Evet hocam , tek taşımama nedenim birebir bahsettiğiniz şey, tcd olsaydı, tkf taşımazdım. stopaj avantajı ile tkfyi tecih etmiştim yıllar önce. yoksa tcd çok çok iyi bir fon bence relatif performansta.
Printable View
TCD fon yöneticisiyle çok önceden konuşma fırsatı bulmuştum.Hisseleri ucuz buluyoruz o yüzden zamanında strateji değiştirdik hisse oranımızı artırdık ve ileride hisseler çok primlenirse hisse bile taşımayabiliriz demişti.Serbest fon gibi.
TKF ile farklı yerlere koyuyorum.
Düşüşleri de yükselişleri de çok sert.
Saygılar.
Stopaj avantajı nedeniyle sadece hisse yoğun fon alıyorum.Bir gün bu avantaj kalkarsa diğer fon gruplarına da bakarım.Tkf, Mac ve Nnf şuan için 4. eklemeyi düşünmüyorum. Nnf biraz geri kalmaya başlasada 3 ünden de memnunum.
Piyasanın volatilliği bir azalmadı. Yüksek artılar yüksek eksiler oldukça hsyfler iki yönde de geride kalıyor. %1'den düşük eksi ve artıların olacağı daha küçük zikzaklı bir piyasa oluşur bir an önce umarım yeniden.
Yaklasik 270 gundur Aes tasiyorum. 10 kasim 2020 tarihinden sonra dolar dusunce %10 a yakin eksi yazdi. Bugun itibariyle vedalastim , dolarin daha fazla dusme ihtimalinde zarar etme riskini goze alamadim. Ayrica fonun kistasiyla birebir gittigi veya kistasini gectigi zamanlar nadir.
AES'e hiç yatırım yapmamakla birlikte, Ağustos başından beri petrol teknik analizi ile bu fonun hareketlerini karşılaştırıyorum, maalesef pek korelasyon göremedim. Zaten geriden gelerek işlem yapıyoruz, bir de petroldeki inanılmaz oynaklık, Kasım başı itibariyle benim de ilgili fonu yıldız fonlarım arasından çıkarmama sebep oldu.
İçindeki fonlardan özellikle USO hala daha politikasının dışında davranıyor sanırım. Bir sonraki vade ağırlığını artık daha ileriki vadelere yayarak oynaklık riskini minimize etmeye çalışıyordu. Son durumuna bakmadım ama değiştiğini sanmıyorum.
Pasif diyoruz ya bazı fonlara AES pasif kare pasif.