Merakım günlük değil dostum 4 yıllık bir merak benimkisi ...
O halde neden 4 yıldır hissemiz düşmektedir . endex göre bakınca olgunlaşan firmaların meyvesini iş grubu fena halde yemiş görünüyor . ISGSY vs endex grafiğini paylaştım Tüm ISGSY Yatırımcıları göreceli olarak 80% kayba uğramışlardır . MAdem olgunlaştı ürünler neden haberi senden alıyoruz . ISYAT ve ISGSY Yönetimi neden paylaşımda bulunmuyorlar ? IS grubu zararda değil onlar karlarını ceplerine koydular zaten . Aras Satışından Gelen 50 MİLYON doları 1.82 TL Kur ile Bankaya verdiler . Üstelik herkes krizin kapıda olduğunu biliyor idi . PAra lazım olunca ISBAnkasına verdiğimiz dolarları faizi ile geri alacağız .
50 Milyon dolar dan elde edilen kar bu gün itibarı ile 3.82 - 1.82 dolar başına 2 TL x 50 Milyon = 100 M TL IS Grubuna ödeme yaptık zaten . Her şeyden haberleri var ama simitçinin bile bildiği dolar krizinden haberleri mi yok .
Yok dostum o kadar iyi niyetli olmaya gerek yok .
100 Milyon az para değil o gün basit bir cümle kurdular iktisat ile açıklayamayacağımız şekilde ,
ISGSY Biz dolara yatırım yapmıyoruz dediler , dolar ile sattılar kazandıklarımızı Dolara yatırım yapan ISBANK a verdiler .

Originally Posted by
noreply
Forumdaki bir yatırımcı ifade etmişti, İş Girişim yöneticileri yatırım yaptıkları şirketin fiyatının ne olduğunu her gün nasıl merak etmiyorsa hissenin yatırımcılarının da günlük fiyat hareketlerini gözardı etmesini önermişti.
Şirketleri tanıdıkça belki de daha uzun dönem satılmasalar daha iyi dediğim anlar oluyor.
Örneğn Radore'nin olgunlaştığından bahsetmiştik, Radore aynı zamanda e-ticaret alanında önemli bir konumda yer alıyor ve trafiği izleyebilecek konumda, ekosistemde önemli bir yeri var.
Eğer girişim sermayesi işindeyseniz ekosisteme çok önem verirsiniz.
Evet kimsenin sermayesi sınırsız değil, fiyatlar ucuz kalmaya devam ederse, düşük fiyattan satış yapmak zorunda kalmak can sıkıcı. Diğer taraftan şirketler değer yaratma açısından ciddi potansiyele sahipler, ne var ki bu değer filanca hissedeki al/sat veya sat/al ile edineceğiniz kazanımlarla, borsadaki haber etkisiyle yarışamaz.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri