Yine söylüyorum grafiği sasa'nın grafiğine çok benziyor. Beklentim 3.16'yı yakın zamanda kırmasıdır.
Printable View
Yine söylüyorum grafiği sasa'nın grafiğine çok benziyor. Beklentim 3.16'yı yakın zamanda kırmasıdır.
http://m.borsagundem.com/foto-haber/yukselisi/1198618/3
VERGİ İNDİRİMLERİ
Endeksin yükselişinde etkili olan unsurlardan birinin de güçlü gelen 2017 yılı ilk çeyrek bilançoları olduğu ifade ediyor. Birçok sektörü ve şirketi ilgilendiren vergi indirimleri, teşvik ve destekler de bilançoları destekleyen önemli bir etken olarak dikkat çekiyor. Bunların başında ise şubat ayı başında Bakanlar Kurulu'nun kararıyla beyaz eşya, mobilya ve konutta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) indirimleri geliyor.
Hatırlanacağı üzere, 30 Nisan'a kadar beyaz eşya ile bazı küçük ev aletlerinden alınan yüzde 6,7'lik ÖTV sıfıra çekilirken, mobilyada KDV yüzde
18'den yüzde 8'e düşürülmüştü. Nisan başında bu indirimler 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Konutta ise binde 9,48 olarak uygulanan gayrimenkul satış vaadi ve ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ait damga vergisi oranı sıfırlanmıştı. KDV oranı, rayiç değeri bin TL'ye kadar olan arsalar için yüzde 1, 2 bin TL'ye kadar olan arsalar için yüzde 8, 2 bin TL ve üzeri olan arsalar için yüzde 18 olmuştu. 150 metrekareden büyük konutların KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indiren düzenlemede son tarih de Mart 2017'den Eylül 2017'ye uzatılmıştı.
15 HİSSE ÖNE ÇIKIYOR
Biz de vergi indirimlerinin ilk çeyrekte ilgili sektör ve şirketlere etkilerini inceledik ve söz konusu hisselerdeki son duruma baktık. İndirimin açıklanmasından bu yana bu sektörlerdeki 15 hisse BİST-100'ün üzerinde performans gösterdi. Bu 15 hisse, yüzde 15'in altına düşmeyen yüksek getirileriyle de dikkat çekiyor.
Milletin Yatasi satip dogtas alacağı yonunde hesaplar yapılmışti burda. Gecen zaman gösterdiki yanlis hesap bagdattan döner. Eger bu soyleme iananip yatas satan olduysa vebali hesap yapanlarin boynuna..
Ayrica yatas icin zarar bekleyenler de vardi. Ama en iyi cevabı yatas verdi.
bizde seni beklioduk o gun yatas satip kelebek alanla yuzde 15i cebine koydu sen rahat ol
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayirdir 2.60dan 3.08 e gittiginden beri ortalarda yoktun yenimi aklina geldi yazmak kront sasa vs. Nasil gittiyse bu hissede ayni sekilde gidecek o gun geldiginde bu yaziyi kopyalayip yedircem sana
Sen neye benzetiyorsun kingsailor ?
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benzetenlere muhalefet olmak zorundamisin?
Hissen varsa yada mantıkli bir öngörün varsa yaz ama ortamı germeye ne gerek var.
Velev ki biz Bilmiyoruz malız biliyorsan sen anlat bilmiyorsan sende aynı trendeyiz.
selamlar,
hissede beklentim devam ediyor. 5-12 iş günü 2,85-3,05 aralığında hareket beklemekteyim. Ardından 4,5x civarlarına kadar hızlı yükselen bir trend beklentim var olup belirttiğim yerde dinlenmesi uygun olacaktır. Kesinlikle kendi saçmalıklarım olup yatırım tavsiyesi içermez.
Dünya markası olma yolunda ilerleyen @Dogtas Avrupa tv lerinde. Gururluyuz.
https://twitter.com/davutdogan/statu...37916258471936
3,01 iyi direnç...
şimdi 3,03 üzerine bir deneme yapar mı izleyelim?
2,95-3,03... 8 kademe iyi makas, iyi marj...
Tipik harekeleri.Eskinin Kartal pendik hattı minübüsleri gibi..:):)
Surekli boyle hareketler yapip hic ummadik anda basacak yukari ayni seyi 2.50 lerde de yapmisti
Kapanış 2.95/96 bugün için dik durmasını bildi diyebiliriz.Ytd.
3'ün üzerini şimdilik istemiyorlar...bugün 3 kademesinde 320 bin lot işlem olmuş...
Arkadaslar esas sozlesmede ne gibi degisiklik yapmislar ? biraz inceledim ama eskisini bulamadigim icin karsilastirma yapamadim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8f4f8fa3a7.jpg
SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
beyler flama hazır yelkenleri yakında gölden okyanusa doğru açacağız hazır olun
https://invst.ly/40t12
Dün itibarı ile tekrar aranıza katıldım..Grafiği çok hoşuma gitmişti. Sn BURSA16 paaylaşmış, ben de katkıda bulunayım dedim. Bugün veya yarın ya bu flamanın üstüne zıplayacak ya da flama çöp olup başka bir trend oluşumu bekleyeceğiz. Ben umutluyum.
aynen sn fatihrustu grafiği çok güzel hale geldi. yukarı yönü çok baskın duruyor. ama napar izlicez bakalım yoksa teknik olarak süper
Endeks de bu arada 100 bin olacak..
spek cacık yapmayı bitiremedi sanırım..!!!:):)
Var bi sıkıntısı.... böyle bir günde 2,87 ler hiçççç yakışmaz...
Euro kuru an itibariyle 3.9569 herşey yolunda şirket karı kambiyo zararına gitmeyecek bu sefer. Temmuz sonu kur 3.90 ve altına gelirse bu hisse tarih yazar.
Sn Sekiz haziran sonu kur dediğiniz gibi 3,90 ve altına gelirse karlı ve çok şık bir bilanço bizi beklemektedir.
3 aylıkta Finans gideri öncesi Karı, 20 milyon küsür bildiğiniz gibi. Şimdi gelecek dönem faaliyet karının artışı ve finans giderinin düşmesi ile dediğiniz gibi tarih yazacağız.
Sevgiler..
Bugün sanki daha az bir hacim var şuana kadar. Ya bugün öğleden sonra ,ya da yarın hacimli bir kırılma izleyebiliriz diye düşünüyorum.
*Geçen seneki 6 aylıktaki toplam ciro rakamımız olan 195.633.888 TL nin bu sene minimum 260.000 TL seviyelerine yükselmesini öngörüyorum. Faliyet karımız bu durumda minimum kabaca (reklam vb. giderlerin artması bu durumda mümkün.) 50.000 TL olur.
Finans giderleri kısmında Euro kur rakamamız 3,95 seviyelerinde olur ise toplam 27.000.000 Finansman giderimiz oluşur. Buda 2. çeyrek en az 23.000.000,00 Kar yazmamız demek.
Tabi ki bunlar senaryo. Olabilir olmayadabilir. Daha iyide olabilir daha kötüde olabilir.
Bugün oynaş günümüydü....Eyyy ..,,..,..spek....
Kendi işlemlerine benziyor ama alan satana bakmak lazım...
Endeksin sağlam düzeltmesi de gelecek yakında!!!!
Euro kuru istediğimiz gibi gelsin kağıdın ederini sonra düşünürüz.
https://invst.ly/40wnh
Saaatlik trend desteğine illa ki değdirdi spek beyefendi..
flama yı ters mi yapacak bu napacak. naptigini kendide bilmiyor