Buraya saçma sapan 100 tane emlak dışı gönderini koyup topiği kirletmicem...
Printable View
Buraya saçma sapan 100 tane emlak dışı gönderini koyup topiği kirletmicem...
ooo biz diyoruz Ankara bu neler diyor...
sıkışınca hemen yalpala...
soruma cevap vermek yerine başkalarından alıntı yap...
Akçay seninle kaybedecek zamanım yok git viop topiğinde gundi arkadaşınla kumar oyna...
Birazdan sahile ineceğim
Burası kumar topiği değil yatırım topici. Dezenformasyon yapmadığın sürece her konut ile ilgili paylaşımlarını okuruz ama dezenforme etme.
Konut fiyatları düşecek diye bin defa da yazsan ona bile saygı duyarım, kendi görüşü derim. Ama yanlış haberlere saygı duymam
(Ayrıca biraz evvel senden bahsetmemiştim aslında.. yırtık kıyafetten çıktın bir anda. Çok zarar etmişsin belli ki endeks shortlarınla)
sen kuşadasından istanbulun suyuna ahkam kesemezsin...
her gün barajların durumunu çıplak gözle ben görüyorum...
hadi git sahilinemi nereye gidiyorsan git...
bizimde emlak yatırımlarımız var merak etme...
istanbulun 50 günlük suyu kaldı...
bak tekrar paylaştım...
Barajların doluluk oranları en son 15 Ağustos'ta ölçüldü
İSKİ istatistiklerine göre, 15 Ağustos tarihli baraj doluluk oranları
2015'te yüzde 73,57,
2016'da yüzde 56,85,
2017'de yüzde 66,35,
2018'de yüzde 67,96,
2019'da yüzde 63,26,
2020'de yüzde 52,3,
2021'de yüzde 62,63,
2022'de yüzde 61,87
iken bugünkü oran yüzde 33,58 olarak ölçüldü.
zoruna gidiyor emlakla ilgili olumsuz birşey olacak diye...
bu kadar mala mülke tapma...
Belçika, banka faizlerinden yüksek getirili tahvil çıkarıyor
Belçika hükümeti, ülkede faaliyet gösteren bankaların mevduat faiz oranlarını düşük tutmaları nedeniyle banka faizlerinin çok üzerinde getiriye sahip 1 yıl vadeli devlet tahvili çıkaracak.
Belçika Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, ülkedeki bankaların mevduat sahiplerine sunduğu düşük faizlere karşı yüksek getirili tahvil ihraç edeceklerini açıkladı.
Belçika'nın yeni 1 yıllık devlet tahvilinin brüt faizinin yüzde 3,30 olarak belirlendiğini belirten Peteghem, getirinin vergiler sonrasında yüzde 2,81 olacağını ifade etti.
- Bankalara uyarı
Peteghem, söz konusu tahvilin ülkedeki bankalara bir uyarı anlamını taşıdığına dikkati çekerek bankaların tasarruf mevduatlarında yönelik faizlerini hızla yükseltmeleri gerektiğini vurguladı.
Tahvilin 4 Eylül'de çıkacağını anlatan Peteghen, böylelikle tasarrufların rekabetçi biçimde değerlendirilebileceğini anlattı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Temmuz 2022'den beri, yüksek enflasyona karşı ana faiz oranlarını art arda 9 defa yükselterek toplamda 425 baz puan artırdı.
Böylece, Avro Bölgesi'nde mevduat faizi avro para biriminin dolaşıma girmesinden beri en yüksek seviyeye ulaştı.
Halihazırda, ECB'nin refinansman faizi yüzde 4,25, mevduat faizi yüzde 3,75 ve marjinal fonlama faizi de yüzde 4,50 seviyesinde bulunuyor.
Buna rağmen Belçika bankaları tasarruf mevduatlarına genellikle yüzde 1 civarında yıllık faiz uyguluyor. Bu durum mevduat sahipleri ve hükümet tarafından eleştiriliyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Belçikalı betoncular bu haberi sevmedi .. (konu ile ne alakası var diye soran olursa...)
