Balon [emoji324] olan müteahhit sayisi.500000 cik kadar.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...in-550-1716733
Balon [emoji324] olan müteahhit sayisi.500000 cik kadar.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarl...in-550-1716733
almanya sosyal bir devlettir vatandaşını sokakta bırakmaz devlete ait on binlerce sosyal konut vardır,alman vatandaşı bizdeki gibi gelecek kaygısı duymaz en kötü ihtimalle aldığı 2000 euroluk emekli maaşı ile türkiyeye yerleşir krallar gibi yaşar bu yüzden yatırım amaçlı emekli maaşına katkısı olsun diye ilave konut edinmez,bizde sosyal devlet olmadığı için müteahit vatandaşla başbaşa bırakılır sosyal devlet olmadığı için müteahit sayısı artar
hangisinde DÜNYA şampiyonuyuz.
aşağıdaki Linkteki habere ne diyorsun
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...iyonu-6605241/
izmir manhattan oldu da bizim mi haberimiz yok
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...449491478?s=19
IMF ten para gelecek
Bir esnaf lokantasında hemen her cumartesi günü yediğim ;
Kelle paça çorba, az kavurma, az pilav üçlüsüne 3 ay önce 36 TL verirken bu cumartesi 47 TL ödedim.
3 ayda yaklaşık %30 zam gelmiş.
IMF'nin uluslararası likiditeyi düzenlemek amacıyla çıkardığı Özel Çekme Hakları (SDR); bir ülke merkez bankasının, başka bir ülke merkez bankasından, o ülkenin ulusal parasını çekmesine olanak veren bir haktır. Para değildir, para yerine geçmez ama para çekmeye hak verir. Türkiye'nin döviz ihtiyacı olduğunu düşünelim, bu durumda TCMB, elindeki SDR'leri başka bir Merkez Bankasına devreder ve karşılığında döviz alır. IMF üyesi başka Merkez Bankası , SDR'leri kabul edip karşılığında döviz vermekle yükümlüdür. Bu işlem süreli bir işlemdir yani süre sonunda TCMB aldığı dövizi diğer merkez bankasına iade eder,diğer Merkez Bankası de aldığı SDR'yi TCMB'ye iade eder.
Kaynak: Deniz43 (Vobelit topiği)
İnşaat malzemelerinin tamamında anormal artışlar oldu, çimento fiyatı neredeyse 4 katına çıktı. Demir çelikte olanları biliyorsunuz.
İstanbul'da 3+1 daire kiraları orta ve orta üst semtlerde 4500 TL den başlıyor deniyor (tabi bağcılar vb düşük semtlerde 3000 ve üzerine bulunabiliyormuş halen)
Bence kullanım yerlerinden biri bu dediğiniz olur mutlaka ancak ben yine de büyük oranda dövizin baskılanması için kullanılacağını düşünüyorum.
Bu SDR nin vadesi bitince kullanılan tutar geri ödenecektir .
Dudunun oteli palamut bükünde gunlugune 2000 tl olmus mavi otel daha ne olsun.
Yahu bu 2000oyro emekli maaşı hangi ülke veriyor .50 tane Almancı emekli akrabam var 1000eurdan fazla almıyor .artı yazınız kendi icindede çelişkili ..aldığı emekli maaşı ile tr ye yerleşip bir nevi krallar gibi yaşar diyorsunuz.demek ki aldığı emekli maaş o ülkeye göre az .şunu gözden kacirmayin alman kültürü ile yetişmiş biri çakmağını bile vermez gaz biter diye .e bu zihniyetle mal sahibide olur mulkte herşeyde..adam 15 bin eve giriyor yetmiyor diyor.yetmez tabi sigarası birası keyfi cartu curtu i phone dan aşağı telofon kullanmaz.ben etrafımda gençleri görüyorum ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
demokrasi ile yönetilen her ülkede kalkınma ve refah tabandan başlar.
dikta ile yönetilen her ülke de halk fakirleşir, şükredilmesi öğretilir.
yöneticileri ve taraftarları her geçen gün zenginleşir.
Almanya ile Türkiye'nin kıyaslanması hiç doğru değildir. Çünkü kulvarları farklıdır.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...sterdi-1862926
Hazine'nin dış borçlarının tamamı, iç borçlarının da yüzde 27'sinin döviz cinsinden alınmış borçlardan kaynaklandığına dikkat çekilen raporda, "Dolayısıyla Hazine faiz riskinin yanı sıra yüksek de bir kur riski üstlenmiş bulunuyor.
TL devalue oldu ancak devalue olmasın diye belli kritik kur noktalarının muhafaza edilmesi için rezervlerin eritildiğine şahit olduk. Kur serbest piyasa koşullarına bırakılmış olsaydı belki daha erken şimdiki fiyatlara ulaşabilirdi. Ayrıca MB nin rezervleri yerinde olur herhangi bir olası spekülatif kur atağına maruz kalınmazdı.
