Evet Sn Ege35, ben de bulamadım. Çok araştırmadım. Bilgisi olan varsa, öğrenirsek memnun olurum.
Printable View
Bist için bir yorumda bulunmak istiyorum. 1250'lerde yatayda biraz kalırız diye düşünüyordum ama 20 günlük ortalamalardan halen daha çok uzağız. Olası bir düşüşde çok hızlı bir şekilde 1200'lere gideriz gibi görünüyor, arada dinlenmeye bile fırsat bulamaz. Bir miktar nakit bulundurup, olası düşülerde hisse fona ekleme için değerlendirilebilir. Merkez kararı olumlu olsa, faizler yükseltilse bile bir şekilde farklı bir bahane üretilerek, aşağıya sert salınabiliriz.
https://img.imageupload.net/2020/11/18/bist1811.th.jpg
Ziraat te fon alış veya satış emri verdikten sonra iptal emri verilemiyor diye biliyorum (sadece ziraat kullanıyorum)
IPB nin temel varsayımı ne acaba bu türev konusunda? Dün borsa çok sert eksiydi türev ile bunu tırpanlamış ancak bugün borsa artıyken de eksi getirirse hoş olmaz. Dün relatif olarak güzel birşey başarmışlar ancak borsanın arttığında artışa yakın artış yakalamayı hedeflemeliler. Bunlar tersine borsa artınca eksi olup düştüğünde de eksi oluyorlar.