Bence kullanım yerlerinden biri bu dediğiniz olur mutlaka ancak ben yine de büyük oranda dövizin baskılanması için kullanılacağını düşünüyorum.
Bu SDR nin vadesi bitince kullanılan tutar geri ödenecektir .
Bence kullanım yerlerinden biri bu dediğiniz olur mutlaka ancak ben yine de büyük oranda dövizin baskılanması için kullanılacağını düşünüyorum.
Bu SDR nin vadesi bitince kullanılan tutar geri ödenecektir .
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
TL devalue oldu ancak devalue olmasın diye belli kritik kur noktalarının muhafaza edilmesi için rezervlerin eritildiğine şahit olduk. Kur serbest piyasa koşullarına bırakılmış olsaydı belki daha erken şimdiki fiyatlara ulaşabilirdi. Ayrıca MB nin rezervleri yerinde olur herhangi bir olası spekülatif kur atağına maruz kalınmazdı.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Piyasayı izlemediniz mi o dönemlerde? Mehmet Şimşek dönemi eski sistemde olan dönemdi. Başbakan vardı, her bakanlık %100 özgür olmasa da kendi içerisinde hareket edebiliyordu, MB kısmen bağımsızdı.
9 Temmuz 2018 den itibaren gelişmeleri değerlendirirseniz farklı gözlemleriniz olabilir.
Yer İmleri