Sayfa 240/969 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,364
    Küçükyalı HiLL town da idim bu gün . Orada da sportive mağazası açılmış ve bayağı büyük . Ciddiye alınması gerek , AVM ve Mağazalar dolu . KAdıköyde bu AVM çok iş yapar , çünkü diğerlerine göre oldukça iyi tasarımı var . Muhteşem otoparkı da cabası . Sportive in bu mağazayı açtığından bile haberiniz yok değil mi ? mağaza yaklaşık 800 m2 filan . HAber gene yok tabi ki ...
    Neyse zaten bunlara alıştık . Ben kendimce bir karar aldım artık bilgi gelse de Taraflı ve çarpık olduğunu ve ard niyetli bilgi olduğunu yazarım , kimse bana IS grubunun yönetim şekli KETUM demesin ben olaya artık olumsuz olarak bakıyorum .
    Is grubu KY DÜŞMANIDIR . İştirak Firmaları hakkında yatırımcısına haber vermeyerek KY zarara uğratılıyor .
    NEden Sportive mağazası açtığını duyurmuyor bilmem gerek .
    Türkiye de demek ki firmaların Yatırımcısını bilgilendirme zorunluğu yokmuş .
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

2.  Alıntı Originally Posted by ORİYEN73 Yazıyı Oku
    Ortopro
    Sağlık sektöründeki ilk yatırımımız olan Ortopro, ortopedik cerrahiye yönelik hekim ve hasta ihtiyaçlarını klinik etkinliği ve katma değeri kanıtlanmış, yenilikçi ve ekonomik çözümlerle karşılıyor. İzmir’deki fabrikasında Ortopro markası altında ürettiği ortopedik cerrahi sektörüne yönelik tıbbi cihazlar ile yurtiçinde oluşan talebi karşılarken Covision markası ile ihracat pazarlarında faaliyet gösteriyor.

Ortopedi ve travmatoloji ürünlerinde yerli üretici
    Yatırım Yılı: 2007
    Yatırım Tutarı: 18.160.703 ABD$
    Pay Oranı: %90,63

Bana göre en değerli yatırımı piyasa çok ilginç bedavaya iişlem görüyor bence,,,piyasa değerinin üstüne satılır bu şirket...
    Ortopro ile ilgili edindiğim bilgiler şöyle; şirket 2015 öncesinden gelen batıkları kapatmış. Şu anda %50 ye yakın olan ihracat payı yeni ülkeler ilave edilerek artırılmaya çalışılıyor.

Dışsatımın en büyük avantajı 2-3 aylık bir süreçte alacakların tahsil edilmesidir. Yerelde vadeler uzun ve arada geçen dönem finanse edilmek zorunda. Şirket FAVÖK rakamları lira cinsinden yıldan yıla büyüyor, dolar cinsinden ya yerinde sayıyor ya da büyük olasılıkla geri gidiyor. Özellikle yabancı firmaların uzun vadede dolar cinsinden sermaye kaybına dayanamayacakları öngörülüyor.
    Medikal sektör bugünkü görünümde cazip sayılmıyor.

Devlet 6 yıldır protez fiyatlarını sabit tutuyormuş, buna rağmen imalat sektöründe olduğu için brüt karlılığı var.
    Yurtdışında protez fiyatları bize göre daha yüksek ama o pazarlara ancak ciddi iskontolarla girilebiliyor.

Sonuçta kısa vadesi çok cazip görünmeyen , uzun vadede gelişmelere bağlı olarak değerlenebilecek bir şirket görünümündedir.
    Ocak sonunda yatırımın değeri güncellenecek, geçen yılki rakama göre gerileme olmayacağını düşünüyorum.
    Kaldı ki en çekindiğim firmalar arasında yer alıyordu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Ortopro ile ilgili edindiğim bilgiler şöyle; şirket 2015 öncesinden gelen batıkları kapatmış. Şu anda %50 ye yakın olan ihracat payı yeni ülkeler ilave edilerek artırılmaya çalışılıyor.

