Yok bende listede de çýkmýyor , ama garantide çýkýyormuþ, bir iki güne düzelir diye umuyorum.
Printable View
Ýþ bank üzerinden NNF fonu görünüyor ve alým emri girebildim.
Min alýþ 1 adet yapmalarý çok iyi olmuþ.
Saygýlar.
Evet , bir iki ay izlemekte yarar var. Serbest fonlarý yöneten ekip mi yönetiyor, ayný baþarýyý gösterecek mi bakmak gerek.
Sonuçta tefaþa açýk fonlar üzerinde baský oluyor. Bir gün eksi yazdýðýnda yatýrýmcýdan mailin, telefonun bini bir para oluyor dediklerine göre, huzur vermiyorlar pek ( baþka hisse fonlarda da).
Rahatça türevleyebilir, aktif deðiþim yaparlarsa, iyi olacaktýr . Bir elin parmaðýný geçmeyen aktif ve iyi yönetilen hisse fonlara bir tane daha eklenir, alternatifler oluþur umarým.
Ama her halukarda izlemek lazým epey bir süre , osmanlýnýn opi ve oph 'de iyi baþladý, umutlandýrdý, ancak þimdi her listede en sondalar.
NNF’de aylýk portföy daðýlým raporu Eylül ayýnda açýklanacak sanýrým. Umarým bazý portföy yönetim þirketleri gibi hisse daðýlýmlarýný açýklamamayý tercih etmiyorlardýr.
Ben þahsen tersini umuyor ve istiyorum. Portföyün çok detaylý açýklanmasý, piyasa oyuncularýnýn o hissede hareket kabiliyetini artýrmasýna, sentetik fiyatlamalara neden oluyor.
Hani meþhur sözdeki gibi, ''insanlar karþýlaþtýðýn fýrtýnalarla deðil, gemiyi limana getirip getirmediðinle ilgilenir.''
Ne taþýdý, ne aldý, ne sattý kýsmý çok az baktýðým taraf, sadece sonuca , getiriye, limana getirmiþ mi ona bakýyorum.
Bir de pratikte, atýyorum, yedi cihanýn duydugu fonlarýn taþýdýðý hisseleri, manipüle etmek kolaylaþýyor, fonun portföyünü fona girmeden aynen uygulayanlar taþýnan hisselerde yük yaratýyor vs.
Ben tam tersini umarak ''çok detaylý açýklamaz, mevzuatýn izin verdiði en az bilgide kalýr'' isteðindeyim.
Ama tabii herkesin, her yatýrýmcýnýn bakýþýna saygým sonsuz.
KAP'a kardeþ gelmiþ: https://www.vap.org.tr/Sayfalar/home.aspx
Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk