Originally Posted by
Mr. Peppermint
Kripto paraların alım satımı hakkında bir kaç gündür kafamda bazı sorular varken başlığı gördüm. Forumumuzda bu işi bilenlerin olmasına sevindim, sorularıma geçmeden önce sn banucann'ın sorusunu yanıtlayarak başlayalım.
Dolaşımdaki toplam sayısını tam olarak bilemediğimiz, kimin alıp sattığını göremediğimiz, fiyatı belirleyen faktörlere hakim olamadığımız, geçmişine bakıp bugüne nasıl geldiğine dair (teknikçi/temelcilerin ifadeleriyle) talep artışı dışında pek yorum yapamadığımız bir para biriminde teknik analiz şimdilik çuvallayabilir.
Ama bir gerçek var, bu coinlerin bir değeri var, para ediyor, alanı ve satanı var, hatta değişimde kabul görüyor. Endonezya'da gençler bazı coinleri para olarak kullanıyorlar. Geçenlerde kayınbiraderim dogecoinleriyle bilgisayarını yeniledi.
Sarı bir metal parçasına değer biçip alıp satan insanoğlu, kripto paraları da alıp satar.
Şimdi gelelim benim sorularıma.
Kayınbiraderim Endonezya'lı ve coinlere ilgi duymamın nedeni kendisi. Borsaları takip ederken dogecoin fiyatlarının Endonezya borsasında Türkiye'deki koineksten genellikle daha pahalı olduğunu görmüş. Şu an dogecoin Bitcoin Indonesia'da 0,014607 iken koinekste 0,013243 usd. Ben koineksten doge alıp bizim kayına gönderebilir miyim? Yüzü astarından pahalıya gelir mi? Yollarda kaybolur mu :)