Sayfa 1282/1312 İlkİlk ... 282782118212321272128012811282128312841292 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 10,249 - 10,256 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Belçika, banka faizlerinden yüksek getirili tahvil çıkarıyor

Belçika hükümeti, ülkede faaliyet gösteren bankaların mevduat faiz oranlarını düşük tutmaları nedeniyle banka faizlerinin çok üzerinde getiriye sahip 1 yıl vadeli devlet tahvili çıkaracak.

Belçika Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, ülkedeki bankaların mevduat sahiplerine sunduğu düşük faizlere karşı yüksek getirili tahvil ihraç edeceklerini açıkladı.

Belçika'nın yeni 1 yıllık devlet tahvilinin brüt faizinin yüzde 3,30 olarak belirlendiğini belirten Peteghem, getirinin vergiler sonrasında yüzde 2,81 olacağını ifade etti.

- Bankalara uyarı

Peteghem, söz konusu tahvilin ülkedeki bankalara bir uyarı anlamını taşıdığına dikkati çekerek bankaların tasarruf mevduatlarında yönelik faizlerini hızla yükseltmeleri gerektiğini vurguladı.

Tahvilin 4 Eylül'de çıkacağını anlatan Peteghen, böylelikle tasarrufların rekabetçi biçimde değerlendirilebileceğini anlattı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Temmuz 2022'den beri, yüksek enflasyona karşı ana faiz oranlarını art arda 9 defa yükselterek toplamda 425 baz puan artırdı.

Böylece, Avro Bölgesi'nde mevduat faizi avro para biriminin dolaşıma girmesinden beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Halihazırda, ECB'nin refinansman faizi yüzde 4,25, mevduat faizi yüzde 3,75 ve marjinal fonlama faizi de yüzde 4,50 seviyesinde bulunuyor.

Buna rağmen Belçika bankaları tasarruf mevduatlarına genellikle yüzde 1 civarında yıllık faiz uyguluyor. Bu durum mevduat sahipleri ve hükümet tarafından eleştiriliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Belçikalı betoncular bu haberi sevmedi .. (konu ile ne alakası var diye soran olursa...)
    Son düzenleme : british; 22-08-2023 saat: 13:18.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Viop topiğinde tartışmanızı gördüm long-short kavgası zannetmiştim sorry
    Sen yine de vioptan uzak dur gundi..
    Hiperenflasyonda short kovalayarak sermaye eritenlerin yeri orası...
    Ben 2000 den beri bu borsa düşmez diyorum bu arkadaş da benle aklınca dalga geçiyor
    7800 olduk 7500 e falan düşse işte ona göre malı kucağa bırakmış falan oluyorum ben!!

Yıllardır yastık altı dolarları ile dışarıda kemik sesleri gelirken camın arkasından çekirdek çitletme fantazisi içinde ruh hastası bir arkadaşımızdır..

Mesela

İstanbula regülatörler vasıtası ile su getirildiğini yazmaz.
    Hemde günlük ihtiyacın hemen hemen yarısı.

3. https://x.com/umitozlale/status/1693...jVyDeLD1bqGYBA

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Allah aşkına benim nickimi bu adamla yanyana anma ya.
    Ben hisse yatırımcısıyım viop kumardır görüşündeyim zaten.
    o zaman ne tezek yemeye viop topiğinden çıkmıyorsun...

ordaki kazancları görüp aklın gidiyor değil mi?

buranın müdürü sanan kişide ordan çıkmıyor...

hep viopu boklarlar ama akılları gider...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. bu cenabet düz taban ruh hastası buraya geldiyse bilinki emlak işi bitmiştir...

bunun bastıgı yerde ot bitmez...

trol birdi iki oldu topikte...

sanıyorki kuraklık olunca sadece bir bölgede olacak...

regulatorler yagmur yagmazsa istanbula yetecek...

bunlara bilimsel veride koysan işlemez...

şimdi iskinin sitesinden grafik koyuyorum...

yandas olmadıgı için bu veriyide kabul etmezler...

%60 olan baraj bir senede %20 ye düştüğünede dezenfarmasyon derler...

Yatırım tavsiyesi değildir.

6. konut lobisi kısaca diyor ki: madem ki geçmişte fiyatlar ucuzken almadınız, bari şu yüksek fiyatlardan alın
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    konut lobisi kısaca diyor ki: madem ki geçmişte fiyatlar ucuzken almadınız bari şu yüksek fiyatlardan alın

yok siz seyredin alan aldı geç kaldınız diyorlar
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    yok siz seyredin alan aldı geç kaldınız diyorlar
    o zaman deyin ki eğer geçmişte ucuz dönemde ev almadıysanız bu sanal fiyatlardan ev alıp zarar etmeyin, bekleyin yine fırsatlar çıkar deyin
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 1282/1312 İlkİlk ... 282782118212321272128012811282128312841292 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •