Sayfa 252/809 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

1.  Alıntı Originally Posted by ASAP Yazıyı Oku
    2015 yılındaki satışlardan söz ediyorsanız:
    Nasıl bir sonuç çıkaracağınızı merak ettiğimden araştırayım dedim ama...
    Çetrefilli bir mesele olduğu ortaya çıktı.

Şurada 20.05.2015 tarihle, 19.452.907 adet hissenin 5TL fiyatla toptan satışlar pazarında satıldığı bildirilmiş.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/440797

Ancak şurada başka kafa karıştırıcı bilgiler ve farklı fiyatlardan söz ediyor.

http://www.borsagundem.com/haber/sab...ini-kim/221831

Neyse bizim için esas olan KAP olduğuna göre...

(1USD=6,64TL varsayıyorum)
    Güncel kur ile hisse fiyatı şu an 1,2846 USD.
    (20.05.2015 Dolar kuru kapanış = 2,5795).
    Bu durumda toptan satışta hisse fiyatı 1,9383 USD.
    Toptan satışta oluşan fiyatın USD değeri ile bugünkü TL karşılığı = 12,87 TL
    Fibo impulse ile geçmiş gönderilerde bu hedef seviyesini gözlemlemiştik zaten bunca çabaya gerek yoktu

Şaka bir yana, "Sorduğunuz bu muydu?" emin değilim.
    Ama bizim hesap Devlet Bahçeli' nin "Etti mi Gırghhh!?" hesabına döndü
    Değerli kardeşim ASAP sorduğum soru ve cevabı tam da buydu.Hisselerin seyrini tl ile değerlendirdiğimizde yanıltıcı olabiliyor.Benim için 2015 teki arz mihenk taşıdır. O gün yabancının ödediği miktar yazınızda da görüldüğü gibi bugün aracı kurumların hedef fiyatları ile benzerlik gösteriyor.Bu iki değer karşılaştırılinca şu andaki fiyatın ne derece makul olduğunu değerlendirebilmem mümkün olabilecek.Verdiğiniz sayısal değerlerden sonra şimdi içim rahat.
    Emekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.

SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Soda hisseleride aynı Kordsa gibi gurup şirketlerince arz edilmişti.Daha sonra hisse 4 lü seviyelere geldiğnde yorumlarda isyan vardı. Orada da aynı soruyu sormuştum.Bugünlerde hisse 7 li seviyelerde.
    Toplu alım satım gibi büyük hacimli arzlarda yabancı para cinsinden hisselerin işlem fiyatını bilemezsek yaptığımız işlemlerde hata payı yüksek olabilir.
    Mesleki bir alışkanlık olduğundan sorduğum soru aynı zamanda öğretici de olabilmelidir.
    Selam ve saygılar

3. Türkiye satışlarımız ciromuzun çok düşük bir miktarı ve neredeyse tüm satışlarımız döviz bazlı. Küresel bir şirket olduğumuz için jeopolitik riskimiz yok. Satışlarımızın kabaca en son %25'i euro %70'i usd (biraz da diğer para birimleri var) cinsindendi bu oran abd satın alması nedeniyle değişecektir. EM para birimlerindeki değer kaybından olumlu etkileniyoruz. İnovasyon'a önem veren sürekli büyüyen küresel bir firmaya sahibiz.

+ Eur/usd yükselişinden olumlu etkileniyoruz.
    + TL'nin ve diğer gelişen ülkelerin para birimlerinin değer kaybından olumlu etkileniyoruz.
    + Yurt dışında kompozit sektöründe yaptığımız satın almalarla kurdaki yükselişin üzerinde büyüme gerçekleştireceğiz.
    + Her sene sektörden daha yüksek büyüme kaydediyoruz.
    - Petrol fiyatlarının yükselmesi maliyetlerimizi arttırıyor.

Petrol fiyatlarındaki artış haricinde ben olumsuz bir durum göremiyorum, yakında piyasa bu durumu fark edecektir. Kordsa'nın iç piyasa riski soda'nın iç piyasa riskinden daha düşük olduğu halde dövizin yükselişinde herkes ilk önce soda'ya yükleniyor ama bence tek eksiğimiz ypp'nin artıda olmaması diğer çoğu kriterde biz daha iyiyiz.
    Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.

