https://i.imgyukle.com/2019/10/30/Eq4g8q.jpg
Printable View
Karel en son 8,76 dan giriş yapmıştım ilk girdiğimde de bilançonun gelmesine 30 gün vardı...kalan sürede karelin %30-50 aralığından kazandırma potansiyeli olacak demiştim..şu ana kadar 11,75 fiyatına göre çıkış %34 ü bulmuş...henüz bilanço da gelmiş değildir...tahmin ettiğim iyi bilanço gelirse üzerine bir %20-30 luk bir çıkış daha ekleyebilir...böylece bir ay içindeki çıkış miktarı %50-60 ları bulabilir...
karel aselsanvari şekilde büyüyor...çıkış potansiyeli çok var....bu şekilde büyümeye devam ederse onu bir iki yıl içinde 30 lu fiyatlarda görürsem şaşırmayacağım...merak edenler o hissenin topiğindeki yorumlarımı okuyabilirler....karelde ilk iki çeyrek bilançoyu doğru tahmin etmiştim...inşALLAH kalan iki bilançoyu da doğru tahmin edeceğim...
zaman zaman kafa dağıtmak için buraya geliyorum ama ne yazık ki burası terk edilmiş gibi...obbolov da bana takılmayınca bende ona cevap vermeyince burası iyicene tenhalaştı...zaten oralet osman mekanı çoktan terk etmiş...arada sırada bir iki arkadaş bir şeyler atıyorlar...ama bunlar da çok yetersiz..
aslında 666 dostum ile de atışsaydık bayağı malzeme vardı elimde....:kahkah: özelikle de şaban ile ilgili videolar çoktu...neyse dostlar ben hepinize hisselerinizde başarılar diliyorum...
Milletin keyfi kalmadi, hisseler batirdi, o yuzdendir Keko.
şu aralar karel ile birlikte yakından takip ettiğim banvit ,bağfas,hektaş,klimasan hisseleri var...çok yakından takip ettiğim ama şu anda bedelli sürecinde olan başka bir hisseyi de takip ediyorum...onun ile ilgili araştırmalarımı da tamamladıktan sonra vede bedelli süreci de biterse almayı düşünüyorum..tabi araştırmalarım da o hissenin iyi bir hisse olduğunu teyit ederse ??? potansiyeli yüksek hisseleri seviyorum...bakalım nasibimizde neler olacak ??
iki yıl önce devayı da almıştım..deva o vakit yeni kanser ilaçları piyasaya giriyordu...geçmiş topik sayfalarında yorumlarım var..o sıralarda ilaç sektörü ile ilgil eczacıbaşı ilaçı da incelemiştim...o vakitler henüz yeni yeni bilançoları iyileşmeye başlıyordu...daha o vakitte bile düşen endekse iyi direniyordu..o sıralarda endeks sert düşmeye başlamış idi bende az bir zarar ile o hisseden çıkmıştım... .o gün bu gündür o hisseyi takibimden çıkarmıştım...şu anda ne alemdedir bilmiyorum...
tabi teknoloji şirketleri ile sanayi şirketlerinin hareket tarzı aynı değildir....teknoloji şirketleri büyümeye daha yatkın oldukları için hareketleri de agresif oluyor...hızı seven biri olduğum için de hantal hisselerde çabuk sıkılıyorum...
dediğim gibi karel beklediğim bilançoları yollarsa ?? daha gidecek çok yolu olacak...karelde asıl beklenti son çeyrektedir...çünkü son çeyrek karelin ciro ve kar deposudur....üçüncü çeyrek çok iyi gelirse dördüncü çeyreğin beklentisi çok agresif alınır..o vakit de önümüzdeki 3 ay boyunca adrenalini yüksek seansları görebiliriz..