Dışsatımın en büyük avantajı 2-3 aylık bir süreçte alacakların tahsil edilmesidir. Yerelde vadeler uzun ve arada geçen dönem finanse edilmek zorunda. Şirket FAVÖK rakamları lira cinsinden yıldan yıla büyüyor, dolar cinsinden ya yerinde sayıyor ya da büyük olasılıkla geri gidiyor. Özellikle yabancı firmaların uzun vadede dolar cinsinden sermaye kaybına dayanamayacakları öngörülüyor.
    Medikal sektör bugünkü görünümde cazip sayılmıyor.

Devlet 6 yıldır protez fiyatlarını sabit tutuyormuş, buna rağmen imalat sektöründe olduğu için brüt karlılığı var.
    Yurtdışında protez fiyatları bize göre daha yüksek ama o pazarlara ancak ciddi iskontolarla girilebiliyor.

Sonuçta kısa vadesi çok cazip görünmeyen , uzun vadede gelişmelere bağlı olarak değerlenebilecek bir şirket görünümündedir.
    Ocak sonunda yatırımın değeri güncellenecek, geçen yılki rakama göre gerileme olmayacağını düşünüyorum.
    Kaldı ki en çekindiğim firmalar arasında yer alıyordu.
    Tesekkuler sn. noreply,
    Hayirlisi herkes icin.
    2018 yili ISGSY'nin yili olabilir sn. manip izin verirse tabii..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4. Numnum, terra kitchen, kronotrop, mikla ve enzo ile ilgili müşteri yorumlarının tamamını okudum forsquareden. Terra kitchen hariç neredeyse olumsuz yorum yok. Tek sorun olabilecek kısım istanbul yiyecek içecek grubuna yapılmış olan 17.839.025 ABD$. Sportive ve ortoprodan sonra en çok para yatırdığımız iştirak. 2016 yılının sıkıntılı geçtiğini, 2017 yılında işlerin fena gitmediğini söylemişti Mehmet gürs. Şu an sportive ve ortopronun arkasında 2. planda gözüküyor ama şahsen elden çıkarılmaya en müsait iştirak olabilir. Bunun dışında son 2 gündeki hareketi nasıl yorumlamak lazım, tüm yıl süründürdük bari yılı 1.70-1.80 bandında bitirelim 2018 de süründürmeye devam ederiz şeklinde mi değerlendirmeliyiz

5. 2018 yılı inşallah çok iyi olacak hepsi birbirinden kaliteli şirketlerimiz mevcut şu almış bu satmış takas hiç önemli değil 4-5 sene önceki düşmeye başladığı dolar cinsinden seviyesine geldikten sonra bunları konuşacağız buda 5-6 aralığıdır

6. Firmalar atak halinde, görebildiğim kadarıyla riskler üzerinde çok duruluyor. Sportive ve Numnum in hemen satılacağını zannetmem, ikisi de stratejik hamlelerin henüz başındalar. Radore olgunlaşmış olabilir, 10 bin sunucu kapasite kullanımında % 50 sınırı geçtiler veya geçmek üzereler. Oyun şirketlerine yatırım yapan yatırımcılar buradaki fırsatı da değerlendirmek isteyebilirler. Belki bir süre daha beklenirse üstüne de koyabilir. Yönetim en iyi zamanlamaya özen gösterir düşüncesindeyim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,364
    ISGSY nin sahipleri , Bilançolarını güzelleştirmek için ISGSY nin fiyatını 31 Aralık 2017 ye kadar yukarı çekecekler . Sonrası geçtiğimiz 4 sene gibi olursa şaşırmam . Hala haberleri KY den alıyoruz ISGSY yönetimi ve ISYAT dan haber yok . BEn işlerin iyi ve yolunda olduğuna inanıyorum ama sessizlik aşağı yönlü hareketlerin devamı anlamına geliyor .
    Son düzenleme : Baygeorge; 24-12-2017 saat: 18:15.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,364
    Ocak ve Şubat aylarında satılacak şirket varmış gibi yazıyorsunuz , böyle bir durum mevcut değil . Millete gel gel yapmaya hiç gerek yok mal belli ve ortada adı bile sarı kız yani malımız öküz . Yönü de belli aşağı yapacaktır yıl başından sonra ...
    ISYAT ın paraya ihtiyacı olunca HABER ler artacaktır .

Sayfa 240/969 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •