Tesekkur ederim
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tesekkur ederim
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1656ae994a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dc7ef9a288.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5edc665c2b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3684f1e4e3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2632f2f7b7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5e1b9b5357.jpg
Sent from my iPhone
Yok maalesef. Ama şunu söyleyebiliriz kozal ipeke giderken kozaa durur mu?:) bu haftada olacak yabancı alımları önemli bakalım inşallah umduğumuz gibi olur. Yoksa sadece tepkide kalır. Bu iş bankası formasyonlarını takip ettim yüzde 70 tutuyor. Fena değil. İpeke için gelme yüzdeliği vermiş o da bonus.
Kozalak Mahkemesi net tarih ne zamandı 14 mart mıydı?
Sent from my iPhone
Hayirli pazarlar herkese. Arkadaslar Full Tlde olsaniz nasil bir strateji izlerdiniz bu hafta. Ben elimdeki kozalari 6.10 dan cikardim Cuma gunu. Eger mumkunse fikirlerinizi yazabilir misiniz? İlle koza grubu olmasi sart degil isik gordugunuz kagitlar var mi Tlde olsam şuradan alirdim dedigim niz. Simdiden teşekkürler.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada hep sağlam teknikçi arkadaşlar var, takas dökümlerini takip eden de çok sayıda arkadaş var biraz da temelci olması lazım. Mesela son açıklanan bilançolar bize ne anlatıyor, olması gereken hedef fiyatlar nerelerde şekilleniyor? Sanayi kuruluşlarının bilançoları mali sektörden ayrı incelenmelidir,hatta sanayi içinde de sektörler farklı farklı ayrışmalıdır. Örneğin savunma sanayi hisseleri biraz rasyoların üstünde fiyatlanır, yani sadece FK ve PD/DD oranlarına bakarak bir yere varmak güç.Temel analizde sadece tek bir dönemin fiyatlaması da doğruya ulaştırmaz. Mutlak surette karlılıkta istikrarı yakalamış olmak gerekir. Burada ülke ekonomisinin o gün içinde bulunduğu resimle şirket bilançoları örtüşmeli,mesela 2019 ilk 2 çeyrek ülke ekonomisi çok iyi beklenmiyor ve bu durum %100 olmasa bile bilançolara yansır. Daha büyük resim de dünya ekonomisine uyumdur. Bir de bilançolarda kar kadar önemli bir hususda borçluluk, öz sermaye artışı ve nakit değerlerin durumu olmalıdır. Kısaca bilanço analizi çok bilinmeyenli denklem gibidir.Herhangi bir şirketin cari fiyatı mutlaka bilanço ile örtüşmek zorunda da değildir, ödenmiş sermayesinin düşük olması hisseyi cazip kılar. Bosch Fren 2005 hareketinde hep kötü bilanço getirmesine rağmen düşük sermaye hissenin 20 kattan fazla değerlenmesine yol açmıştı. Tabi aynı zamanda açıklanan yüksek bedelsizde bunda rol oynamıştı. Bu güzel pazar sabahı daha fazla başınızı şişirmeyeyim. Son olarak kendi tahlilimin kozalar fiyatlaması ya da hedef fiyatları : 9 tl ipek, 12 tl kozaa 80 tl kozal. Haaa yanlış anlaşılmasın bu rakamlar bugünden yarına olacaktır gibi bir iddiam asla olmaz. Bana ve yazdıklarıma bakarak yatırım yapmayacağınızı biliyorum çünkü ben kaybedenler kulübü kurucu üyesiyim. Sağlıklarla ve güzelliklerle kalın.
Aslinda genel kani kozaayla ilgili 6.5 görebileceği. Sizin n dediginiz strateji mantikli ama asagidaki gap kafami karistiriyor. Kozalar gaplari cok uzun zaman gecmeden kapatıyor bildigim kadariyla ama belli de olmaz tabiiki. Pztesi iyi takip yapmak lazim. Eger gapa giderse ya da Deniz beyin dedigi 6.10 asagisinda kapatmazsa bir kiktar alinabilir bence de. Ama ben Yunsa gibi eregli gibi yolun basinda bir kagit var mi diye onq dalsam diye dusunuyorum.
Yunsa gibi eregli gibi derken bu son hareketlerini yapmadan onceki hallerini kastediyorum.
Benim kadar gapı önemsediğini düşünmüyorum ortak. O kadar ki bir dönem tavhl gaplarına inemsini bekleyip güzel kazançlar sağlamıştım. Aselsana hiç incelemeden 24-25 lerden dalacağıma 23.14 teki son gapına iner diyip yüklü girseydim yüzde 10 dan fazla kazanıyordum.
Çok kişi açılış gapını önemsemer hatta yüksek hacim gapı ezer diye düşünür. Ben önemsiyorum. Kesin kapatıyorlar.
Kozaa zaten tepkiye gider diyoruz. Yabancı toplamamışken dönmeme ihtimali yok.
Parçalı alım yapılması gerekeceği için ben planımı cuma günü yazmıştım sanırım. Ptesi bence gapı kapatıp dönerse ki sadece 25 kademe sorun değil kozaa için ve yabancı alımı ve baskı kalkması için iyi olur. Ha dönmezse 6.10 üzeri kalması durumunda alırım. Aldıktan sonra kırarsa muhtemelen gapa gelir ben de yüklü alırım. Beklemeye geçerim. Almadan dönerse direkt gapa gelir ve oradan yüklü alırım. Tabii stoplu. Her halükarda en az yüzde 10-15 ne ise artık ,ben mahkemeyi fiyatlar diyorum. Bunu da kacirmak istemiyorum.
Sent from my iPhone
Eyvallah teşekkür ederim hocam. Benim de aslinda bu kozalaklardan baska kagit gozumu almıyor. 0.6 lardan beri iyi ekmegini yedik hic zarar etmedim. Bekledigim cok oldu ama mutlaka karla satabiliyorsun huyunu suyunu öğrendik iyice bir de buradaki ustadlar da sağolsunlar bizim gormedigimiz farkli acilari paylasiyorlar. Hepsine tesekkur ederim. Hafta iç bu yazdigin senaryoya bakacagim ben de ama bur gözüm de yunsa da olacak. Kagit gozumun onunde uctu gitti ben kozanin 6 uzeri atmasini beklerken nerdeyse 80 kademe gitti yunsa namussuzu :)
Mahkeme hangi gün dostlar ???
HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunlari ekde ettiginiz linki verebilirmisiniz
Deniz Üstadım USAK bakabilir miyiz.
Bu Haftadan itibaren secime kadar gentas-katmr-usak sürpriz yapabilir dikkat etmek lazım.
YTD- Kesinlikle...
Deniz hocam afyon son günlerde yabancı alımı artıyor size zahmet bakabilirsiniz teş.ederim
Al sat diyemem hocam ama gubrf 3.20 altına inmezse ilginizi çeker belki; söğüt madeni muhabbetine takip etmeye başlamıştım, biraz da bu civarlardan mallandım, finansal durumunda sıkıntılar var ama haftalık grafiği şu durumda:
Henüz bilanço açıklamadığını da not olarak belirteyim..
Geldik, gidiyoruz..
Bist-50 hisselerinin son 100 gün içinde gördükleri en dip fiyata uzaklık mesafeleri:
https://resmim.net/f/jQRD0S.jpg
https://resmim.net/f/y7vWCI.jpg
Önceki 5,95 yüksek, sonraki 5,96 düşük. Burda gap tartışılır bence.
Sayın night birdss sorum size olacak. Hani siz diyordunuz ya ben çöpçüyüm diye 😅.Şu Karsan uyuzu sizin çöğlüğe uymuyor mu?. Yerli oto şirketleri malum son sürat giderken bu uyuz niye geride kaldı. Ne dersiniz buhaftada Karsan merkebinin haftası olabilir mi
Kozaa ve ipekte oluşan boşluklar
1. Gelen güzel bilançolardan sonra oluşması..
2. Kozanın saatlikte formasyon patlaması , İpek te ise yine saaalikte düşen trendi ve aynı zamanda kısada yatay direnci geçmesi
3.En önemliside , Hacimde 20 Günlük ortalamanın %50 üzerinde kapamaları ile Gap'ların onay almasıdır ...
Bu olaşan boşluğun (gap)'ın sizin dolduralacağını beklediğiniz, sıradan boşluk (comman gap) ten çok , Saydığım KAÇIŞ BOŞLUĞU (BREAKAWAY GAP)' ın emarelerini taşımakta.. Bunu anlamanın tek yolu zaman... (Belkide sizin beklediğiniz gibi çok kısa zamanda doldurur :) )
Kozaa grafiği içinde sıradan gap onlarca , lakin bir tananede kaçış boşluğu Gap'ı mevcut yakın zamanlı doldurulamayan, Önemli olan bu kaçış Gap'ını yakalamak....
