Sayfa 257/367 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1. görüşlerinize katılıyorum ve zevkle okuyorum.Lakin yukarıdaki yaptığım alıntıyı biraz açmak lazım şöyle ki abd ve avrupadaki sosyal demokratlar hıristiyanlıklarından asla gocunmuyorlar ve hatta zaman zaman kendilerini hıristiyan sosyal demokratlar olarakta tanımlıyorlar. mevcut iktidarın iktidardan düşme korkusunu ensesinde hissetmesi için bizdeki sosyal demokratlarında müslüman sosyal demokratlar söylemini kanıksamaları lazım. yoksa müslüman kürtler yine mevcut iktidara yönelir. daha köprünün altından çok su akması lazım çookkkk.... ne dersiniz anelez lütfen..
    Bunu laiklikle aciklayabiliriz. Ben bunu defalarca yazmistim, burada yeniden tekrarlamayayim. Tayyip Agam cok guzel aciklamis;

https://www.sabah.com.tr/gundem/2016...isir-konusmasi

Şimdi laikliğin Anglosakson toplumlarda farklı tanımlandığını görürüz. Avrupa'ya geldiğimizde farklı tanımlandığını görürüz. Hatta hatta Türkiye'de de bunu farklı tanımlama gayreti içinde olanlar da vardır. Bunun da bedeli bu ülkede çok ağır ödenmiştir aslında
    "Avrupaya geldigimizde" deyince orta Avrupadan, ozellikle Almanya'dan bahsediyor.

Yani laik bir devlet yapısı dinsizliği değil, herkesin dinini inandığı gibi yaşamasının teminatıdır. Böyle görecek, böyle görmesi lazım.
    Demek ki, Anglosakson laiklik dinsizligi yani ateizmi hedeflemektedir. Bu laikligin uygulandigi 3 ulke vardi, ikisi Ingiltere ve Hollanda'dir.

Asla sizi dininizi yaşamaktan alıkoymayacaktır'. Bunu böyle söylemesi lazım. Bu şekilde başlar ve bu şekilde devam ederse o toplum huzur bulacaktır. Müslüman'ıyla, Kıpti'siyle hepsi, hatta hatta daha ileri gidiyorum dinsizin bile, ateistin bile inancına devlet saygı duyacaktır. Onu da güvence altına alacaktır. Laik devlet budur.
    Musluman sosyal demokratim diyenler var, krt tv de program yapiyorlar. Musluman sosyalistler de olabilir. Tabii ki ateist ve deistler de olacaktir.

Dunyada 62 "gelismekte olan ulke" var. Geldigimiz yer orta gelir tuzagidir. Bu tuzagi asabilen sadece 2 ulke oldu: Guney Kore ve Tayvan...

Artik bundan sonrasi icin yaraticiliga ihtiyac var. Bunun icin de laiklik farzdir...
    @erefefik

2. Boyle birseyden korkmak gerekir...
    @erefefik

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku

Boyle birseyden korkmak gerekir...
    borsacı adam korkmaz be abi,
    sen bide Selaniklisin unutma …

ne yapar ki bunlar yoksa
    sana kötü şeyler filan mı yaptılar...

abi bunların dedeleri türklerden bıkmış...

başlamışlar duvar örmeye...öle böyle diil…

butun ülke duvar

sence işe yaradı mı

yook bak kaç milyar oldular...
    hoş geldin abi özlemişiz

4.  Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    borsacı adam korkmaz be abi,
    sen bide Selaniklisin unutma …

ne yapar ki bunlar yoksa
    sana kötü şeyler filan mı yaptılar...

abi bunların dedeleri türklerden bıkmış...

başlamışlar duvar örmeye...öle böyle diil…

butun ülke duvar

sence işe yaradı mı

yook bak kaç milyar oldular...
    hoş geldin abi özlemişiz
    Hosbulduk Narin'im...Kacacem yine de biraz pera kivirttirem, lem pera dagitiyorlar...

