalama ol. Yok neredeyse en dipte bu ay. Demek ki başarı tümüyle tesadüfmüş.
Hele mps'de ki durum tam dediğiniz gibi o iki tane büyük banka fon dünyasının toksiği adeta. Oradan başka yere gidenler bile gittikleri yeri çökertiyorlar.
Boğa piyasasında kırıntıyı topluyorlar, çoğu yatırımcı farkında değil, bu trend geri verildiğinde başladığı yerin altına dönen yatırımcı ne olduğunu anlayacak.
Fonda olduğunu tahmin ettiğim hisselerin dünkü getirilerine bakıyorum birde 0,42'ye. Bence endeks shortlamışlar ve ısrarla düşüş bekliyorlar. Yoksa 0,42 mümkün değil. Sadece İnfonun dünkü tavanı %1 getirirdi. Bu fonu orta vadeli temettü ve değer yatırımı yapacağı için tercih ettim ve yıl sonuna kadarda taşıyacağım. Ama değer yatırımı yapacağını söyleyerek yola çıkan bir fon hedge yaparak 1 aydır zarar yazıyorsa o zaman kafamda soru işaretleri oluşur..
Alın terimizi, sermayemizi bir enstrümana yatırırken daha seçici olmamız gerektiğini düşünmekteyim.
Saygılar.
Son 1 ayda OPB çok efsane hareket yaptı (%8,41). %35 hisse, %35 eurobond taşıyordu en son. Yanılmıyorsan sn. meesut Kasım itibariyle geçiş yapmıştı. Tebrik ederim.
Yok ki hocam yok, çıldırmamak elde değil, 80 tane hisse fondan endeksi düzenli geçerek yönetilebilen 2 tane zorlarsan iki buçuk tane fon. İçler acısı. Taş çatlasa, iki tanesi rapor yayınlıyor, şirket geziyor, bilanço okuyor. 78 tanesi koymuş hisseleri endeks agırlıklarına göre yatıyor.
FTX den google hissesi felan ala bilirmiyiz? Calisan varmi?
fon değişimi yaparken üç gün beklememek için elimde bulundurduğum ppf'lerden yararlanıyorum. örneğin 20 bin liralık nnf satıp aynı oranda TKF'ye geçeceksem nnf'ye satış verirken hemen ppf'mi bozarak TKF'ye de eş zamanlı alış veriyorum ve ertesi sabah kalktığımda nnf'ye elveda derken TKF'ye de merhaba demiş oluyorum. bu şekilde arada boşluk olmuyor. ikinci gün gelen paramla da ppf'lerimi yerine koyuyorum. daha önce bu durumu yazmıştım ama gözden kaçmış olur diye tekrarlamak istedim. bol kazançlar dileğiyle
Aynen, açıkta kalmamak için bu konu önemli. Bizim borsamız özellikle böyle abukluklara çok müsait.
Eğer boştaki nakit yada valörsüz fon tam değişim için yetersizse, böyle bir zamana denk gelinmesi ihtimaline karşı en az kayıpla karşılaşmak için, değişimi zamana yayarak(örneğin 1 hafta) her gün parça parça satım, parça parça alım yaparak değişim yapılabilir.
Aft yay guh vs neyi fiyatladı dün için
Hocam selam, diyelim ki elimde 100k 'dan 4 hsyf var. toplam 400k.
hsyflerden birini değiştireceğim zaman ,satış verdiğim anda 100k, önce 100k ppfleri de satıp oradan 100k lık yeni diğer hsyf alımını veriyorum. yani değişimin eş zamanlı olması için. aradaki boşlukta 100 k piyasa dışında olursa büyük bir hareket kaçırmamak için. Zaten relatif için ugrasıyorum o arada büyük relatif kaybetmek istemiyorum. Bazen lehine de olabilir ama yine de o riski almak istemiyorum.
Ya da Sn.tradestopun dediği gibi her gün 10k satıp digerinden 10k alarak 10 gün içinde kademeli eş zamanlı geçiş yapıyorum.
Aslında düşüşlerde elimiz güçlü olsun diye aldık ama elindeki az hisse oranına ve kurdaki düşüşle beraber Eurobondlardaki eksiye rağmen NNF'nin üzerinde performans gösterdi. Anlaşılan elindeki az hisse hakkını da doğru kağıtlarda kullanmış.
