Değerli dostum, ülkede potansiyel yatırımcı sayısıyla karşılaştırınca forumda yazan 5-6 kişinin takibinden ibaret bir yerde olduğumuzu düşünmek durumu küçültmek olur.
Öncelikle bu yıl borsa için iyi bir yıldı, insanlar birçok yerde al/sat yaptılar, yükselişlerden yararlandılar, sırada ne var sorusunu sormaya başladılar.
Daha büyük resme baktığında gayrımenkul piyasası değer artışları duvara dayanıyor, yükselen faizler ve aşırı stok varlığında , yabancının da gelmediğini düşünürsen büyük atalet görünüyor. İhtiyaç sahipleri, yeni evelenenler vb dışında yatırım amaçlı konut almak, yarı fiyatına almadığın takdirde iyi bir iş olarak görünmüyor. İhtiyaç sahibi olanlar da destek olmadığı takdirde ev alamıyor.
Borsaya veya kendi işine yatırım yapmak veya hiçbir şey yapmayıp elindekileri tüketmek, bir süreliğine faizlerden faydalanmak ya da kaçıp gitmek dışında alternatif sayılamıyor.
Hiç kuşkum yok ki, bugünkü İSGSY fiyatları ev sattıran fiyatlardır, ekonomik bir felaket olur da buradan para kazanmasan bile evini sattığına pişman olmazsın ( başını sokacağın bir evin daha varsa).
Piyasadaki görünüm şu, parası olanlar harcamıyor, ciddi bir nüfus ne yapacağını bilmiyor, parası olmayan zaten bir şey yapamıyor.
Ben ev sattıran fiyatlar diyorum, birileri de fark etmiş 3-5 kuruş yatırım yapmış, tuhafıma gitmiyor.