Ben 2000 den beri bu borsa düşmez diyorum bu arkadaş da benle aklınca dalga geçiyor :oleyo:
7800 olduk 7500 e falan düşse işte ona göre malı kucağa bırakmış falan oluyorum ben!!
Yıllardır yastık altı dolarları ile dışarıda kemik sesleri gelirken camın arkasından çekirdek çitletme fantazisi içinde ruh hastası bir arkadaşımızdır..
Mesela
https://i.hizliresim.com/7tp6kki.png
İstanbula regülatörler vasıtası ile su getirildiğini yazmaz.
Hemde günlük ihtiyacın hemen hemen yarısı.
https://x.com/umitozlale/status/1693...jVyDeLD1bqGYBA
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
o zaman ne tezek yemeye viop topiğinden çıkmıyorsun...
ordaki kazancları görüp aklın gidiyor değil mi?
buranın müdürü sanan kişide ordan çıkmıyor...
hep viopu boklarlar ama akılları gider...https://tenor.com/tr/view/kemal-suna...t-gif-20124045
bu cenabet düz taban ruh hastası buraya geldiyse bilinki emlak işi bitmiştir...
bunun bastıgı yerde ot bitmez...
trol birdi iki oldu topikte...
sanıyorki kuraklık olunca sadece bir bölgede olacak...
regulatorler yagmur yagmazsa istanbula yetecek...
bunlara bilimsel veride koysan işlemez...
şimdi iskinin sitesinden grafik koyuyorum...
yandas olmadıgı için bu veriyide kabul etmezler...
%60 olan baraj bir senede %20 ye düştüğünede dezenfarmasyon derler...
https://i.hizliresim.com/98oxwsb.png
konut lobisi kısaca diyor ki: madem ki geçmişte fiyatlar ucuzken almadınız, bari şu yüksek fiyatlardan alın :kahkah:
alan aldı almayan yaya kaldı...
bu saatten sonra kimseye niye aldın denmez ama ben almam...
yeter belli birşeyler var...
ama bunlar gibi asla düşmez demem...
gözlerimde kalp ile betona bakmam...
betona aşık olanları depremde gördük...
20 dairesi olupta kızılay cadırında sıra bekleyenleri...
Bazı arkadaşların dolar vs başlığında paylaştıkları ; benzin mazot vs vs fiyatlarındaki artışı burda da paylaşsalar, dişimi kırıcam!
şu an kiraya vermek için ev alınmaz, günümüz koşullarında herhangi bir evi bilinçli şekilde kiraya veren enayinin önde gidenidir.
yatırım amaçlı almak içinse ortada kredi yok, olduğu anda da fiyatlar fırlayacak.
dolayısı ile boş tutup belli bir vadede satmak için ev alınabilir bu kritere uyan kişi sayısı da çok sınırlıdır
Şehirde "ev fiyatları fahiş" diyenler, parayı nereye gömmüşler belli oldu.
Tarımla uğraşmayan "şehirliler" tarım arazisi alıp küçük evler yapıyorlar.
https://m.haberturk.com/tiny-house-l...582896-ekonomi
Evden çok tarla satılmış.
Sizce kime? Tabi ki tarım yapmayan şehirlilere.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/emla...i-h231402.html
Hani diyorlar ya "1 evden fazlasına vergi gelsin" falan.
Ev sınırlı bir şey değil kardeşim.
Sen beleşçilik etmeyip :) adam gibi bir meblağ ödeyecek olsan, müteahhitler ortalığı eve boğardı.
Ama tarım arazisi öyle değil. Sınırlı.
https://x.com/uc5satir/status/169401...jVyDeLD1bqGYBA
Yabancılara yapılan kontrolsüz konut satışı evi olmayan halkı bitirdi ve gençlerin ev sahibi olma umudu aileden miras kalmadıysa veya yurtdışında dövizle çalışmıyorsa artık kalmadı.
Bu sorun yakında Turizmciyi de bitirecek.