Abi sen yanniş yere bakiyon...Hizaya bakican abi, hizaya....
    @erefefik

5. Abi sinci bizim Çin'den 3, 6 milyar dolar kredi almamiz, diger taraftan yuan cinsinden tahvil ihraci felan, Çin yaptirdigi üçün yapabiliyoruz.

Yani Abd hesabi bizimle goremez, Abd bir hesap gorecekse Çin'le gormek zorunda.

Diger taraftan Çin, Müslümanlarla ittifak etmek zorunda. Boyle olunca Hintle arasi bozuluyor. Hintle arasi bozulunca da Hindu-Budist eksendeki Sri Lanka'yi, secimlere mudahale edip, gomonistleri iktidara getirerek kendi eksenine yani Konfucyuscu eksene ekliyor.
    Ayni politikayi Turkiye uzerinde de uygulayabilir. Yani bati eksenindeki Turkiyeyi Konfucyuscu eksene eklemek ister.
    Ister de Turkiya, Sri lanka deel.
    Ayrica Çin, Turkiya'ya bati ve Abd ile iliskilerini kes diyemez. Bunun üçün 3-4 milyar dolar yetmez.
    En az Batinin bize verdigi kadar kredi vermeli ki bunu desin.
    Bati bize 500 milyar duar vermis abi...
    500 milyar dolar nedir ki Turkiya icin abi? Turkiya dunyanin en giymatli arazisinin ustunde...
    Borç yigidin kamcisidir ulla...
    Turkiya'nin borcu nicin 1 trilyon dolar olmasin abi? bunu daha once yazmistim.

Incirlik kapatilsin diyenler var. Kapatilirsa Abd'nin hic umurunda olmaz. Medyada sadece 1 yorum vardi, Incirlik'in yanina Kürecik'teki radari ekleyen...

Sakın haaaaa...Ulla baak diyerim ki sakin haaaa...

Eşeğin bi terafina suyu kaçırmacen...

Una göre...
    @erefefik

6. Danıştay'dan Ensar Vakfı kararı: Protokol bozuldu

Karar gerekçesinden: Ulusu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak iyi bireyler yetiştirilmesi devletin devredemeyeceği görevler arasındadır.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e..._bozuldu.html#

Başka ajanslarda göremedim bu haberi...Bu sallama şampiyonu gastenin sallamalarından biri değilse "bazı"larının uykularının kaçması ilazım...Devlet'in başına Devlet geçti hamdolsun...Hep dedik abi; çivi çiviyi söker...

Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

selçukta bi amrikalı elinde fotoraf selçuka nasıl giderim diye sordu
    meryem anayı görcek...
    gönderdim ödemişe
    Birgi dedeyi görsün...
    daha yeni başladık
    eyyyy amrika görcen sen...

8.  Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    selçukta bi amrikalı elinde fotoraf selçuka nasıl giderim diye sordu
    meryem anayı görcek...
    gönderdim ödemişe
    Birgi dedeyi görsün...
    daha yeni başladık
    eyyyy amrika görcen sen...
    amarika bizi dolarla , ekonomiyle sunla bunla vurmaya calisiyor,
    ucurum oncesi bir yerlerdeyiz.
    dolar hashasilerinin toplandigi dolarda yukselis kacinilmaz topiginde dedim diyeceklerimi.
    dolar dedileri pacavra altin olsa pirlanta olsa ulkeme karsi bir silah olarak kullanimaktaysa hele surmeyecegim ona elimi isin sonunda servetimi bile kaybedecek olsam.
    bugun bir gazete videosunu koymustu haberin ,
    mudanyada once turist kadindan para isteyen bir kadin sonra niye kocama baktin diye
    turiste etmedigini birakmadi, evire cevire dovdu.
    ucurum un dibinde su anda bize net doviz kazandiran tek bir sey var elimizde turizm.
    ne yapip edelim gelen turistin cogalmasini saglayalim.
    amarikanin bize ettiklerinin cezasini amerikali turiste kesmeyelim.
    kimseden para isteme hakkimiz olmadigi halde para vermedi diye kocama niye baktin camurrluguyla turist doversek,
    bizim isimiz cok zor.

Sayfa 257/367 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •