Sana ne söylesem az kalır. istinasız her yazdığından sonra aşağı verdiriyosunuz. Moderatör senin de yapacağın işi seveyim. bu spekleri burda beslerken yatırımcıları susturuyosun.
İnsan utanır bu kapı atmaya.
100 lot al sat yapmış. Onu atıyor.
M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ek 30421
Şirket battı da haberimiz mi yok arkadaş el bir düşerse bu iki düüyor ,bedelsizden de haber yok zaten buralardan bölerse bana hiç faydası olmaz .Koca 1 yıl çöpe gitti.
15.09.2023 tarihinde bu yorumu yapmıştım...tnztp hissesini acemsahin hatırı için takip ediyorum..aradan yaklaşık 16 ay geçmesine rağmen fiyatın yerinde kaldigini görüyorum ...geçmişte yaptığım bu yorumda ne kadar haklı olduğumu görüyorum...acemsah iyidir...ama acemsahin hisselerine girerken çok dikkatli olmak lazım...acemsah borsanın kurtlarindandir..onun hisselerinde zamanlama çok önemlidir...onun bazı yönlerini de taktir ediyorum...ama ilk zamanlarda da söylediğim gibi acemsahin gemisine binecek kadar saf değilim...bunu ilk soyledigimde birçok arkadaş neden hep muhalefet ettiğimi söylemiş ve bir çeşit onu cekemedigimi ima etmişti.. sıkıntı yok ben samimi düşüncelerimi her zaman söylemekten cekinmem... tnztp hissesini yine acemsahin hatırı için takip etmeye devam edecem...bu hikayenin sonunu ben de çok merak ediyorum..acemsahin söyledikleri gerçekleşecektir ama ne zaman ???
Yukarıdaki geçmiş yorumumu yaptığımda hisse 48_50 civarlarından çıkmaya başlamıştı..sonradan en yuksek 75 i de görmüştü..sonrasında sürekli baskı gördü..o sıralarda elimde brlsm 14 maliyet ile...Kocaer 17 maliyet ile atatp 35 TL maliyet ile vardı...sonradan brlsmi 17 den..atatp 123 TL den...kocaeri de 55 TL den sattım...2024 yılı mart ayindan beridir de duraksama ve az bir miktar da zararda bekliyorum...2024 yili borsa için ne yazık ki kayıp bir yıl oldu...2025 yılından ise umutluyum..
elimde gesan...yataş..berkosan..ozkgyo hisseleri var...2025 yılında faizlerin düşmesi ile gyo sektörünün canlanacağını düşünerekten pozisyon aldım...berkosan finansalları iyi ,büyüme hissesi olarak aldım (yalnız patronu çok çakal..buna rağmen al unut hissesi olarak görüyorum )...yataş pd/dd =0,60 civarlarında...çok ucuz...neredeyse bir gyo rasyolarında değer görüyor ki gyo ların rasyoları en ucuz olması gereken sektördür...yataşın önümüzdeki aylarda yeni sünger fabrikası devreye girdiğinde artık ciro ve kar üretecek...ayrıca konut sektörünün canlanması ile ister istemez mobilya sektörü de canlanacak...o zaman da iki yıl önceki gibi pd/dd rasyosu hızla 2,6 -3,00 lara yüklecek..bir iki yılda 4-5 katlık bir potansiyel sunacak...
gesanı özelikle sorduğun için buna biraz geniş yer vermek istiyorum...2024 yılında neredeyse tüm sektörler küçülmeye giderken elektrik ve yenilenebilir enerji sektörü %11,1 büyümeye devam etti...2025 yılında bu büyümenin artmasını bekliyorum...zaten gesan geçen hafta sadece romanyada 2,5 milyar tl lik tek kalemde bir iş aldı...gesana bağlı europower şirketi önümüzdeki bir kaç ayda büyük bir de trafo fabrikası açacak..buradan da yüksek bir gelir elde edecek...
ayrıca suriyede savaşın büyük ölçüde bitmesi ile suriyenin teidaş aracılığı ile yeniden elektrik alt yapısının yenilenmesinde ciddi bir rol üstelenbilir...türkiyede teidaşın en büyük partneri gesandır...suriyede koskoca bir pasta onu bekliyor...ayrıca ukraynada da çok güçlüdür gesan...trump ukraynada da barışı sağlarsa ?? ki bu beklenti çok büyük...o vakit de savaştan hemen önce faaliyete koymak istedikleri ama savaş nedeniyle koyamadıklarını şirketlerini devreye koyarak ukraynadan da büyük bir pasta kapabilirler...geçmişte şirket ile görüştüğümde ukraynadaki beklenti türkiyedeki potansiyelden çok daha fazla olduğunu , orada 300 civarı trafo merkezinin ruslarca yok edildiği ,zaten eski olan elektrik alt yapısının yenilenmesi gerektiği söylenmiş idi...yani beklenti orda çok güçlü...ben şimdi bu yorumu yazarken bir arkadaşım gesanın ukraynanın başkenti kievde bir etkinlik düzenlediği x (twiteer) hesaplarından paylaştığını söyledi...:kahkah:
gesan uğruna gram altınlarımı bozup 48,50 den iki üç ay önce maliyet yaptım...geçmişte 19,70 ten maliyet yapmış en son mallerımı 230 dan vermiş ,benim satışımdan sonra ise 420 leri bölünmemiş haliyle görmüştü...konjöktür bence tekrardan gesanın lehine değişiyor...o yüzden de tekrardan eski göz ağrıma döndüm...gerisi de nasiptir diyorum dostlar...ben tnztp hem de diğer hisselerdeki yatırımcı arkadaşlara başarılar diliyorum..biliyorum çok sıkıntılı bir 2024 yılını geçirdik...her şeye rağmen umutvar olmak lazım...