Fitch, usdtry'nin 2019 yılı sonunda 6,00
usdtry'nin 2020 yılı sonunda 6,60
usdtry'nin 2021 yılı sonunda 7,20 olmasını bekliyor
Fitch, usdtry'nin 2019 yılı sonunda 6,00
usdtry'nin 2020 yılı sonunda 6,60
usdtry'nin 2021 yılı sonunda 7,20 olmasını bekliyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*fitch, türkiye'nin 2019 yılında %0,3 daralmasını bekliyor
*fitch, türkiye'nin 2020 yılında %3,1 büyümesini bekliyor
*fitch, türkiye'de enflasyonun 2019 yılı sonunda %14,0 olmasını bekliyor
*fitch, türkiye'de enflasyonun 2020 yılı sonunda %12,0 olmasını bekliyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Ben de 6 olmasını bekliyorum ama bak 5.65 şu anda... battık vadelide 10.000 tl zararım var... bu kadar baskılıyorlar... patlarsa çok kötü olur
dün açıklanan YEP te önümüzdeki üç yıl için %5 büyüme hedefi verilmişti.. kafadan atılmış sayılar..
benzer şekilde bu fitch tahminleri de uydurma.. 2020 ve 2021 için ikisinde de %10 kur artışı öngörülmüş.. "yaz kızım kur %10 artacak" tarzında..
sistemde biriken dengesizlikler (sürekli zam ve vergi artışı, keyfi harcamalar nedeniyle bütçe açıkları vb) bir noktada sürdürülemez oluyor ve yukarıdaki tahminleri çöp sepetine yolluyor..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
*tcmb: Bankaların likidite yönetimdeki etkinliğin artırılması amacıyla merkez bankası bünyesinde döviz karşılığı altın swap piyasasının açılmasına karar verilmiştir
*tcmb: Işlemler, döviz ve efektif piyasalarında işlem yapmaya yetkili bankalarla limitleri dâhilinde alım/satım yönünde kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilecektir
*tcmb: Söz konusu piyasada merkez bankası taraflı işlemlere 2 ekim 2019 tarihinden itibaren başlanacak
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
tahvil faizi merkezin faizinin 3 puan altında.
ağustosta bir ara 10 puan üstüne kadar çıktı bu makas.öncesindede 5-6 puandı belki bir grafikte bakmak lazım ama piyasa faizi merkez faizi farkı kur hareketinde önemli bir gösterge.
ekim aralık toplantılarına bakmak lazım
yatırım tavsiyesi değildir
Yer İmleri