4. Asap dostum sadece teknik bilgin değil aynı zamanda bugünkü cevaplarinı sunumunda bir başka . Ayrıca çok önemli olmasada eklemek isterim ort 5 li fiyatlardan satışı sonrası 3 temettü verdiğini hatırlatayım. Yabancinin tasima maliyetinide ilave edersek gayet zarardalar. Demekki bir bildikleri var. Peki Asap neden uzun vadeli dusunmuyorsunuz hisseleri? Dün mesela komisyon masrafı dedin ve hisseye iyi bir yerden girdiğini düşünüyorum ki ben 2015 den beri kords 2013 den beri soda 15 sonu trkcm vs her sene birseyler eklememe rağmen dolar bazli bakınca o yabancılar gibi pek birşey ortaya çıkmıyor. Yani hisseler iyi, maliyetler iyi ama döviz karşısında erimişim.
    Dün böyle bir sohbetimiz vardı varliklarimiz ev araba hisseler döviz bazlı erimiş ona yapacak bir şey var mı? Yok. Asıl günlük hayatta aldığımız maaşla alabildiklerimiz? 5-6 yıl önce 150 bin dolar olan ev şimdi 50 bin etmiyor. Aslında yabancıya hersey ucuz. Emeklerin ve çalışmaların için teşekkürler. Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by hanımeli Yazıyı Oku
    Soda hisseleride aynı Kordsa gibi gurup şirketlerince arz edilmişti.Daha sonra hisse 4 lü seviyelere geldiğnde yorumlarda isyan vardı. Orada da aynı soruyu sormuştum.Bugünlerde hisse 7 li seviyelerde.
    Toplu alım satım gibi büyük hacimli arzlarda yabancı para cinsinden hisselerin işlem fiyatını bilemezsek yaptığımız işlemlerde hata payı yüksek olabilir.
    Mesleki bir alışkanlık olduğundan sorduğum soru aynı zamanda öğretici de olabilmelidir.
    Selam ve saygılar
    Sn hanımeli yaklaşımınız çok doğru. Ort 1.40-1.45 $ iştirak satışları ile halka arzı arttırıldı sodanin verdiği temettü ve bedelsizlerle yalnışim olmasın 1 $ civarı maliyet ediyor tahminı tabi. Trkcm ve ancm için dönüm noktası oldu yükümlülükleri açısından ve onların durumları da suan gayet ortada.

Sn Hakkiakgun soda hammadde satıyor iç piyasa riskinden ve cinerin kül fiyatlari belirleyicisi olmasından ve y.dışı birçok kül kazanlarinin bu tesis açılması sebebiyle sondurulmesinden soda da nasiplendi. Yani düşük tl hammadde ihracaatcilarina yaradı. Nakit döviz pozisyonu zaten kıyaslanmaz ama şunu deseydik kordsayi sisegrubu ya da bir oyak grubu yonetseydi daha bir farklı olurdu. yatırımcılar açısından hisse fiyati bu tip yipranmalara maruz kalmayabilirdi, kimbilir. Saygılar. Ytd.

6. Bu arada herkesin 30 Agustos Zafer bayramı kutlu olsun.

7. Sayın spenc paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Soda için 1.4 $ dikkate alacağım.
    Kordsada sayın asap ın biraz önce hesapladığı verileri yol gösterici olacak.
    Saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by hanımeli Yazıyı Oku
    Sayın spenc paylaşımınız için teşekkür ederim.
    Soda için 1.4 $ dikkate alacağım.
    Kordsada sayın asap ın biraz önce hesapladığı verileri yol gösterici olacak.
    Saygılar

Hocam 1.4 o tarihliydi temettü ve bedelsiz dağıtımı var sonrası 0.97- 1 $ civarı yapıyor. Tekrar bir gozgezdirin lütfen. Yalnislik olsun istemem. Ytd.

Sayfa 252/809 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •