Bu arada 950 TL temettü vereceğim desin, dağıtıma kadar kağıdın fiyatı 1900 TL olur, sizde kağıdı dağıtımdan 1-2 gün önce 1700 TL den satarsınız
Printable View
temettü vermesindeki bir diğer sebepte bu aslında temettü verecek diye bir momentum yakalıyor kağıt yuakrı gidiyor sonrasında verdiği temettü kadar fiyat düşüyor ama fiyat kısa sürede toparlaıyor eski seviyye yaklaşıyor kağıt... ama artık daha pahalı bir kağıt var zira şirketten nakit çıkışı oldu.
temettüye vereceği parayla borcunu azaltırsa değerlemesi otomatik yükselir bu da fiyata yansır, yani fiyat gider, bana görede tek gerçek budur fiyatın gitmesi
Şirketin borçluluğunun azalmasının iyi bir şey olduğunu nereden çıkarıyorsunuz peki ?
Kuvvetle muhtemel borç biterse başka yatırım yapar. Borçluluk işlerine geliyor benim mantığıma göre.
Konu finansman maliyeti ise, bunun birde eksi tarafı var. Doğru mu? Ben bunu gider gösteriyorum zaten. Yani yüzde 50 ile kredi aldım bana maliyeti yüzde diye bakamazsınız. En düz mantıkla konuşuyorum. Yani borçlanmak böyle şirketlerin vazgeçmeyeceği bir durum.
2020-2023 arası borsada yaşanan ilüzyon.
artık o genel artışlar olmayacak.
hisse bazlı tek tük ayrışmalar dışında borsada para kazanılmayacak bir döneme girdik.
o 3 senenin tersi bir nevi.
ona göre ayarlayın pozisyonlarınızı.