Originally Posted by
freesky
Sn Uyvar 41,
Benim kriz konunsundaki beklentilerim bitmedigi gibi, siddeti ve yikici etkilerine dair kanaatim katmerlendi, bir kac kat da ARTTI. Benim o konudaki fikirlerimde bir degisiklik olursa, buraya cikar delikanlica, "Beklentim bitti, yanilmisim" der adam gibio ozur dilerim. O konuda bilenler bilir.
Ben 30-40 yildir tanidigim insanlara, dostlarima, arkadaslarima, sevdiklerime her daim kefil olurum; hem bu dunyada, hem de ahirette. Zaten oyle insanlar olmasalardi 30-40 yillik dostluk da olmazdi. Asil siz kendinize bakin, etrafinizdaki kisilere ve tanidiklariniza, sevdiklerinize kefil olabilecekmisiniz; temiz ve durust olduklarina, calmadiklarina, kul hakki yemediklerine, masumlara zulmetmediklerine, vs.
Her kim ki ulkede darbe yapmissa, darbe tezgahlamissa, darbeden nemalanmissa, vatanin birlik ve beraberligini kendi sahsi cikarlari icin feda etmisse, kul hakki, yetim hakki, devlet hakki yemisse, ulkesindeki huzur ortamina kasten, bilerek ve isteyerek hucum etmisse, masum insanlarin hak ve hukukuna girmisse, Cenab-i Hak hem bu dunyada, hem de ahirette rezil rusvay etsin. Caldigi parayi, aldigi rusveti, topladigi himmeti, vatanin milletinin malini, cami, Kuran Kursu, gurbetci paralarini her kim sahsi ve ailesi icin harcamissa, bundan nemalanmissa, hayrini gormesin. Rabbim cocuklarina da hayrini gostermesin. Ne kendisi, ne cocuklari, ne de torunlari ve ondan sonra gelecek nesilleri bu utannctan kurtulamasinlar, yuzleri yerlerde surunsun hem bu dunyada, hem de ahirette. Ayni sekilde butun bu rezillikleri ve pislikleri isleyenleri destekleyen ve gozyumanlar, nemalananlar ve ortak olanlar da bu duaya dahildir. AMIN, binlerce defa, milytonlarca defa AMIN.
Sizin neye dayanarak, hangi ifadelerimle bu yaziyi yazdiginizi bilebilsem, beliki cevap verebilirdim. Ama konuya haricten ve bodoslama daldiniz. Ben 40 yilik Fenerbahce'liyim. Borsadan hisse almaya degecekl kalitede urun ortaya koymuyor benim acimdan, ama kalbimde Fener'in yeri hep mustesnadir. Simdi bir Fener'li kalkiyor ve hirsizlik yapiyor. Baska bir Fener'li bilmem nerde ne halti isliyor. Otekisi araba soyuyor, digeri afedersiniz hatun pazarliyor. Butun bunlar olabilir, 30 milyonluk bir grup icerisinde. Siz de buraya gelip bana diyorsunuz ki, butun bunlardan sen mesulsun.
Aslinda boyle bir ithami kaale alip cevap vermem dahi nefsime bir zuldur benim acimdan. Ama ortaya yazdiginiz icin suskun kalamadim. Ithamda bulundugunuz kisi son 15 senedir gurbette yasiyor. En son ulkeme 5 sene once gitmistim. Bunlari bilin ki, belki daha sonra yazarken azcik daha dikkatli olursunuz.
Eski emaillerimde de yazmistim; kriz beklentim de olsa arada ben de islem yapiyorum diye. 2 TL nin altinda Eregli tasiyorum, 30,4 ten Ford, 4 TL den Enkai tasiyorum, azcik da SAFGY, simdi AKSGY oldu sanirim. Sanirim Enkai ve Eregli den 3-4 defa bedelsiz, temettu aldim bu donemde. Cok sukur, ben de kendimce kazandim, ama kaybettigimiz donemler de oldu. Bu alemde kar ve zarar kardestir. Ben kendi beklentilerime gore cok risk almadim, alana da karismadim. Kimsenin kazandigi yada kaybettigini de takip etmedim. Sizin kadar merakim yok o konularda. Kimsenin kazanci yada kaybi beni mutlu yada mutsuz etmedi. Hatta kazananlarin cok olmasina sevindim, cunku buradaki guzellikler bize de yansiyor bir sekilde. Sanal da olsa, dostlarin mutlulugu bizlere huzur veriyor. Ortalik aglama duvarina donunce, akli basinda kimse bundan mutlu olmuyordur eminim. Herkes kendi islemlerinden mesuldur.
Bu sekil bir hayat tarzi insani daha mutlu ediyor, hayata daha pozitif bakiyor. DELI RALLY lafini ozellikle kullandim,. Sacro Hoca cok sevdigi icin. :)
Kullandiginiz uslubu tasvip etmiyorum. Boyle bir genellemeci yaklasim, size bu hayatta fazla birsey kazandirmaz. Hata yapma ihtimaliniz ve sonradan pisman olma ihtimaliniz cok fazla. Askerlikle butun alakam, 20 sene onceki 28 gunluk hizli donem oldugu halde, bana darbeci bile diyebilecek kadar cehalet ve art niyet sahibisiniz. O yuzden de sizi Cenab-i Hak'ka havale ediyorum.
Helal meselesi benim icin onemlidir. Aileme gelen kazancin helal olmasi icin dikkat eder, cabalarim. Bilemedigimiz kisimlar varsa da ondan Cenab-i Hak'ka siginirim. Dostlarimin da helal kazanmasini ister, onlar icin dua ederim. Bu kisim sizi nicin rahatsiz etti, hala anlayamasam da, Rabbim size ve ailenize de helal kazanc nasip etsin.
Bu yazi icin dostlardan ozur diliyorum. Ithamlar agir olunca cevap vermek istedim. Belki de atasozlerini bu aralar cok fazla hatirda tutmadigim icin oldu bu cevap. Yoksa kervan yurumeye devam edecek, Rabbimiz nasip ettigi surece.
Vesselam,
freesky