gesan sanki ihalelerini hep yasağın bitmesine saklamış...:kahkah: gesan zincirlerinden kopuyor....:)
Printable View
gesan sanki ihalelerini hep yasağın bitmesine saklamış...:kahkah: gesan zincirlerinden kopuyor....:)
Tahtacı formasyon tamamlıyor.Kap ın biraz daha geç gelmesi gerekiyordu.:kahkah:
bir tavan gesanın tüm psikolojisini olumlu etkileyecek...son satılan 3 milyona yakın lotun hazm edildiğini işaret edecek...bu durumu dört gözle bekliyoruz..
gesan büyüyüp serpildikçe aldığı ihalelerin de montanı büyüyor...gesan bir dev olma yolunda adım adım ilerliyor..ileride yurtdışından da büyük işleri alacağını tahmin ediyorum..
HORASANLI arkadaş sattın mı?
Hisse niye düşüyor? Satıcılar baya kuvvetli herhalde. Ayrıca ikili tepe olma ihtimali de var.
yok daha çok ufak 900 lot alımı 500 lot satımı var o kadar o da baska biridir.
şu ykb ye ayar oluyorum tahta krediye açıldı şimdi yukarı aşağı içinden geçer robotlarla..
sopk şu robotlara yasak koysa olmaz mı ya da tahtayı aşağıya serbest basan kişiye..
mal satmanında eğitimini verseler..
11 milyon dolarlık işle tavana yakın olmalıydık. Neyse acelemiz yok Europower arzına kadar bi yere ayrılmak yok.
Şu info’yu anlamak güç, böyle bir günde biraz beklese tavandan çok rahat satabileceği 174 bin lotu kademeden verdi, baş belası. İkinci en iyi satıcı da 57 bin lot ile yatırım finansman
Ne yaparlarsa yapsınlar kervan yürüyeceeeekkkkk. :evil:
https://www.dunya.com/sektorler/ener...-haberi-676867
5 yılda kömürü tahtından edecek
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) göre güneş enerjisinin 5 yıl içinde kömürü geçmesi bekleniyor
.
Yenilenebilir enerjinin 2025'e kadar en büyük elektrik üretim kaynağı olacağı tahmin ediliyor
Uluslararası Enerji Ajansı, Ukrayna'daki savaşın ardından enerji krizinin yenilenebilir enerjiye kayışı tetiklemesiyle güneş enerjisinin patlama yaşadığını ve 2027 yılına kadar kömür enerjisini geçeceğini tahmin ediyor.
IEA, yenilenebilir enerjinin 2025 yılı başlarında küresel elektrik üretiminin en büyük kaynağı haline geleceğini ve dünyanın 2022'den 2027'ye kadar önceki beş yıla kıyasla iki kat daha fazla yenilenebilir kapasite ekleyeceğini söyledi.
Birol: Yenilenebilir enerji çeşitlendirilmeli
IEA Başkanı Fatih Birol bir röportajında, ülkelerin iklim hedeflerine ulaşmak için "yeni yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşmasını" teşvik etmekle kalmayıp, enerji güvenliği ve yenilenebilir enerji tedarik zincirlerini Çin'den "çeşitlendirme" ihtiyacının giderek daha önemli hale geldiğini söyledi.
Birol "Dünyanın en büyük ekonomileri arasında, ister güneş, ister rüzgâr enerjisi, ister batarya ya da elektrikli araçlar olsun, endüstri sektörünün bir sonraki safhasında söz sahibi olmak için güçlü bir rekabet var" dedi.
ABD, genel olarak temiz enerji için vergi kredilerine ayrılan 10 milyar dolar ve topluluklardaki temiz enerji projelerini desteklemek için bir "yeşil bankaya" ayrılan 27 milyar dolar aracılığıyla güneş enerjisi üretimi için teşvikler içeren 369 milyar dolarlık Enflasyon Düşürme Yasası adlı dönüm noktası niteliğindeki iklim paketiyle ilerliyor.
IEA, yenilenebilir enerjideki büyümenin 2027 yılına kadar toplam kapasiteyi 2.950 GW'a çıkararak hedefteki açığı önemli ölçüde daraltacak. Ancak bu 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmak için hala 800 GW'lık bir boşluk bırakacak
Anlik iniş çıkışlara takılmıyorum an itibariyle. Şirket bir yandan devlet kurumlarından diğer yandan özel sektörün devlerinden ciddi ihalleleri peş peşe sıraliyor. MEKANIN SAHIBI BENIM diyor:) Üretim yapmasi,ihracati,yeni ortakliklari, kapasite artirimları, yeni iş alanlari,yeni fabrika yapimi, yeni santraller, yurt dışı açılımları... say say bitmez ama yine ustüne basa basa vurguluyorum
Son atılan KAP'larla birlikte gelecekteki hikayeleri bırak ben şimdi de yaziyorum,bilançoyu bekle,diyor.
Geleceğin hikayelerinin zaten kralı var.
Ben bu aralar iyice ikna olmuş vaziyetteyim.
İnanilmaz bir noktaya varma potansiyeli bangır bangır bağitiyor ama normalde digef rakiplerde yarı meblağli olani yayainlansa iki gün tavan yapacak KAP'larin bizde o denli etki uyandırmamasina da takılmayip sabredebilirsem (sabredebilirsek) oy oy oy...