Birde önümüzdeki mahkeme gerçeği var...
Sayin Akadian İsra Zipkinci kafamizdaki galpa ilgili sikinti konusunda yorumlariniza teşekkürler.
Sayin Sonli yoeumunuz ocon cok teşekkürler. 3 4 yil evvel Gubreden epey kazancim oldu. Hatta bir ara sadece gubre alip satardim. Yalniz teror olaylari nedeniyle bazi gubre cesitlerinin satisina kisitlama getirilmesi muhabnetleri olduğundan beri uzak durdum ve sonra Gubref bir türlü kendine gelemedi. İyi de yaptigimi düşünüyorum. Allah korudu sanirim. Temelde cok guvendigim bir hisse oaktan cikti gubre nasıl yonetildigiyle ilgili de ir fikrim yok şu an. Siz sanirim sadece teknik olarak tavsiye ettiniz?
üstad güzel yazmış. birde bu citi alimi felan başlayacak gibi bekleniyor ama bence citi değilde başka yabancı alış tarafında aktifleşecek belki doçe belki şu meşhur bahse konu çinli yatırmcılar (bence almanlar çünkü almanlar 90ların sonu 2000 lerin başı bu şirketle çok ilgilendiler geçmişini bilenler bilir)tabi benim görüşüm beni bağlar. bana göre kimse yatırım yapmasın
Ortak hoş geldin. Kozaa topiği artık bitti buraya devam :) bekleriz yorumlarını her şirketi yorumlamaktan çekinme lütfen.
Gap için söylediklerinde haklısın hocam. Ben dediğim gibi 6.10 üzeri kalırsa ilk seans dalarım. Gapı ezdi diyorsan hacimle ki mahkeme beklentisi ve bilanco ile o da mümkün oldu gibi cuma , o zaman zaten tepkiye gider.
8-9 iş günü var mahkemeye isterlerse gapı da kapatır istedikleri yere çekerler. En az 15-20 m de toplayabilir citi ama bakalım. Citi toplasa da yaf veya yapıkrediden virman ile toplar bence. Direkt toplamaz.
Sent from my iPhone
Bir senaryom da şu şekilde; ipeke kozaayı yukarıda bir yerde 8-9 iş gününde yakalar ve mahkeme yine sonuçlanmadı diye kucağa verir ve dönüşe geçerler topluca. İpeke ten kar yapar yabancılar. Bu da mümkündür.
Haa iki kere ipeke kozaayı yakalar diye konuşlandık tuttuk sonra falan ama bu seferki hareketleri şirin geldi ipeğin. Hala kararsızım hangisine dalayım konusunda.
Sent from my iPhone
Vestel ve asuzu daha yerli oto yu fiyatlamıyor onlarınki ayrı konu vestel google ile android tv anlaşmasından ve süper gelen bilançodan dolayı Asuzu da savunma sanayi işine girmesi ve 5 yıl önce kartaldaki satılan arsanın sermaye artışına kullanılacağından dolayı yükseldiler
Yani vestel ve asuzu daha yerli oto yu fiyatlamadı
Yerli oto haberi düşerse bu aralar tahmin bile edemiyorum bu iki hisseyi
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz bıraktıktan sonra gübre hayata küsmüş :) Gerçekten Allah korumuş, neredeyse üçte bir fiyatına gelmiş..
Temelinde sıkıntı olduğunu belirttim zaten hocam, yanlış hatırlamıyorsam yünsa da grafiği buna benzer bir durumdayken gündeme gelmişti ilk.. O sebeple yazdım..
Ben tekniğinden ziyade söğüt madeni(sahibi olarak kozal la da anlaşsa ruhsatı da alsa olumlu etkileneceğini düşündüğüm ve yılbaşından sonra çok olmasa da yabancı takasında artış başladığı) için biraz almıştım, şimdi biraz daha ilave yaptım..
Mahkeme ve Socar gelişmeleri sonrası kafayı kaldırmaya çalışsa da baskı yedi..