Hani şu bizden daha yüksek enflasyon olan Arjantin'in Buenos Aires sokaklarının hemen hepsini aylarca dolaştık eşimle ve onunla birlikte bir şey dikkatimizi çekmişti. Sokakların hiçbirinde emlakçı diye bir dükkan görememiştik. Hatta çok şaşırdık bizim ülkede her sokakta bakkal gibi bir de emlakçı bulunur ama Arjantin'de emlakçı bulmak neredeyse imkansız. Halkı bizim halk gibi beton sevdalısı değil. Hatta dünyada sokak sayısına oranladığında en çok kitapevi bulunan şehir Buenos Aires seçilmişti. Bizde ne kadar çok emlak dükkanı varsa onlarda da o kadar çok kitapevi var.
Siyasi görüşten tamamen bağımsız yazıyorum hatta şöyle söyleyeyim bizde muhalif kesim en az iktidara oy veren kadar beton sevdalısı. Hal böyle olunca sonuç: Balon olan ve balonun sürekli şişmeye devam edeceği bir beton sektörüyle yüz yüze kalmış bir ülke olduk ve olmaya da devam edeceğiz.
Kafalar böyle yapacak bir şey yok.
Barınma da sağlık ve eğitim gibi en temel İnsan hakkı olduğu için haberin son paragrafında İnsana değer veren ülkeler şöyle bir müdahalelerde bulunmuş:
"Rapora göre, hükümetler konut fiyatlarını baskılamak için daha müdahaleci bir duruş sergiliyor. Yeni Zelanda, Kanada, Çin, Güney Kore ve İrlanda, fiyat artışını frenlemek için 2021'in ilk yarısında bazı yasal düzenlemelere imza attı."
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...iyonu-6605241/
Hani derler ya sana ne milletten sen kendinden haber ver sen ne yapıyorsun? Bu beton cehaletini engellemek için senin eylemin ne peki?
Ben finansal özgürlüğümü 11 yıl önce kazanmış biri olarak beton sektörüne bir kuruş bile katkı yapmıyor ve gayrimenkul almıyorum. Bu duruşumu ölene dek sürdürmeyi düşünüyorum.
Kirada oturuyorum. Birikimlerimle bir sürü ev alabilirim ama almıyorum onun yerine yatırım yapıyorum. Ev sahipleri bana bayılıyor kiramı hep zamanında öderim ve enflasyon ile aynı oranda direk kuruşu kuruşuna zammı kendim yaparım. Hatta evin içini bile kendi cebimden dekore ederim. Misal şuan oturduğum evin laminat parkesini kendi cebimden ödedim. Benim gibi kiracıyı kim sevmez ki? Çıkmayayım diye ev sahibi bana türlü kibarlıklar yapıyor.
Onun dışında doğaya zarar vermemek için önce 2. arabamı sattım şuan diğer arabamı da satıyor ve bisiklete binmeye karar verdim. Motorlu araç alacaksam ancak Karavan alırım bu saatten sonra o da sınırlar açılınca dünyanın gezmediğim yerleri gezmek için
aktif bir iş yapıyormusunuz ? emeklimisiniz ?
Beyaz yakalı olarak ancak 2 yıl çalışabildim asi ve özgürlüğüme düşkün bir yapım var emir almayı sevmiyorum o yüzden yıllarca evimde viop(eski adıyla vob) ta teknik analizle al-sat yaparak şansım da yaver gittiği için finansal özgürlüğüme kavuştum.
Sonra pro-tradingi bıraktım uzunca süredir varlıklarımı finansal piyasalarda yönetiyorum. Yenilenebilir enerji fonlarından chip ve oyun sektörüne, altından dolara,ÖST den değişken fonlara ve hatta bitcoine bile yatırım yapıyorum. Ömür boyu biriktirdiğim temettü hisselerim de var. Olabildiğince sepet yapıyorum. genelde dip seviyelerde olduğunu gördüğüm sağlam enstrümanlarda portföyümü çoğaltarak aktif olarak varlık yönetimi yapıyorum artık.
Emeklilik sorunuza gelirsem hayır ne sgk ne bağkur hiçbir emeklilik gelirim yok. Kendi kendimi emekli ettim sayılır. Bir de çocuğum var bu arada
Piyasa ongorunuz nedir borsa faizler dolar?
Nereye gideceğini bilmiyorum ama nereye giderse nasıl davranacağını çok iyi biliyorum. "Sokratik yöntem" kullanıyorum Yani ben diğer yatırımcıların aksine bilmediğimi bilenlerdenim.
Ayrıca Türkiye gibi ülkede dolar kuru tahmini yapmak imkansızdır. Çünkü kurun kontrollü olarak devalüe olması ihtiyacı olduğundan ötürü yönetim suni krizler çıkarmak zorunda kalabilmektedir. O yüzden bir gece ansızın oluşabilecek devalüasyonlar için birikimlerin bir kısmı dövizde tutmak gerekebilir.
Borsada al sat için biraz şanslı olmak gerekiyor. Borsada kazanmanın sırrı sürekli temettü veren yönetimi sağlam güvenilir şirketleri bulup çocuğunuz için her ay azar azar yatırım yapmaktır. Borsa yatırım yeridir. Ama bizde malesef sadece betona yatırım yapılıyor.
Teknik olarak nasil bakiyorsunuz grafige?indikatorlemi,formasyonlami,trend lemi?