Büyük tahtalarda hareket zor olur..bu gün BIST 30 hisselerinin çoğu bedava gibi..ama buna rağmen talep yok..
Printable View
Hareket zor olur derken "primlenme"yi mi kastettin yoksa "tahtacı işi 'spekülatif" hareket mi zor olur demek istedin?
Evet çoğu hele de bankalar çok ucuz olmasina rağmen dogru dürüst primlenmemis ama Thyao hem hacim hem de prim açısından hiç de fena gorünmüyor.
Yani ben kendi açimdan tarihi bir hamleyle thyao larımı bile satıp komple Gesan'a gectim ve Allah izin verirse en azindan Aralık sonuna kadar tek tabanca Gesan şeklinde gitmek iatiyorum ama bir süre sonra en azindan yarısını bist30'dan-özellikle Thyao- birkac şirketle dengelemek istiyorum.
Senin geçmiş Sasa maceran da ortada. O yüzden görüslerini merak ediyorum.
Thyao diğer BIST 30 hisselerinden çok farklı..agresif büyüyor..bir de pandemide çok gerilemiş idi..bu iki faktör onu agresiflestiriyor..bu aralar enerjilerden maximum fayda sağlamak lazım..ileride BIST 30 hisselerinden birinde pozisyon almak faydalı olacak...veya altın yatırımına da bir miktar sermaye aktarmak faydalı..çünkü altın da çok ucuz kaldı..enerji sektöründe muhakak bir miktar damızlık hisse bırakılmalı..çünkü sektörü çok iyi . önü açık..satılsa ?? Bile fuul satılmamali..gesanin õnü çok açık..
Yıl sonunda Total 800-850 kar yazar, buda fk yi cari fiyatla 30-40 arasına çeker, ancak asıl hikâye seneye başlayacak. İlk çeyrek bile 500-600 mio net kar yazma ihtimali zaten elindeki işler düşünülünce az bile.
Seneye benim tahminim çok daha yüksek olmasına rağmen 2 milyar TL kar yazsa 20 fk dan yine %33 luk iskonto mevcut.
Ben bi müddet daha tutmaya devam edeceğim. Hedef fiyatıma gelince realize olacam.
Ancak şuan borsada daha güzel bir şirket bulamıyorum.
Sen yılların borsacisisin reyis, bist 30 tahta ağırlığından değil geleceği fiyatlandığından gitmiyor. Mesele thy dibinden neredeyse 20 kat yapti. Niye para akıyor şirkete. Bankalar oz kaynak erimesi mevcut reel enflasyona göre üstelik regülasyon korkusu demoklesin kılıcı.
Bir şirket onundeki bir kaç yilda deli gibi nakit üretecekse tahta agir olsa ne yazar.
Gesan önümüzdeki 5 yilda pd si kadar kar edebilir ancak ben tutamayacagimi biliyorum.
Peki cuma günkü seansta önce zaten %7-8 aralığında takilan hisseye "20 milyonluk" KAP atılıp nereddyse tavana gönderildi. Derken bu kadar güzel bir kapanıstan sonra seans sonrasi gelen 350 milyonluk muazzam iş antlasmasi KAP'ı. Pazartesi de sirketin tepesinden bir yöneticinin Bloomberg'e çikacak olmasi...
Tüm bu olanlar ve özellikle zamanlamalar için bir fikri olan var mı?
(Ha bir de brüt takasin sonlanmasi da pazartesi)
Neticede sebeb nedir bilmem ama bu hafta hisseyi roketlemeye dönük bir irade seziyorum.
Sizce?
@Ömür seni epey coşkulu ve heyecanlı görüyorum.Bence gaza gelme.Borsa bu duygusallığa gelmez.Sorgulamaya devam et.Sana bu daha çok yakışıyor.Forumda bunu yapan hiç yok.Bize acaba dedirtecek adam da gerek.Patronun tv lere çıkması genelde hisse için iyi olmaz.Bunu borsa hayatımda çok defa yaşadım.En son orge patronu tv tv dolaştı.Hisse bir süre sonra yüzde 30 düştü.Patronun niyetinden bağımsız piyasa bir cümleyi yanlış algılayabilir.Tv ye çıkmak aynı zamanda bir risktir.
Geçen hafta senin vesilenle yatırımcı ilişkilerinden Hüseyin beyle görüşmüştüm.Gesan hissedarlarına özel kota verilmesi de konuşmada geçti.Ben açıkça sormaya çekindim ama o mevzuyu anlayıp bu konudan da bahsetti.Sosyal medyayı yakından takip ediyorlar.Özetle böyle birşey maddi manevi mümkün değil.:)
Haklısın. Sogukkanlı davranmak kesinlikle kazandırır borsada. Benim itirazlarım ve şüphelerim zaten heybemde duruyor. Hisseye dair pek çok şüphe istense "eşyanın tabiatı gereği" tabi ki bulunur.
