Bu arzlarda kaybeden hiç olmadı, şirket kazandı, arz gösteren yatırımcı kazandı, emir gönderenler kazandı. Bir tek aç gözülük yapıp 12-15. Tavandan alış gönderenler terste kaldı.
FADE'nin yarısı kadar arz ediliyor. FADE'de 167 geldiyse aynı talep gelse adet otomatik yarıya düşer yani 84 falan olur.
Gelen talep 2 katına çıktıysa adet 42 falan olur kabaca hesapla...
Ben talebin daha fazla olacağı düşünüyorum. Geçen sefer iş bankası ile ilgili bir sıkıntı olmuştu, bu sefer olmayacağını düşünürsek bence talebin daha fazla olması söz konusudur.
Fade totalde 87bin yatırımcı farklı hesaplar vs ile 107bin yatırımcıya dağıldı paylar...
Hadi talep 2 katına çıktı diyelim 200bin kişi den talep gelsin, 44 lot düşer
Borsa aktif yatırımcı sayısı 800bin kişi
Olabilir mi olabilir 20-25 hesap açan adamlar varmış baksana :) hesap işletim ücretini karşılamayacak ha :halay:
Rezalete son 1 saat. Kişi başı 30-40 lot verince ortalık alev alacak.
Ben en dusuk Kisi basi 150 lot civari bekliyorum
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesala milletin tek hesabı var, ve bu hesaptan bir emir girse istediği lotu alsa ve rekor talep gelmese açılır açılmaz taban olsa o zaman ne diyeceğiz, sonra da bakkal dükkanını halka arz edersen olacağı bu deriz. Burda çoğunun 100 bin tl üzeri parası vardır, istediği lotu yazıp alabilir ama benim param yoksa azda olsa bende nede lot almayayım, bırakın parası olan daha çok parasına para katmasın, bırakın elinde az parası olanda böyle hisselere girsin. Zaten hisse başı düşen lot sayısı az olduğu için hisse tavan tavan gidiyor