Sayfa 117/892 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 929 - 936 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Peki cuma günkü seansta önce zaten %7-8 aralığında takilan hisseye "20 milyonluk" KAP atılıp nereddyse tavana gönderildi. Derken bu kadar güzel bir kapanıstan sonra seans sonrasi gelen 350 milyonluk muazzam iş antlasmasi KAP'ı. Pazartesi de sirketin tepesinden bir yöneticinin Bloomberg'e çikacak olmasi...
    Tüm bu olanlar ve özellikle zamanlamalar için bir fikri olan var mı?
    (Ha bir de brüt takasin sonlanmasi da pazartesi)
    Neticede sebeb nedir bilmem ama bu hafta hisseyi roketlemeye dönük bir irade seziyorum.
    Sizce?

2.  Alıntı Originally Posted by Ömür Yazıyı Oku
    "Gesancılara vefa borcumuz var. Onlara Europowr arzı için özel kota ayırdık."

İmkansiz mı
    İmkansız , bu haber gesanı altı dolu olmayacak bır şekılde spekülasyon a sokar ,, herkes gesan almaya çalışır.Tavan serılerı bıttıkten sonra taban serılerı başlar ,, şirket böyle bır yola gıtmez gıdemez !!
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

3. @Ömür seni epey coşkulu ve heyecanlı görüyorum.Bence gaza gelme.Borsa bu duygusallığa gelmez.Sorgulamaya devam et.Sana bu daha çok yakışıyor.Forumda bunu yapan hiç yok.Bize acaba dedirtecek adam da gerek.Patronun tv lere çıkması genelde hisse için iyi olmaz.Bunu borsa hayatımda çok defa yaşadım.En son orge patronu tv tv dolaştı.Hisse bir süre sonra yüzde 30 düştü.Patronun niyetinden bağımsız piyasa bir cümleyi yanlış algılayabilir.Tv ye çıkmak aynı zamanda bir risktir.

Geçen hafta senin vesilenle yatırımcı ilişkilerinden Hüseyin beyle görüşmüştüm.Gesan hissedarlarına özel kota verilmesi de konuşmada geçti.Ben açıkça sormaya çekindim ama o mevzuyu anlayıp bu konudan da bahsetti.Sosyal medyayı yakından takip ediyorlar.Özetle böyle birşey maddi manevi mümkün değil.

4.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    @Ömür seni epey coşkulu ve heyecanlı görüyorum.Bence gaza gelme.Borsa bu duygusallığa gelmez.Sorgulamaya devam et.Sana bu daha çok yakışıyor.Forumda bunu yapan hiç yok.Bize acaba dedirtecek adam da gerek.Patronun tv lere çıkması genelde hisse için iyi olmaz.Bunu borsa hayatımda çok defa yaşadım.En son orge patronu tv tv dolaştı.Hisse bir süre sonra yüzde 30 düştü.Patronun niyetinden bağımsız piyasa bir cümleyi yanlış algılayabilir.Tv ye çıkmak aynı zamanda bir risktir.