Ev fiyatları sürekli artmaya devam edecek. Yabancılar işi çözdü. AirBnb ve dijital ortamlardan Türkiye deki evini kendi yurttaşında yaşayan vatandaşına dövizle GÜNLÜK KAYITDIŞI kiralıyor. Satın aldığı evin parasını 5 senede çıkarıyor.
Bu sene, Turist sayısında rekor kırılıyor, fakat Turizm gelirleri yarı yarıya azaldı.
AKILSIZ BAŞIN CEZASINI AYAKLAR ÇEKER.
Sözleşmeyi yok sayıp kiracısını çıkarmak istedi... Ev sahibi kiracı kavgası kamerada!
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/s...erada-42319020
Kılıff
ecrimisil ...
Daha öncede burada yazmıştım ve yazılanları takip ediyorum.
Bir kaç noktaya değinmek istiyorumki;
Büyükşehirlerde barınma büyük sorun haline geldi. Eğer kiracıysanız maddi külfeti olduğu gibi bir de psikolojik durumu var. Kirayı ödüyorsunuz ama ev sahibi ilede yaşıyor gibisiniz.
Her haberde içiniz cız ediyor.
Ev sahibi kiracı kavgaları, bıçaklanmalar bilmem neler. Bu durumda sizinde başınıza gelebilir diye düşünmeden edemiyorsunuz.
Bu fahiş fiyatlardan ev alınır mı? Alınır abiler eğer durumun varsa ev alınır.
Ev fiyatı düşer mi? Ben düşeceğini sanmıyorum. Her kredi fırsatında fiyatlara milyon zam geliyor.
3,5 milyon ev olmuş 6-7 milyon. Her ucuz kredide üstüne tekrar zam yapılıyor.
Ev fiyatları zenginleşme aracı oldu.
Benim gibi evi olmayanlar tarafından bakılırsa maddiyatı geçtim psikolojik olarakta etkiliyor.
%1,20 kredi ile ev sahibi oalcağız ( güya )
ortalama ev fiyatı ( oturulacak depreme dayanıklı sağlıklı bir bölgede ev) 5 milyon TL.
Elinizde en az 3 Milyon TL nakit olması lazım. Geri kalanı 2 Milyon kredi cekeceksin. 180 Aylık ödemesi senin aylık gelirinin %40 ı olacak falan. en az 27 bin lira kredi ödemesi var. Yani evinize 67 bin TL girmesi lazım.
%40 işini en az %60 yapsalar. Aylık 45 bin tl civarına gelir. Bu mesela daha uygun görünüyor.
Bildiğimden değilde örnek vermesi bakımından kendi hesaplamalarım.
Düzgün bir kredi oranıyla 1,2 güzel , şartları uygun sadece ilk evini alacaklara güzel bir kredi seceneği olabilir. Ama şartları biraz daha yumuşatmaları lazım.
Birde kredi oranlarını biraz daha yükseltmesi lazım. 5 milyona kadar verebilmeli mesela.
Aslında kiralama çift taraflı bir işlem bir taraftan ev sahibi kiracıyı seçtiği gibi kiracıda ev sahibini seçiyor. Bu %25 kararı işin dengesini ev sahibi lehine bozdu.
Kiracı da aslında 10 dakikada ev sahibini seçiyor. Ev sahibi belki melek, belki psikopat bunu bilemiyorsunuz.
Gelir vergisini sadece maaşlıların sırtına yükleyip, %70 dolaylı vergi üzerinden yürüyen bir ekosistemde FAKİRLİK KALICIDIR, asla ama asla çözümü yoktur.
Konut ve barınma probleminin bile sebebi budur. Kayıtdışı teşvik edildiği için kimin eli kimin cebinde belli değildir. Elde doğru düzgün veri yoktur.
Maaşlıların da bulduğu yol elden nakit gelir elde ederek, kayıtdışı ek iş yaparak vergi vermemeye çalışmaktır, alabiliyorsa kayıtdışı gelirler elde etmektir, ya da dövizle para kazanacağı ülkelere gidip orada en azından daha anlamlı maaşlar kazanmaktır.