Ama şu da bir gerçek: Gerek küresel gerekse yerel dinamikler öylesine devasa bir enerji dönüşümünü bastırıyor ki bu bir sel gibi alıp başını gidecek adeta.Hele de son yönetmelik değisiklikliğiyle öncelikle sanayicinin kendi elektriğini üretmesi meselsinde öyle teşvikler düzenlendi ki tabiri caizse "yenilenebilir enerji" ye gecmeyenin aklından zoru olur artık. E zaten bu yandan inanilmaz bir lisans talebi oldu.
Buraları herkes biliyor zaten.
Bizim firmanin benim nezdimde o kadar falsosuna rağmen ciddi bir farkı var: Mazisi ve tecrübesi. Üstüne de bu kadar kaliteli firmadan iş alinca cidden çok prestijli bir noktaya gidiyor. Son Turkcell işiyle birlikte bu prestijin üstüne koya koya somutlaştığına inanmaya basladim.
İnan ki yok üretim artacak,batarya dolum, sunjunior, eouropoer, panel fabrikasi, Almanya işleri... bunlar tek tek bakilinca cidden fark da yaratabilir ama bemim nezdimde Siemensle partnerlik ve sonnTurkcell işi gibi heyecan yaratmiyor.
Çünkü o hikayeleri şimdi sektörde olan onlarca firma boyuna deklare ediyor,KAP atiyor ama iş Siemens ile imzayi atmak ya da Turkcell,Oyak,Enjsa v.s ile işyapabildigini dosta düşmana gösterebilmektir. Hani şu Kontr'in teşviği ya da Smartg'nin 43 mil. işi alabilmesi gbidir ki siz de şahitsiniz kaç tavan yaptıklarina.
Eeee o kadar olumsuzdun şimdi ne oldu?
1) Müthiş prestijli hem de büyük montanlı bir iş deklare edilerek "piyasanin büyükleri bizle çalisir" mesaji kalin kalin çizildi ve çok daha büyüklerinin eli kulaginda imajı çizildi.
2) Artik tahtaci midir ne boktur bilmiyorum ama hani şu ne endeks ne sektör ne de şirketin KAP'larla bildirdiği işlere hiç uymayan "sabır sınayan" fiyat hatrketlerine ciddi bir denge geldi hatta lehte bir düzelme olmaya başladi.
Bu iki olgu yakin zamanda onayi gelmesi beklenen halka arzla birleâerek daha da harlanacak ciddi bir momentumu müjdeliyor gibi geldi bana.
Daha çok şey yazarım ama olsun YTD diyerek naçizane görüsum budur efendim
Avrupa parlementosunda alınan kararla şirketlerin çevreyi ne kadar kirlettikleri ile ilgili düzenli hesap vermeleri zorunlu hale getirilmiş, belirli periyotlarla açıklamak zorundalarmış artık. 2024 ten itibaren kademeli şekilde 2050 yılında tamamen yeşil enerji hedeflemesi yapılmış. Yeşil enerji isteğe bağlıdan zorunlu hale getirilmiş.
24 kasım haberi belki bilgisi olan vardır, ben şimdi okudum.
Tam bunu söylemek iatiyorum. Bu yenilenenilir enerji akılalmaz boyutlara ulasan bir maddi pazar yaratacak. Ayak sesleri bu gibi onlarca haberle,düzenlemeyle göstere göstede geliyor!
Burada bir hikaye değil destan var ve seni başkahraman yapacak şey cafcaflı vaatler değil "sahada" ne yaptığındir. Yoksa her firma KAP'la maşallah yeni Tesla olacağini deklare edip duruyor,pehh geçiniz. Ama işte bir tanesi "Turkcell,Coca Cola,Sasa,Oyak.." beni seçiyor diye öyle kuvvetli bir algı yaratiyor ki.. Ben buna bakarim arkadaş! Yarin öbür gün bu çapta bir iki iş daha gelsin siz ondam sonra görün! Çünkü onca şüphe barındırmama rağmen beni ve her olumlu haberi satın almayi bekleyen iyimser piyasacıları coşturan bu "algı" şundan geliyor: "AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN,LAFA BAKILMAZ!"
günaydın herkese iyi haftalar bol kazançlar :)
İş Bankasaında 1 hafta önce yabancı takasında 300.000 iken şu anda 708.000 gözüküyor. Hadi bakalım.
% 2,4
keko sol açıktan yaklaşan bır cısım var farkındamısın ,,baş harfi A....(beş harfli),,sellektorr yakıyor arkadan,,,dıkız aynasını çevır yoksa önünü göremeyeceksın..kazaya sebebıyet vermesın:kahkah:
hsbc başkan saat farkından dolayı 11 e dogru gelecek sanırım :)
firma, aldığı işlerin kaplarını heybede bekletip ceza sonrası tek tek salacak mı ne dersiniz?
şu hsbc başkanı biri arasında tavan kitleyelim yorulmasınlar :) çok aşağı yukarı da olmasın smrtg gibi yine ceza yemeyelim
Girişim Elektrik, güneş santrali yatırımlarının yanında, artan talep paralelinde güneş paneli üretimine de başlıyor
12/12/2022 10:56:47
Başlıca yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinde en yüksek potansiyele sahip ülkelerden biri olan Türkiye’de yerli üretimin yaygınlaşmasıyla ev ve işyerlerinin düşük maliyetle kendi düzeneklerini kurarak elektrik enerjisi giderini sıfırlayacağı günler uzak değil.
Enerjide dünya devlerinin rakibi veya partneri olarak global bir aktör haline gelen Girişim Elektrik grubu, güneş enerjisi santrali yatırımlarına hız verirken, şimdi yerli güneş paneli üretimine de başlıyor. Girişim Elektrik ve bağlı ortaklığı Europower Enerji, güneş enerjisi alanında, dünyada tek bir grup içinde ana ürünlerin tümünü üreten tek bir firma konumuna geliyor.
Sıfır enerji gideri
Girişim Elektrik ve Europower Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Harmanlı, yapacakları yatırımla, üretilmeyen tek kalem olan invertörü hem büyük yatırımlara uygun hem de meskenler ve küçük işyerleri için üretir hale geleceklerini bildirdi.
“Sun Junior†adıyla hibrit ve on-grid invertör sistemleri üreteceklerini bildiren Harmanlı, şu bilgileri verdi:
“Bu ürünler yakın zamanda her evin, her işyerinin kullanması gereken ve enerji masraflarını sıfırlayabilecek yegâne bir ürün haline gelecektir. 2023’ün ilk yarısında kullanılmaya başlanabilecek Sun Junior uluslararası düzeyde ticari ürün haline geldi, çok ciddi taleple karşılaştı. 2023’te 3-50kW arasında çeşitleri bulunan Sun Junior anlaşmalar veya bayilik sistemi kuracak. Yeni yönetmeliklere göre her yeni yapılan bina yatırımında ihtiyacın yüzde 5’i kadar yenilenebilir enerji şartı ve 50 kw’a kadar da vergi muafiyeti bu olayları daha da hızlandıracak. Çok yüksek talep görecek. Dünyanın her yerinde ihtiyaç duyulan bir ürün olacak; buzdolabı, çamaşır makinesi gibi…â€
Ankara’da panel fabrikası
Girişim Elektrik ve bağlı ortaklığı Europower Enerji ortaklığı ile Ankara’da güneş paneli fabrikası kurulacak. Başlangıçta yıllık 750 MW üretim kapasitesi ile devreye alınacak fabrikanın kurulumu, kapasitenin istenildiğinde 1.000 MW’a çıkarılabilmesine olanak sağlayacak şekilde yapılacak. Fabrikada seri üretimin en geç 2023’in ilk çeyreği itibarıyla başlaması planlanıyor. Şirket, bu yatırım kararını, enerji bedellerinde hızlı yükseliş ile Türkiye ve dünyada artan talep üzerine almış bulunuyor.
Kurulacak Güneş Paneli fabrikasının en önemli müşterileri arasında Sun Junior kullanıcıları yer alacak…
2023’te kullanılacak
Başta Avrupa olmak üzere elektriğin çok pahalı olduğu ülkeler ile Irak, Libya, Suriye gibi az üretildiği yerlerde talebin yüksek olduğunu belirten Harmanlı, “Depolama ile ilgili hem ev tipi mesken tipi batarya sistemleri, görünüşü estetik ev aksesuarı gibi batarya sistemleri ve endüstri sistemlerinin depolanması için gerekli olan büyük depolama sistemleri için çalışmalar devam ediyor. Büyük invertörler 2. çeyrekte yerli malı belgeli olarak sunulacak†dedi.
Harmanlı bu ürünü, kamu ihalelerinden “yerli malı†belgeli olarak sunacaklarını, çatılar için planlanan Endüstriyel çatılar 110-125 kW, Araziler için ise 250-350 kW gücünde invertörleri de uluslararası bir firmayla iş birliği yaparak geliştirmek istediklerini bildirdi.
Harmanlı’nın verdiği bilgiye göre araç şarj istasyonları da Girişim Elektrik grubunun ajandasında. 2020 yılından beri üretim portföyü içerisinde yer alan ADDMORE markası altında üretilen AC ve DC elektrikli şarj istasyonlarının ticarileşmesi için doğru zemin oluşmaya başladı, Şirket 2020 yılında bir Ar-ge çalışması olarak geliştirdiği ürünleri 2023 itibari ile seri imalata almayı ve ticarileştirmeyi hedefliyor.