Bir yandan da acaba hisse oranını daha da arttırmış olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum, bir önceki ayda %20 civarındaydı, Kasım'da da arttırmış olabilirler.
Hocam değişim yaparken biriktirmiyorum. Daha önce belirttim ama ne kadarlık sattıysam değişim için, o kadarlık giriyorum diğerine. Aksi halde her değişimde portföyüm küçülür. O zamana kadar eski fonda ne kadar biriktirdiysem onu yeni fona geçiyorum. yeni fonu biriktirmeye devam ediyorum.
100k a fonu var 100k b fonu
biriktirdim 101k a 101k b fonu oldu.
b fonundan memnun değilsem 101k a fonu 101k c fonu yapıp , a ve c'yi biriktirmeye devam ediyorum yani.
değişim yaparken endeksin durumuna da bakmıyorum. araç giderken aracı değiştirmek gibi, hiç durmadan, arada boşluk bırakmadan başka araca geçiyorum. sonrasında biriktirme stratejisinde yeniden sürekli gevşemeleri bekliyorum.
Atıyorum tkf'yi 5 yıldır biriktiriyorum. tkf'yi değiştireceğimde bir başka fon ile , 5 yılda tkf birikmiş meblağ ne ise yeni fonda o meblağı alıp devam ediyorum. sonrasında onu biriktiriyorum.
Üstadım, telif hakkı sizde kalmak üzere, NNF'ye "Arındırılmış Fon" diyorum bundan böyle... [emoji16]SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
NNF düşüşlerde daha defansif diye düşünüyorum. O yüzden portföyde olmalı bence.
YTD...
dolarda düşüş başladı gibi.
yıl sonu 7-- 7.20 hedefim tutacak mı bakalım.
Açıkçası 7.85 civarı (22 Ekim PPK öncesi) elimdeki tüm USD'yi çıkmıştım. Benim beklentim 8 civarına oturmasıydı, 7,20'ler çok iyi rakamlar olur. Ancak ben dünden bu yana fon olarak almaya başladım. USD bazlı yatırımları ilk kez fon olarak yapıyorum, bunun sebebi USD'nin bu yıl durağanlaşacağını beklemem ve bu durağanlaşmada bir şekilde getiri sağlayabilmek. Amatörce bakış açım budur, düşüş artış oranına göre alım miktarımı (ağırlıklı ortalama benzeri) artırarak gideceğim.
ben de o gün eurobond dan çıkmıştım. dolar stabilize olmadan da açıkçası almayacağım.
yerli alımı ile dolar yükseldi. yabancı satıyor. girişleri de bir süre daha devam edecek gibi.
çoğu kişi dolar yükselecek daha diyorsa, dolardan çıkmak vakti bence gelmiştir.
ytd..
çoğunluğun aksini söyleyen bir yorumcu var. o da Halil Reçber. doların düşeceğini, zaman içinde 7.20'lere, hatta işler yolunda giderse 6.85'lere dahi düşebileceğini, borsanın ara düzeltmelerle birlikte mayıs ayına kadar 1700, gelecek yıl sonunda da 2100'ü görmesini beklediğini söylüyor. geçen gün 8 üzerine çıkınca da buralar, satış için son fırsat olabilir diyordu. ileriye dönük tahminler zor tutar ama değişiklik olsun diye takip ediyorum kendisini. haluk Canberk'in yerini tutmayacağını da belirteyim.
Erdoğan'dan Koronavirüs tedbirleri açıklaması: Bu işin birinci derecede sorumlusu Bilim Kurulu
:)
Güven vermeyen bir ortamda TL'de kalamam.
Son açıklanan gecen hafta verisine göre DTH oranı %54. Bir haftada yerlinin DTH artışı 2,4 milyar$ üstelik kurumsal satarken bireysel almış.
Su an ben de bu düzeylere yakınım (en yuksek %65 olmuştu) ve asla %50'nin altına düşmeyi düşünmüyorum. Radikal bir düzelme olmadıkça.
''çöküyo gibi olsun ama tam çökmesin, uçuyor gibi olsun ama uçmasın'' temalı eser başladı endekste sanırım. en sevdiğim piyasa. hsyfler genelde ayrışır, umarım yine öyle olur