2021 için %10 kur artışını nasıl hesapladınığınızı anlayamamıştım. Sanırım sizde hesaplayamadınız ki 60 kuruş üzerinden sadece uydurma olduğuna yorumda bulunmuşsunuz...
Printable View
2019 u referans alarak (6 lira) bunun üzerine 60 ar kuruş koyarak 2020 ve 2021 tahminlerini oluşturmuşlar.. bu noktaya dikkat çektik..
eğer sizin dediğiniz "2021 için %10 değil zira 2020 sonunda 6.60 ve bunun %10 u 66 kuruş yapar dolayısıyla 7.26 olmalıydı" tarzında bir itirazsa.. bunu anlarım ancak benim belirttiğim adamların 2019 sonunu referans alarak ve bu yıla göre %10 ar arttırarak 2020 ve 2021 tahmini elde etmeleri..
neyse.. tam olarak neye itiraz ettiğinizi anlamadım.. ancak neticede sanırım fitch in tahmininin pek mantıklı olmadığı konusunda anlaşırız..
fitch zaten 150 ülkeyi kapsayan bir rapor yazmış. Dolar/Euro paritesini de 3 yıl boyunca 0.90 almış.
Bu noktada Türkiye'ye özgü bir çalışma olmadığını ve mantıklı olmadığına katılıyorum.
1 Kasım'da TR ile ilgili bir şey yazarlarsa daha da özenirler diye düşünüyorum.
Altın 1459 nerede ise zirvesinden 100 dolar düştü
DXY 99 un üzerinde
Petrol saldırıya rağmen düşüyor..
Parite 1.09 un altında..
Dolar bütün dünyada güçleniyor..
Petroldeki düşüş bize yarar ama global resesyonu da fiyatlıyor olabilir..
Yarın ki enflasyon verisi oldukça düşük gelecek..
Herkes düşüş beklerken bir anda çok sert de alınabilir dolar..
Dolar da yönün belli olacağı günlerin içindeyiz diye düşünüyorum..
Fitch ABD şirketidir,
Dün borsada merrill lynch ki ABD'li yatırımcılardır müşterileri, cuma günü 4milyon lot aldıkları garan adlı hisseyi, pazartesi 10milyon lot olarak satmışlar, bugün de 0,7milyon lot satıştalar, bugün şu ana kadar toplamda 70milyonTL lik hisse satmışlar, kapanışa ne olur bakarız.
TL'den çıkan yatırımcıların doları bir nebze daha kolay bulmaları için bu haberler yayılır. Günde %1-1,5 yukarı aşağı oynayan bir para birimine böyle bir tahmin tutmaz.
2018'de birileri tahminimiz 4,20 derken 7,20 oldu. :rules:
eurusd 1,03x EUR'a geçme zamanı yaklaşıyor, geçmeyen net avanak boş beleştir.kendine yatırımcı demesin gitsin simit satsın.
faizin beli kırıldı,tahvil faizi 13'e doğru iniyor. hedef 3 sene sonra tekrar 9,5. faizin yüksek olmasını istemek net hainliktir.