Evet zirvedeki kagida para soktu Keko. Zirve yapan daha da yapar ama o zirvelerini yikilma ihtimali de vardir. Iyi d.t varmis.
dostum teknikçiler bir hisseyi zirvelerinden alamaz geçmişte kendim de bir teknikçi olarak bir hisseyi kesinlikle zirvelerine yakın bir yerden almazdım...ama temelciler gidecek yolu gördükleri için gerekirse tavandan da almaktan çekinmezler...malum kareli en son aldığımda zirvesi 9,41 idi ve ben aldığımda da fiyatı 8,76 idi...yani bir çeşit zirvesinden alıyordum..
aldığım günde de bilançosuna güvenmeseydim bir hisseyi zirvelerine yakın almazdım dedim...şu anda ben aldığımdan beridir yaklaşık 25 günlük bir süre geçmiştir bu süre zarfında hisse %34 çıkmıştır...
bilançosu iyi gelirse ?? bu çıkışa biraz daha eklemeler yapacaktır ardından da dördüncü çeyrek beklentilerini satın almaya başlayacaktır...karelden yıl sonunda 150 milyon civarı kar bekliyorum..
alcatel ve netaş gibi hisseler ise henüz zarardan kara geçmiş değiller..o iki hissede özlenen karlar hazır karelde mevcut...o yüzden de piyasa gereğini yapacaktır..
o gap yüzünden zaten hisseden çıkmıştım..ama görüyorsunuz ki savaş bile çıktı karel o gapı kapatmadı...bu güzel bilançoları da yollamaya devam ederse kapatması da mümkün değil...zaten kapatmayınca ben de iki ay sonra tekrardan daha yukarıdan almak zorunda kaldım..
deva ise üç kat çıkmış ise üzülürüm..çünkü zamanında topiklerinde çok emek vermiştim...yazarken yine heyecanlı heyecanlı şeyler yazıyordum...aslında bilançoları olgunlaştığında girmek gerekiyordu...çok erken girmişim demek...ama o hissede ışık görmüştüm...
artık nasip diyelim..
aynen öyle..zaten hep geleceğe bakmak lazım..şükürler olsun ki kazanıyoruz..tabi daha büyük kazançlardan da oluyoruz bazen..mesela bağfasta 3-5 ay önce 20 bin lotum vardı..aynı şekilde de karelde 19 bin lotum vardı...şimdi ise kareldeki lot adetim sadece 13,394 adet...
borsada fırsatlar bitmez...yeni hisseleri sürekli araştırmak lazım...tabi önce elindekinden maxsimum fayda sağladıktan sonra..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=102&page=173
deva topiğine bir bakayım dedim..eski yazılarım nisan 2018 tarihinde görünüyor...o vakitler yazmaya başlamışım...:kahkah:
ilginçtir ki devada 2018 yılı sonu için 140 milyon kar beklemişim nisan ayında...yıl sonunda gelen kar miktarı tam olarak 136 milyon olmuş....yani 4 milyonluk bir miktarı şaşırmışız....:kahkah: güzel anılar...hisseden ayrıldıktan sonra devayı tamamen izlemeden çıkarmıştım o yüzden de tahminim tuttu mu tutmadı mı hiç bakmamıştım....
aşağı yukarı tutturmuşuz...:)
Keko sen hata yapiyorsun, yuklu girip yuklu cikiyorsun.
Bu isi yapacaksan en az 2 kagit, 1 de yedek olmasi lazim. Ayrica beklemek yerine portofoyunun bir kismi ile trade yapman lazim pozisyon tasidigin hissede. Gunun birinde sikintili doneme yakalanirsin, elini kolunu baglar tek kagit.
aslında doğru söylüyorsun ama ben bir türlü o şekilde yapamıyorum...kendimi ikiye üçe bölünmüş hissediyorum..tradeyi ise hiç beceremiyorum...karelde elimde kalan miktardan zaten bu açık seçik anlaşılıyor...başarılı bir traderin elinde benim hisselerim olsaydı herhalde kazandığımın bir o kadarını da tradeden kazanacaktı...
çat pat idare ediyoruz dostlar...yapacak bir şey yok..önümüzdeki maçlara bakmamız lazım...
Yazdigimiz hakkinda da biraz dusun.
Bak sen hayiflaniyorsun ya sattim uctu diye Deva'da, Eregli'de onda bunda.