Türkiyede şu anda ciddi şekilde nitelikli mühendis ve teknisyen sıkıntısı var. Çünkü sebebi maaşlılardan alınan yüksek vergi ve DOLAYLI VERGİ nin yüksek olması sebebi en kallavi en nitelikli adamların dövizle maaş kazanacağı ülkelere gitmesidir.
Türkiyedeki şu anki bütün AHLAK problemlerinin kök nedeni bu kısa videoda gizlidir. Ama çözümü yoktur, çünkü halk bu konuyu önemseyip oy verdiği kişilerden siyasi parti bağımsız bu konuda hesap sormayı akıl edemeyecek kadar umursamazdır.
https://youtu.be/qdxjXI6Bl-0
https://x.com/serdaryilmaz82/status/...jVyDeLD1bqGYBA
https://x.com/f_korkut/status/169429...jVyDeLD1bqGYBA
Bir zamanlar toprak para etmiyor derlerdi.
Sistem değişmedikten sonra '' içeri girene huriler beleş, nuriler 10 tl. '' deseler inanmam. İnanacak kesim en az %75 . Huri beşel diye girip nuriyi 10 liraya alıp çıkarlar. Sonra nuri den kurtulmak için yıllarca ağlarlar.
Vatandaş yararına diye başlayan her cümlenin açılımı aslında vatandaşı ezmek- yolmak üzerinedir. Az çok geliri olanlar piyasadan kendi imkanlarıyla kendi sosyo-kültürel durumlarına cevap veren bölgelerden konut edinmeli.
2010 yılında sıfır hyundai accent aldım, 24.800 liraya
Yine 2010 yılında sıfır daire aldım çeliktepede, 140.000 liraya.
Araçların şişik karaborsa fiyatını falan bir kenara bırakıp, hyundainin ucuz bir modelinin "liste fiyatına" bakalım. İ10 en ucuzu 715.000 lira.
140/25=5.6 adet ucuz araba çeliktepede bir ev fiyatına eşit desek.
5.6x715=4004
Yani bugün çeliktepede yeni bir dairenin 4 milyon olması normal.
İlanlara baktım, daireler 2,5 - 3 - 4 milyon civarı..
Bu fiyatlara fahiş diyenin yüzüne tükürün. Çünkü sizin ev sahibi olmanıza engel olmaya çalışıyor.
Hiper enflasyon sarmalında her türlü mal iyidir. Malını satan kel kalır. Malı al üstüne otur, hiper enflasyona karşı korun.
Altın al, Ev al, Arsa al, Araba al, hatta Tuvalet Kağıdı al. Ne alırsan al kardasın.
Burası DÖNGEL KÂRHANESİNE döndü.
Eski bir filmdir. Komedi filmi. Youtube da var. Aynen onun gibi oldu durum.
Döngel Kârhanesi | Şenay Gürler Yerli Komedi Filmi
https://youtu.be/Ldvs7chjqlA
Konutlarda da mı ÖTV artışı gerçekleşti ?
2010'da 1.4 aracımın ötv oranı kaçtı?
Şimdi örnek verdiğim 1.0 motorlu en boş en ucuz i10'un ötvsi kaç?
Bir iddianız varsa buyrun rakamları ortaya koyun, öğrenelim.
Ben ötv kaçmış bilmem, takip de etmem.
Vergileri çok takip edenler, evlerin alım satımdaki vergilerinin yakında gerçek değer üzerinden hesaplanacağını düşünsün öncelikle.
Geliyor gelmekte olan.
Kamu bankalarının 1.20 faiz 15 yıl vadeli kredilerinin 2.el konutlar içinde geçerli olacağı yönünde bir duyum aldım. 2.20 den bile kredi bulunamazken bu oran piyasaya inerse ev fiyatları ne olur düşünmek bile istemiyorum.
% 1,20 faizli konut kredisi kampanyasına ilişkin duyumun komple doğru olmamasını dilerim.
Enflasyon % 100 üzeri ama konut faizi % 1,20 olmaz olamaz.
Gerçi pandemi ile konut kampanyası yolu ile mücadele eden bir ülkeyiz.
Güncel ekonomik sorunların çözümü de neden bir konut kredisi kampanyası olmasın?
Değil mi ama