Güneş enerjisi zenginlik
Güneş enerjisi, kurulum ve kullanım kolaylığı olmasının yanı sıra çevreyi kirletmemesi ve zararlı atık oluşturmaması gibi özelliklere sahip bir yenilenebilir enerji kaynağı.
Coğrafi konumu nedeniyle önemli bir güneş enerjisi potansiyeline sahip olan Türkiye’nin, Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlasına (GEPA) göre, ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2.741 saat ve ortalama yıllık toplam ışınım değeri 1.527,46 kWh/m2. Bu derece büyük bir yenilenebilir enerji kaynağının değerlendirilmesi, başta fosil kaynakların çevreye verdiği zararlardan kaçınmayı sağlayacak hem bu düzenekleri kullanan tüketicilerin giderini sıfırlayacak hem de ithalata ödenen yüklü fatura yüzünden büyüyen cari açığı azaltacaktır.
1 saat itibariyle hacmimiz 306 milyona ulaştı. galiba rekor oldu :)
çok güzel bilgiler dostum teşekürler...bu beklentileri hep yazıp çiziyorduk...artık bunları şirketin en yetkili patronlarının ağzından duymak daha da güzel..verilen bilgilerden şunu anlıyoruz: gelecek yılın ilk çeyreğinde panel fabrikası üretime geçecek..ikinci çeyreğinde ise sunjunior üretime geçecek...panellerin büyük bir kısmını sunjunior kullanacak...sunjuniora talep çok yüksek..hem yurtiçinde hem de yurtdışında...
küçük inverterler de yerli olarak üretilecek ve bunlar da büyük ölçüde sunjuniorda kullanılacak..büyük inverterler ise uluslararası büyük bir şirket ile işbirliği yapılarak üretilecek...bir GES te en önemli iki parçadan biri paneldir bir diğeri de inverterdir...bu iki ayağınız sağlam ise gerisi kolaydır....inverter aynı zamanda yerli olacağı için yerli projelerde kullanılacak ve yurtiçine satılacak..
bir de elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile bunların şart üniteleri üretilecek 2023 yılı içinde ticarileştirilecek...
tüm bunlar büyük potansiyeller oluşturuyor..
Her şey iyi gidiyor, zamanla daha da hızlanacağız inşallah.
Bir ortağımızın da yazdığı gibi: Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. (Ziya Paşa)
Syg.
Şirketimiz, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 12/12/2022 tarihinde gerçekleştirilen "HAVALI HÜCRE KÖŞK STANDART ALIMI'' konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 11.000.000, -USD'dir. (Onbirmilyon, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 205.095.000, -TL)
İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve yatırımcılarımıza bildirilecektir.
Saygılarımızla,
oy oy oy salmaya başladı :)
daha önce edindiğimiz bilgilere göre inverter üretimi 2023 yılının sonlarında gerçekleşmesi bekleniyordu...ama şu anda gelen yeni bilgilere göre küçük çaplı olanlar çok daha erken üretilecek...büyük çaplı olanlar ise büyük bir firma ile işbirliği yapılarak üretilecek...panel ve inverter çok önemli ve stratejik bir ürün...işte bu iki ürünü bizzat gesan üretecek...daha doğrusu gesanın europoweri üretecek..
bazı twiteer üstadları her firmanın ges işine girdiğini bu süreçte gesanın rekabete dayanamayarak karlılığının düşeceğini söylüyorlardı...gelen bu bilgilerden sonra kendi ürününü üretecek bir şirketin rekabetten yana bir sıkıntısının olmayacağı çok açıktır....diğer firmalar bu iki ürünü ikinci belki de üçüncü ellerden almak zorunda kalacakken gesan bizzat hem kaliteli hem de uygun fiyata temin edip bunu ihalelerde rekabet avantajı olarak kullanabileceği görülebiliyor...işte bu yüzden de gesan diğer şirketlerden bir kaç adım önde olacaktır...girdiği ihalelerde de bazen ikinci veya üçüncü olmasına rağmen ihalenin kendisinde kalmasının sırrı budur...
en iyi ürünü en uygun fiyattan sunabilmesidir...
11 milyon usd ,, maşallah,,,haberlerin neden gelmedığı anlaşıldı :)
Şirketimiz, BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 12/12/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘'HAVALI HÜCRE KÖŞK STANDART ALIMI'' konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 11.000.000, -USD'dir. (Onbirmilyon, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 205.095.000, -TL)
İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve yatırımcılarımıza bildirilecektir.
Saygılarımızla,
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1086572