spenc kardeşim haklısın yazında da belirtmişsin uyarın için çok teşekkür ederim.
Saygılar
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
spenc kardeşim haklısın yazında da belirtmişsin uyarın için çok teşekkür ederim.
Saygılar
Ben bir bildikleri oldugunu dusunmuyorum. Kagit gidecektir o ayri. Ancak yabanci o donem aldi ve hic satmadi, zararda dusuncesi bence yanlis. Arada trade yapmis olabilirler. Dogru yerde cikmis ve girmis olabilirler.
Su anki durum gosteriyor ki, Turkiye'de borsa yatirimi sadece eglence ve fantezi. Dolar alip faize yatirmanin getirisi karsisinda uzun vadede tl ile yapilan hicbir yatirim yarisamiyor. Ugrastirmasi ve stresi de cabasi. 7 yil once sadece dolar alip bekleseymisim cok daha fazla karim olacakmis. Bundan sonra tek kistasim usd bazli hesap olacak. Temettuyu dahi dolara yatirmak icin alacagim. Ancak orta vadeli bir firsat gorursem ayri. Degerlendirip sonra tekrar dolara donmek en mantiklisi. Bu ulkede yasadigimiz surece dolar karsisinda tutunmanin baska yolu yok.
İşlemlerin hesabını döviz bazında yapınca her türlü yatırımda önümüzü görmek mümkün olabilir.Otuz yıl önce sarkuysanda yaptığım her işlemde hesabı döviz bazında yapardım.
Topic hareketlenmiş. Çok güzel paylaşımlar olmuş.
Klavyenize aklınıza sağlık. Staddan eve dönebilirsem naçizane benim de eklemek istediğim şeyler var.
Herşeyden önce, hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.
P. S. : Umut biterse herşey biter...
Hocam sizler benden çok daha eskisiniz belli ki. İşlemleri döviz bazlı yapabilmek için aldığımız maaş tl olunca hesap çok karışıyor hatta yapılamaz hale geliyor. Şirketlerin faaliyet alanlarının emtiasida önemli şirketin ihracaat yapması ya da döviz pozisyonun olması yeterli değil.
Sn Asap döviz kurlarının kaclara çıkmasını bekliyorsunuz? Temettü mayısa kadar ve sonrası dediğiniz için. Yatırım tavsiyesi olmadan.
Asap kardeşimiz maç dönüşü yorum yapacağını belirtmiş ben bu arada bir paylaşım yapayım.
Hisseyi aldığımda ödediğim meblağı döviz cinsinden bir kenara yazardım.Sattığımda da aynı şekilde meblağı aynı döviz cinsinden kaydederdim.Dolayısıyla kur hareketlerinden etkilenmeden gerçekte kârdamıyım zarardamıyım ortaya çıkardı.Şimdilerde bunları yapmaya pek vaktim olmuyor.
Sayın hanımeli tarzınızdan dolayı öğretmen-akademisyen vb. eğitim camiasından biri olduğunuzu düşünüyorum.
Sorarak düşündürtmek, öğretmek...
Bu arada 30 yıl önce Sarkuysan hissesine mi yatırım yapmaktan söz ediyorsunuz?
Yoksa Sarkuysan' da çalışırken ki yöntemlerinizden söz ediyorsunuz? O bölümü anlamadım.
Sarkuysan' ın benim hayatımda da ayrı bir yeri vardır Hayatımda ilk bilgisayar ağı kurduğum şirkettir.
Ayırca borsada da ilk yatırım yaptığım şirket! :thumbdown:
Sn. Çaycı(Hayrettin' di sanırım ön adı) az üzmemişti bizi o zamanlar :kmk:
Öte yandan USD bazlı maliyet tutmak o kadar da zor ve zaman gerektiren bir iş değil. Küçük bir Excel formu bile görür işi.
Aslında aracılar da vermeli bence bu ayrıntıyı ama...
Öte yandan dolar bazlı maliyet hesabı tutma meselesinde haklısınız... Ancak bu dönemde biraz üzücü olabilir.