Alıntı:
görüşlerinize katılıyorum ve zevkle okuyorum.Lakin yukarıdaki yaptığım alıntıyı biraz açmak lazım şöyle ki abd ve avrupadaki sosyal demokratlar hıristiyanlıklarından asla gocunmuyorlar ve hatta zaman zaman kendilerini hıristiyan sosyal demokratlar olarakta tanımlıyorlar. mevcut iktidarın iktidardan düşme korkusunu ensesinde hissetmesi için bizdeki sosyal demokratlarında müslüman sosyal demokratlar söylemini kanıksamaları lazım. yoksa müslüman kürtler yine mevcut iktidara yönelir. daha köprünün altından çok su akması lazım çookkkk.... ne dersiniz anelez lütfen..
Bunu laiklikle aciklayabiliriz. Ben bunu defalarca yazmistim, burada yeniden tekrarlamayayim. Tayyip Agam cok guzel aciklamis;
https://www.sabah.com.tr/gundem/2016...isir-konusmasi
Alıntı:
Şimdi laikliğin Anglosakson toplumlarda farklı tanımlandığını görürüz. Avrupa'ya geldiğimizde farklı tanımlandığını görürüz. Hatta hatta Türkiye'de de bunu farklı tanımlama gayreti içinde olanlar da vardır. Bunun da bedeli bu ülkede çok ağır ödenmiştir aslında
"Avrupaya geldigimizde" deyince orta Avrupadan, ozellikle Almanya'dan bahsediyor.
Alıntı:
Yani laik bir devlet yapısı dinsizliği değil, herkesin dinini inandığı gibi yaşamasının teminatıdır. Böyle görecek, böyle görmesi lazım.
Demek ki, Anglosakson laiklik dinsizligi yani ateizmi hedeflemektedir. Bu laikligin uygulandigi 3 ulke vardi, ikisi Ingiltere ve Hollanda'dir.
Alıntı:
Asla sizi dininizi yaşamaktan alıkoymayacaktır'. Bunu böyle söylemesi lazım. Bu şekilde başlar ve bu şekilde devam ederse o toplum huzur bulacaktır. Müslüman'ıyla, Kıpti'siyle hepsi, hatta hatta daha ileri gidiyorum dinsizin bile, ateistin bile inancına devlet saygı duyacaktır. Onu da güvence altına alacaktır. Laik devlet budur.
Musluman sosyal demokratim diyenler var, krt tv de program yapiyorlar. Musluman sosyalistler de olabilir. Tabii ki ateist ve deistler de olacaktir.
Dunyada 62 "gelismekte olan ulke" var. Geldigimiz yer orta gelir tuzagidir. Bu tuzagi asabilen sadece 2 ulke oldu: Guney Kore ve Tayvan...
Artik bundan sonrasi icin yaraticiliga ihtiyac var. Bunun icin de laiklik farzdir...