Geldik, gidiyoruz..
kozaa hissesinin,%44.95 borsaya kote,
şu an borsada işlem gören kozal şirketinin borsaya göre %100 nün değeri 384m euro
kozaa nın%52,25 i ipeke ait oda ipeğe ait 200m euroluk hisse senedi var,
ipek enin kayda alınacak başka bir şeyi yok....yani ipek e nin maksimum değeri 200m euro
ipek in %37.72 si borsaya kote cuma günü itibari ile borsada işlem gören fiyata göre %37.72 sinin fiyatı 81.8m euro
%100 ünün değeri cuma günü itibari ile 216m euro.....
işin özüne gelirsek,olması gereken fiyatın 16m euro üstünden işlem görüyor.
karsn şimdilik iyi gidiyor 1,57 üzeri takıldığı sürece hedef 1,78 ... geriye gelirse 1,57 takip edilebilir..eğer kağıt elimizde ise stratejim bu olurdu...ama kağıt elimde yoksa almayı düşünüyorsam 1,43-147 aralığından önce elimi sürmem..ama kağıt anlık olarak bakacak olursak gidiyor....syglar....
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya yatay bir başlangıç yapması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +199, ortalama tahmin ise +185 puan oldu.
Foreks'in 43 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +633 puan olurken, en düşük beklenti -759 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 43 analistin 37'si pozitif, 6'sı negatif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +199
Ortalama : +185
Maksimum : +633
Minimum : -759
Katılımcı: 43[(+)37(-)6]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(04/03/2019 - 09:24:32)
Ata Yatırım ( http://www.ataonline.com.tr/ ) Araştırma Müdürü
Murat Barışık Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
"BIST: Endeksin yeni haftaya yatay açılış ile başlayacağını düşünüyoruz. Açılışın ardından 104,000 destek noktasına doğru alımlar yaşanabilir. 104,000 direnç noktasını kırması durumunda alımlar
105,000 ana direnç noktasına kadar devam edecektir. Endekste yükselişlerin hızlanması ve devam etmesi için kritik ana direnç noktamız 105,000 seviyesidir. Olası geri çekilmelerin devam etmesi durumunda 102,500 destek noktasını takip edeceğiz. 102,500 destek noktasının kırılması durumunda geri çekilmelerde 101,000 destek noktasını takip edeceğiz.
Direnç: 104,000 – 105,000 – 106,500
Destek: 102,500 – 101,000 – 100,000
Küresel Piyasalar: Güçlü ABD verileri sonrası Cuma gününü yükseliş ile tamamlarken hisse senetleri bu sabah Asya’da ABD ile Çin'in ABD vergilerini sona erdirecek bir ticaret anlaşmasına yakın olduğuna ilişkin çıkan haberlerin ardından ABD vadelileriyle birlikte yükselirken, yuan değer kazanmaktadır. Dolar dalgalı seyrederken, artan risk iştahı ile birlikte ABD tahvil faizleri yükseldi. ¬/$ paritesi 1.1365 seviyesinden yeni haftaya yatay başlarken, artan risk iştahı 1.1400 seviyesini tekrardan gündeme getirebilir. ABD 10 yıllıkları 2.7600 seviyesine zıplarken altında sert satışlara sebep olmaktadır. Ons altın 1295$’a gerilemiş durumdadır. Brent petrol hafif gerileyerek 65$’dan işlem görmektedir. Bugün yurtdışında önemli veri bulunmuyor.
Faiz: TL Cuma gününü oldukça volatile geçirdikten sonra $/TL’de kapanış 5.3750 seviyesinden gerçekleşti. Günün ilk yarısında GOP kurları ile birlikte hareket edip değer kaybeden TL, öğleden sonra gelen S400 haberi ile bir anda 5.4000 seviyesi üzerini test etse de, gelen yalanlama sonrası ABD kapanışında değer kazandı. Yeni haftaya ise Cuma kapanış seviyelerinden başlayan $/TL enflasyon verisini beklemektedir. Normal koşullarda 5.3500 – 5.4000 bandı geçerli olsa da, oynaklığın artması halinde 5.3500 altında veya 5.400 üzerinde hareketler hızlanabilir. Uzun vadeli tahvil faizleri Cuma günü sert yükselirken kurdaki bozulmadan olumsuz etkilendi. Kısa vadeli tahvillerde ise yükseliş daha sınırlı kaldı. Bugünün önemli gelişmesi şüphesiz enflasyon verisi olacaktır. Kurda oynaklığın sürmesi uzun vadeli tahviller üzerinde satış baskısı yaratmaya devam edebilir. "
Teşekkürler Sn night birds