Poziyon tasiyip trade yapmis olsan boyle terse dusmezsin. En azindan benim tarzim oyle. Ucup kacma derdi olmuyor, onun psikolojik stresi olmuyor.
Trade olayi zor birsey degil. Elindekinin %30'unu bu ise ayiriyorsun. Nasilsa hisseye inanmissin kalicisin. O kismi ile de islem yapip dalgalanmalardan faydalaniyorsun.
Vallahi ben cok sey denedim. Bana en uygun olani bu.
bazı arkadaşlar gerçekten de çok güzel yapıyorlar bu trade işlerini...açıkçası ben hiç başarılı değilim bu konularda...sattığımda da tümünü satıyorum alırken de yine tümü ile alıyorum...bazı arkadaşlar trade ile maliyetimi şurdan şuraya düşürdüm dediklerinde gerçekten de hayran kalıyorum...:kahkah:
O kagit bir bu kadar daha gidebilir. Zirvesine cok yakin. Bu seviyelerden ky almaz artik. Boylece surdukce surerler yukari.
Karelde bende trade ediyorum zaman zaman. Cok degisik ve volatil bir kagit. Bazen cok iyi kazandiriyor bazense sinirini bozuyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu da acayip komikti. NSH de guzel seyler buluyor aslinda.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...01#post3718001
Neyse borsa biraz duzelsin, keyifler yerine gelsin... sonra bakariz.
dostum dediğin gibi hele bir moraller yerine gelsin o vakit bol bol mizah yaparız...vakti geldiğinde artık şaban ile ilgili videoları da yapmama müsade edersin herhalde...şimdi buna cesaret edemiyorum çünkü moralin bozuk...:kahkah:
obbolov ile de sonra daha yakından ilgilenirim...ama bu topiğin yarısından çoğunu benim ile obbolovun atışması kaplamış..onun ile ilgili çok da malzeme kalmadı elimde...:kahkah:
öyle bir nick seçtim ki kimse kolay kolay o nici taşıyamayacak..o yüzden de benzersiz olacak..işte o yüzden borsada keko dedin mi sadece ben çıkarım...googlede kekonun hisse yorumları falan aratırsan herhalde çok yorum karşına çıkacaktır...onun dışında keko çok da meşhur bir isim değildir...kürtçede kardeş,arkadaş anlamına geliyor...tabi bir çok kişi bu ismi saf ,keriz ve cahil anlamında kullanıyor...
benim için çok da problem değil..böyle bir ismi taşımak herkesin harcı değildi işte onu da ben yaptım...
aslında keko nici ile insanlara önyargı ile bakanlar benden bilgi ve tecrübe konusunda hiç bir fayda sağlamamasını istedim...ama alçak gönüllü olanlar ,insanlara değer verenlerin ise benden yarar görmesini istedim...
o yüzden de topiklere ilk yazdığımda nicime bakıp hemen küçümseyenler kendilerini belli ediyorlar ve bir çoğu da beni banlıyorlar..sonra da kazançtan oluyorlar...
bi de BİTCOIN SAFİYE miz çıktı. bunu TOSUNCUK ile çiftleştireceksin. valla mına komadıkları memleket kalmaz. bu ve bunun gibilerle memlekette ne kadar mal var ise ortaya çıkıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...cikti-5432102/
Evet, meşhur Sülün Osman varmış. Kuyumcular kapandıktan sonra sahte 2 bilezik alıp kuyumcunun yanındaki dükkana gider ve eşinin hasta olduğunu doktor parası için acilen bilezikleri bozdurması gerektiğini söyler ve yarı fiyatına bozdururmuş esnafa.
Gün gelip yakalandığında hakime senin dediğini söylemiş Sülün Osman; Hakim bey ben tek bir dürüst, namuslu insanı bile dolandırmadım. Acilen paraya ihtiyacı olan bir insanın bileziklerini fırsattan istifade yarı fiyatına almaya çalışan çakalları dolandırdım ki zaten onlar dolandırılmayı hak ediyordu"
Aynen o yazdigin, Sulun Osman bir efsanedir.
Jet Fadil da ayni inegi 3 kere sagmayi basarmakla unludur.