Haa bir de inanin kendi çevremden biliyorum. Çoğu kişi birbirinden tavsiye,fikir istiyor hisselerle ilgili. Ve bu grupta özellikle benim gibi yeni olanlarin büyük çoğunluğu ciddi ciddi lot fiyatina bakip "270 liraymis,pahali abi bu" diyor! Bir bedelsiz bölünme sonrasi sadece bu grubun algısının değişeceğini de düşününce aahhh ahhh bu bölünme işi keşke çok uzun sürmese diye işimiz dualara kalıyor.
Hadi mery teyze gel tahtaya süpür ne var ne yoksa, tam senlik ortam var
gazanız mubarek kazancınız bol olsun.
bu info bitmedi mi daha yahu ?? tavan isteğimizi kursağımızda bırakıyor....:kahkah:
Aldığı son 3 ihaleyi başka bir enerji firması alsaydı direkt tavana kilitlerdi.
Gesanın acelesi yok sindire sindire, kademeleri doldura doldura yükselmesi
en sağlıklı olanı. Azar azar hedefe doğru gitsin yeter.
Bu arada her şey yolunda giderse 2023 hedefim Mayısta 500 TL, Aralıkta 1.000 TL.
Bu hedefler şahsi görüşüm. Olmayabilirde, nasip bu işler.
Syg.
alfas tavan olmak üzere..kwon dostumuzun tahtacı derdi yok...:kahkah: gönül rahatlığı ile tavan oluyorlar...
Geçen gün Sasa mazini anlatıyordun. En sonunda çevrendekilerden etkilenip sattığını ve hatta bundan epey etkilenip bir kırılma yaşadığını söylemiştin sanirim.
Eger iznin olursa şunu sormak isterim:Sasa neticede bir "kimya" firmasiydi. Sen mutlaka geleceğe dair sektöre özel ciddi bilgilerle efsane beklentiler kurmuşsundur ama simdiki yenilenebilir enerji potansiyeli gibi değildir diye düşünüyorum.
Demem o ki "Orada seni çeken neydi?". Gesan'da benzer tılsımdan var gibi. Teknik,temel analiz dışında "o tılsım" benim merakımı çek celbediyor.
Bugün hacim 600 ml. çıkışı destekliyor.
Fakat ne hikmetse son hafta alışlarını Citiye aktaran HSBC bugün ortalıkta yok.
Syg.
sasada beni çeken devasa yatırımları idi...üreteceği üründe dünyada sıralamaya girme isteğiydi...böyle bir hedef çok büyük yatırımları ,bu yatırımlar da çok büyük ciro ve karları beraberinde getirecekti...ben de o süreci yaşamak istemiştim..
gesanda ise türkiyenin ve dünyanın artık yenilenebilir enerjiye 20-30 yıl içinde hızlıca dönüş isteği var..bu isteği gerçekleştirmek için devasa yatırımlar ve devasa teşvikler yapılması gerekiyor...çok büyük bir pazar ortaya çıkıyor...gesanın da bu pazarda söz sahibi olduğunu düşündüğümüzde bu pastadan ciddi bir pay alacağını düşünüyorum...gesan bu pazarda en hazırlıklı şirketlerden biri...bu pazara girecek yeni firmalar daha yeni yeni fizibilete çalışmaları yapıp ardından yatırımlarını yapacaklar..bu yatırımlardan ne kadar ciro ve kar elde edebilecekleri , ne kadar rekabetçi olabilecekleri bile şüpheli iken gesan bu yolda çok ilerde...
işte gesanın bu avantajını düşündüğümüzde gesanın daha çok büyüyebileceği görülebiliyor...bu yüzden de bu büyümeden gesan gibi yatırımcılar da pay almak isteyeceklerdir...biz bu durumu gesan 20 tl lerde iken gördük...bir çok yatırımcı yeni yeni uyandılar...
tabiki...gesan uzun soluklu bir yola girmiş..ama açıkçası bu yolda kim ne kadar sebat edebilir ?? kimin kısmeti ne kadar bilemeyiz ?? kimisi 20 lerden ucuzdan aldı 30 lardan satınca çok şükür çok kazandım dedi...kimisi de 100 tl den çok pahalıya aldım dedi ama kısa sürede hisse 300 tl ye gitti...kimbilir belki de buralardan alanlara bir gün çok ucuzdan almışsın denebilecek...burası borsa hiç belli olmuyor...
Anlıyorum. Altı dolu beklentiler geliştir,süreci takip et,anlık düsunme,bilançoyla perçinle,yatırımlar var mı bak v.s v.s Yani sürekli takip et şirketi ve istediğin doğrultuda ilerliyorsa güncel fiyatı boş verip sadece sabret diyorsun.
Peki sence bizimkinin çok daha ufak çapı olan KAP'larin rakiplerdeki etkisine bakip da bizimkinin (en azindan şimdilik) aynı etkileri uyandıramiyor görünmesi ve hatta finansal görünum açısından çok daha sağlam olmasina rağmen bu durumun böyle olmasi senin de sabrını yer yer zorlamiyor mu?
Keşke gapi hızlıca kapayıp geri donse.
zorluyor tabi..insan ister istemez demoralize oluyor...mesela attığımız son turcell kap haberinde biz tavan yapamamışken turcell yaptı..oysa para turcellden çıkacak biz ise kar edecektik...:kahkah: ben bunu biraz da son satılan lotların hala piyasa tarafından hazm edilmediğine yoruyorum..işte görüyorsunuz info bu gün de tek başına 180 bine yakın lot sattı..bu satış olmasaydı zaten çok kısa sürede tavan olacaktık...:yes: eski normal gesana dönüşmemiz için hazm şart...
başkan 5 dk sonra blommberg tv de hatırlatayım :)