Geçen hafta senin vesilenle yatırımcı ilişkilerinden Hüseyin beyle görüşmüştüm.Gesan hissedarlarına özel kota verilmesi de konuşmada geçti.Ben açıkça sormaya çekindim ama o mevzuyu anlayıp bu konudan da bahsetti.Sosyal medyayı yakından takip ediyorlar.Özetle böyle birşey maddi manevi mümkün değil.
    Haklısın. Sogukkanlı davranmak kesinlikle kazandırır borsada. Benim itirazlarım ve şüphelerim zaten heybemde duruyor. Hisseye dair pek çok şüphe istense "eşyanın tabiatı gereği" tabi ki bulunur.
    Ama şu da bir gerçek: Gerek küresel gerekse yerel dinamikler öylesine devasa bir enerji dönüşümünü bastırıyor ki bu bir sel gibi alıp başını gidecek adeta.Hele de son yönetmelik değisiklikliğiyle öncelikle sanayicinin kendi elektriğini üretmesi meselsinde öyle teşvikler düzenlendi ki tabiri caizse "yenilenebilir enerji" ye gecmeyenin aklından zoru olur artık. E zaten bu yandan inanilmaz bir lisans talebi oldu.
    Buraları herkes biliyor zaten.
    Bizim firmanin benim nezdimde o kadar falsosuna rağmen ciddi bir farkı var: Mazisi ve tecrübesi. Üstüne de bu kadar kaliteli firmadan iş alinca cidden çok prestijli bir noktaya gidiyor. Son Turkcell işiyle birlikte bu prestijin üstüne koya koya somutlaştığına inanmaya basladim.
    İnan ki yok üretim artacak,batarya dolum, sunjunior, eouropoer, panel fabrikasi, Almanya işleri... bunlar tek tek bakilinca cidden fark da yaratabilir ama bemim nezdimde Siemensle partnerlik ve sonnTurkcell işi gibi heyecan yaratmiyor.
    Çünkü o hikayeleri şimdi sektörde olan onlarca firma boyuna deklare ediyor,KAP atiyor ama iş Siemens ile imzayi atmak ya da Turkcell,Oyak,Enjsa v.s ile işyapabildigini dosta düşmana gösterebilmektir. Hani şu Kontr'in teşviği ya da Smartg'nin 43 mil. işi alabilmesi gbidir ki siz de şahitsiniz kaç tavan yaptıklarina.
    Eeee o kadar olumsuzdun şimdi ne oldu?
    1) Müthiş prestijli hem de büyük montanlı bir iş deklare edilerek "piyasanin büyükleri bizle çalisir" mesaji kalin kalin çizildi ve çok daha büyüklerinin eli kulaginda imajı çizildi.
    2) Artik tahtaci midir ne boktur bilmiyorum ama hani şu ne endeks ne sektör ne de şirketin KAP'larla bildirdiği işlere hiç uymayan "sabır sınayan" fiyat hatrketlerine ciddi bir denge geldi hatta lehte bir düzelme olmaya başladi.
    Bu iki olgu yakin zamanda onayi gelmesi beklenen halka arzla birleâerek daha da harlanacak ciddi bir momentumu müjdeliyor gibi geldi bana.
    Daha çok şey yazarım ama olsun YTD diyerek naçizane görüsum budur efendim

5. Avrupa parlementosunda alınan kararla şirketlerin çevreyi ne kadar kirlettikleri ile ilgili düzenli hesap vermeleri zorunlu hale getirilmiş, belirli periyotlarla açıklamak zorundalarmış artık. 2024 ten itibaren kademeli şekilde 2050 yılında tamamen yeşil enerji hedeflemesi yapılmış. Yeşil enerji isteğe bağlıdan zorunlu hale getirilmiş.

24 kasım haberi belki bilgisi olan vardır, ben şimdi okudum.

6.  Alıntı Originally Posted by Rapmatic Yazıyı Oku
    Avrupa parlementosunda alınan kararla şirketlerin çevreyi ne kadar kirlettikleri ile ilgili düzenli hesap vermeleri zorunlu hale getirilmiş, belirli periyotlarla açıklamak zorundalarmış artık. 2024 ten itibaren kademeli şekilde 2050 yılında tamamen yeşil enerji hedeflemesi yapılmış. Yeşil enerji isteğe bağlıdan zorunlu hale getirilmiş.

24 kasım haberi belki bilgisi olan vardır, ben şimdi okudum.
    Tam bunu söylemek iatiyorum. Bu yenilenenilir enerji akılalmaz boyutlara ulasan bir maddi pazar yaratacak. Ayak sesleri bu gibi onlarca haberle,düzenlemeyle göstere göstede geliyor!
    Burada bir hikaye değil destan var ve seni başkahraman yapacak şey cafcaflı vaatler değil "sahada" ne yaptığındir. Yoksa her firma KAP'la maşallah yeni Tesla olacağini deklare edip duruyor,pehh geçiniz. Ama işte bir tanesi "Turkcell,Coca Cola,Sasa,Oyak.." beni seçiyor diye öyle kuvvetli bir algı yaratiyor ki.. Ben buna bakarim arkadaş! Yarin öbür gün bu çapta bir iki iş daha gelsin siz ondam sonra görün! Çünkü onca şüphe barındırmama rağmen beni ve her olumlu haberi satın almayi bekleyen iyimser piyasacıları coşturan bu "algı" şundan geliyor: "AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN,LAFA BAKILMAZ!"

günaydın herkese iyi haftalar bol kazançlar
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by mehmetyun Yazıyı Oku
    günaydın herkese iyi haftalar bol kazançlar
    iyi haftlar olsun, guzel bir tavana Hayir demem
    Saving-Accumulation-Investment
    In God We Trust

Sayfa 117/892 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon